GreekEnglish (United Kingdom)
image image image image image
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης: Σεμινάριο σε Εθελοντές Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εθελοντών στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) Τα εργαστήρια στοχεύουν στην εμψύχωση των εθελοντών φορέων, κυρίως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και στη βιωματική προσέγγιση κάθε εργαλείου που τους προσφέρεται. Κύριοι τομείς εστίασης: Συντονισμός με τον Αληθινό Εαυτό - Ανιχνεύσεις Θετικότητα - διαχείριση κρίσεων, συγκρούσεων, δημιουργία 'κλίματος' συνεργασίας Η τέχνη της Ακρόασης Συνεργασία-Εμπιστοσύνη-Έκπληξη Συνέπεια – πρωτοβουλία – παρατήρηση Δράσεις με άξονα τη δημιουργία Ενεργοποίηση του γενικού κοινού Αξιοποίηση της περιβαλλοντικής/κοινωνικής πληροφορίας με συνεργατικό, οικονομικό και έξυπνο τρόπο  
Διπλή σπείρα της Ζωής - Πελίτι 2011 η σ π ε ί ρ α συμμετείχε στην 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στο ΠΕΛΙΤΙ, 30.04.2011 Οργάνωση: Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου
Η 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες και τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα.

Οι στόχοι-όροι της γιορτής είναι
1.      Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
2.      Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
3.      Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
4.      Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος. Η σ π ε ί ρ α προσκάλεσε όλους τους επισκέπτες να έχουν μαζί τους υφάσματα χρωματιστά, ώστε να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στη γη του ΠΕΛΙΤΙ με εμπνεύσεις από εικαστικές εγκαταστάσεις και land art και έμφαση στη δύναμη του Σπόρου και της Ενότητας.
Ενδεικτικά επισυνάπτεται μία άποψη από τη μεγάλης κλίμακας διπλή σπείρα που δημιουργήσαμε μαζί με τους επισκέπτες της Γιορτής, πάνω και μέσα στη Γη του Πελίτι. Τίτλος της community art εικαστικής land art εγκατάστασης: "Η Διπλή Σπείρα της Ζωής", αφιερωμένη σε όλους τους σπόρους, τα χέρια και τις καρδιές της Γης.
Φτώχεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα - Ευρωπαϊκό Workshop
Η  σ π ε ί ρ α συμμετείχε μαζί με φορείς από όλη την Ευρώπη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (workshop) για τη Φτώχεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο Παλέρμο, 7-15 Σεπτεμβρίου 2010. "A Call to Change: Fighting Poverty through Human Rights Promotion" Φιλοξενών οργανισμός: CEIPES (International Centre for the Promotion of Education and Development).
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος Youth in Action της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Τέχνη στις Αξίες Ζωής-Οι Αξίες Ζωής στην Τέχνη Εμψύχωση από τη Μαρία Α. Αγγελή βιωματικού εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς στο σεμινάριο "Η Τέχνη στις Αξίες Ζωής-Οι Αξίες Ζωής στην Τέχνη" - 8 & 9 Οκτωβρίου 2010 στον πολυχώρο ΚΙΒΩΤΟΣ, Αθήνα
Το διήμερο σεμινάριο υπήρξε πρωτοβουλία του σωματείου "Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση", στο οποίο η  σ π ε ί ρ α προσκλήθηκε να πραγματοποιήσει βιωματικό εργαστήριο σε περίπου 30 εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα. Τίτλος του εργαστηρίου: 'Αξίες στις Εσωτερικές Εικόνες: Συνειδητοποιήσεις, Ενότητα'
ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Εικαστική συνάντηση για παιδιά του φορέα ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ στο μουσείο Μπενάκη Πειραιώς.

ειρηνική τροφή, τροφή από/για τη Ζωή

 Ο Dr Will Tuttle και η Madeleine Tuttle στην Ελλάδα

για ομιλίες, μουσικές συναυλίες και εντατική εκπαίδευση ενηλίκων

Οκτώβριος 2018: 

Με τιμή και χαρά ανακοινώνουμε ότι κατά τη διάρκεια του Vegan Life Festival Athens 2018, που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθήνας και σε συνέχεια της επίσημης πρόσκλησης από τον φορέα μας ο Dr Will Tuttle θα δώσει την ομιλία «Θεραπεύοντας τον κόσμο μας: Μια βαθύτερη ματιά στην τροφή. Η Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή», μια ομιλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Συγγραφέας του πολυδιαβασμένου βιβλίου «Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή», ο Dr. Will Tuttle δίνει μια ομιλία που εμπνέει σχετικά με τις κρυμμένες διαστάσεις του διατροφικού συστήματος του σύγχρονου πολιτισμού μας.
Όλοι οι παριστάμενοι θα ανακαλύψουμε νέες συνδέσεις και θα μάθουμε πώς να προβούμε σε θετικές αλλαγές που τρέφουν την ευεξία, ξυπνούν τη διαίσθηση και επίγνωση και φέρνουν θεραπεία στον κόσμο μας!
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό. Η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με διερμηνεία στην ελληνική.

 

Επίσης, το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου ο Dr Will Tuttle θα πραγματοποιήσει ομιλία με παρόμοια θεματική, θα δεχθεί ερωτήσεις και θα ερμηνεύσει μουσικά κομμάτια του στο πιάνο, με τη συνοδεία της συζύγου του Madeleine στο φλάουτο. Η βραδιά θα φιλοξενηθεί στο Απολλώνιο Ωδείο, στην πλατεία Βικτωρίας, Φερρών 16, στον 4ο όροφο, και είναι ανοικτή σε όλους.

 

Μια εκδήλωση με ομιλία, συζήτηση και μουσική πιάνο-φλάουτο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσ/κη την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 στον φιλόξενο χώρο του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, Πτολεμαίων 29Α, ανοικτή σε όλους.

Ο λόγος και η αυθεντική μουσική του Dr Will Tuttle ξυπνά βαθειά συναισθήματα και μια αίσθηση περιπέτειας, μεταφέροντάς μας σε νέα εσωτερικά πεδία.
Δώστε το παρόν σε μια εμπειρία εξυψωτικής αυθεντικής μουσικής μαζί με λόγια αλήθειας και συμπόνιας.

 

Τέλος, εκπαίδευση/workshop στον vegan τρόπο ζωής έχει προγραμματισθεί για την Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα, ανταποκρινόμενη στα παρακάτω ερωτήματα:

* Ανησυχούμε για την άσχημη αντιμετώπιση των ανθρώπων, των ζώων και της Γης ως αποκύημα του σύγχρονου πολιτισμού μας;
* Έχουμε νιώσει το κάλεσμα να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας και τον κόσμο;
* Στοχεύουμε να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας για να ενσωματώσουμε, μοιραστούμε και διδάξουμε τον υγιή και συμπονετικό τρόπο ζωής προς την ευγενή υπηρεσία, τη χαρά και το ουσιαστικό ζην;
Η εκπαίδευση στη «Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή» έχει δημιουργηθεί και παρέχεται από τον Dr Tuttle για να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Σε αυτό το εργαστήριο μισής ημέρας (5 ωρών) υπάρχει επαρκής χρόνος για ερωτήσεις-απαντήσεις και συζήτηση μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον θρέψης του νου και της καρδιάς.
Με τη συμμετοχή μας στην εκπαίδευση αποκτούμε εργαλεία για να κατανοήσουμε το βεγκανισμό ως ένα μετασχηματιστικό μονοπάτι Αφύπνισης σε πνευματικό, πολιτιστικό και φυσικό επίπεδο και να μάθουμε πώς φέρνουμε αυτή την κατανόηση στην κοινότητά μας, σε φίλους και οικογένεια.
Εκτός από παρουσιάσεις και σύντομες ομιλίες που πηγαίνουν βαθύτερα στις διδασκαλίες της Παγκόσμιας Ειρηνικής Διατροφής, υπάρχουν στη διάρκεια της εκπαίδευσης ασκήσεις, διαλογισμοί, συζητήσεις που συντονίζονται από τον Dr Tuttle.
Συζητώνται επίσης τα Πέντε Επίπεδα της Υγείας, οι Επτά Νοοτροπίες και κλειδιά προς τις πνευματικές και πρακτικές διαστάσεις του vegan τρόπου ζωής.

 

Ο Dr Will Tuttle, οραματικός συγγραφέας του διεθνούς best-seller και πολυδιαβασμένου βιβλίου «Η Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή», με ;έκδοση του βιβλίου του σε 16 γλώσσες έχει δώσει ομιλίες και μουσικές συναυλίες στη Βόρεια Αμερική και παγκόσμια. Υπήρξε ειδικός προσκεκλημένος στο ντοκυμαντέρ φημισμένο «Cowspiracy», καθώς και σε άλλα ντοκυμαντέρ. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Παν/μιο Berkeley η οποία εστιάζεται στην εκπαίδευση διαίσθησης και αλτρουισμού. Έχει διδάξει σε κολλέγιο μαθήματα πάνω στη δημιουργικότητα, τη συγκριτική θρησκεία και φιλοσοφία. Είναι αποδέκτης του έγκυρου Βραβείου «Courage of Conscience» και έχει υπάρξει Zen μοναχός και Dharma master στην Zen παράδοση. Έχει επιμεληθεί το βιβλίο «Κύκλοι συμπόνιας: συνδέοντας θέματα δικαιοσύνης» («Circles of Compassion: Connecting Issues of Justice,») και είναι δημιουργός επτά δημοφιλών album μουσικής με πρωτότυπη μουσική πιάνου. Είναι γνωστός για τις γλαφυρές και γεμάτες έμπνευση παρουσιάσεις του που συχνά εμπλουτίζονται από τη μουσική του και τα επικλητικά ζωγραφικά έργα ζώων της συζύγου του Madeleine, οραματικής καλλιτέχνιδος από την Ελβετία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο του βρίσκετε στην ιστοσελίδα
www.worldpeacediet.com

*

 

"H Δυναμική της Ειρηνικής Διατροφής"

 

Μηνιαίες συναντήσεις & Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων

2ήμερα βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων στην Αττική

3ήμερα βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων εκτός Αττικής (λεπτομέρειες εδώ)

 

Επόμενες συναντήσεις:

 

4 Μαρτίου 2017:

ομάδα μελέτης για την Ειρηνική Διατροφή, με έμπνευση το διεθνώς αναγωνρισμένο βιβλίο του Dr Will Tuttle "World Peace Diet", στα Βριλήσσια

 

2 Μαρτίου 2017:

συζήτηση με τη Φλώρα Παπαδοπούλου, αφιέρωμα στη φυτοφαγική ωμοφαγία, στο Βοτανοπωλείο ΕΣΤΙΑ, στο Θησείο

 

18 Φεβρουαρίου 2017:

κοπή ειρηνιής πίτας των ευχών και ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίου, στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

17 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ στο πνεύμα των μηνυμάτων των Χριστουγέννων και Ομάδα Μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα και συζήτηση, διευκολυντικές ερωτήσεις και αναστοχασμό στα ελληνικά

3 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 Ομάδα μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα και συζήτηση, διευκολυντικές ερωτήσεις και αναστοχασμό στα ελληνικά

5 Νοεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 Ομάδα μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα

 
4 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ του Δήμου Αθήνας
19:30 παρουσίαση των βιβλίων "Ο Επαναστάτης της Φακής" και "Το γάλα των παιδιών και άλλα διηγήματα"
μέσα από συνέντευξη με το συγγραφέα και συζήτηση με το κοινό

21 Οκτωβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

20:00-21:00 συνέντευξη συζητηση με τη δημιουργό του ντοκυμαντέρ "Food for Thought"
21:00 και εξής: προβολή του ντοκυμαντέρ 
 
Τηλ. επικοινωνίας: 6938141330

*

Για τη σεζόν 2016-2017 έχουν προγραμματισθεί προβολές ντοκυμαντέρ, ομάδες εργασίας, συζητήσεις/παρουσιάσεις βιβλίων για την επίδραση της Διατροφής στην προσωπική και πλανητική υγεία, ειρηνικές κουζίνες, yoga συναντήσεις, ομιλίες ειδικών.

*

Το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος βρίσκεται Μοναστηρίου & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα

*

Στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=hoMVTAeBCqg και http://f4t.gr/ παρακολουθείτε το πρόσφατο ντοκυμαντέρ "Τροφή για Σκέψη". Φιλοξενούνται ειδικοί στο θέμα της ειρηνικής διατροφής, επιστήμονες, άνθρωποι από το χώρο της υγείας, ακτιβιστές, αθλητές, εκπρόσωπος του φορέα μας κ.λπ.

*

Στο σύνδεσμο http://ecologotexnia.weebly.com/ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα βιβλία που θα παρουσιάσουε στη διάρκεια της σεζόν 2015-2016 και μπορείτε να τα λάβετε επίσης δωρεάν ως e-books.

*

Τη σεζόν 2015-2016 κάθε μηνιαία συνάντηση είχε αφορμή και αφιερώθηκε σε μια πανανθρώπινη αξία.

Ξεκινήσαμε με την ελευθερία, προχωρήσαμε με την ειλικρίνεια, αλήθεια, γενναιοδωρία, προσφορά, ευγνωμοσύνη, αγάπη, συμπόνια, ειρήνη, θετικότητα, αισιοδοξία και ολοκληρώσαμε με την Υπομονή.

Εχουν πραγματοποιηθεί επίσης συναντήσεις αφιερωμένες στην ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ και στη συμβολή της ειρηνικής διατροφής και της ειρηνικής καλλιέργειας σε αυτήν. Έμφαση δίνεται σε προγράμματα ενσυναίσθησης για παιδιά δημοτικού σχολείου, στα οποία η ειρηνική διατροφή, η ειρηνική μαγειρική και οι σχολικοί κήποι πρωταγωνιστούν. Απευθύνονται ιδιαίτερα σε ενήλικες που έχουν να κάνουν με παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου (εμψυχωτές, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ομαδάρχες, γονείς) και κυρίως σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

1 Ιουλίου 2016: Ειρηνικό πικ νικ στο Πάρκο!

  

* * *

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση της Συντροφιάς τον Ιούλιο 2015, την τελευταία του κύκλου της περσινής σεζόν, διατυπώθηκαν ιδιαίτερα εμπνευσμένες απαντήσεις από τους συμμετέχοντες στο παρακάτω ερώτημα:

"Τι εμπερικλείει/αγκαλιάζει η Ειρηνική Διατροφή για μένα εκτός από τη φυτοφαγία, το σεβασμό σε όλα τα αισθανόμενα όντα και στη μητρότητα, την υγεία και το σεβασμό στο περιβάλλον του πλανήτη μας;"

Μερικές απαντήσεις:

Εξυγίανση του σώματος και του νου από την πολεμική, βιομηχανική προπαγάνδα

Ολιστική στάση ζωής

Επανένταξη του μέρους στο όλο (του ανθρώπου στη συλλογικότητα της γης)

Επανασύνδεση με τον εαυτό και μια 'άνω-θρώσκουσα' ανθρώπινη κοινωνία

Αμφισβήτηση της επιβληθείσας τάξης πραγμάτων

---

Κατά τη συνάντηση του Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εργασία σε υπο-ομάδες, η οποία θα συνεχισθεί την περίοδο 2015-2016, προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις σε ερωτήματά μας, να δώσουμε διέξοδο σε αμφιβολίες, δισταγμό και 'κρατήματα', να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε και άλλους ανθρώπους γύρω μας. 

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας!

* * * * *

Οι μηνιαίες συναντήσεις για την "ειρηνική διατροφή" γεννήθηκαν σε συνέχεια του πρώτου βιωματικού εργαστηρίου ενηλίκων στην Ελλάδα για την Ειρηνική Διατροφή, μαζί με έναρξη του δικτύου vegan pledge,
την 1η Νοεμβρίου 2014, στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος,
τιμώντας τα 70 έτη από την ίδρυση του παγκόσμιου κινήματος για την Ειρηνική Διατροφή.
  
 
Το εργαστήριο περιείχε βιωματικά παιχνίδια, δραστηριότητες, ολιστική ματιά στις καθημερινές διατροφικές μας επιλογές, προβολές και συζήτηση για τις 'κρυφές' διαστάσεις των επιλογών μας, τη σύνδεση της διατροφής με την πνευματική μας εξέλιξη και παγκόσμια ζητήματα, ερωταποκρίσεις και ομαδικό μοίρασμα, μαγειρική και συλλογικό γεύμα μαζί με όλους τους συμμετέχοντες, απολαμβάνοντας ειρηνικά, ισορροπημένα, υψηλής διατροφικής αξίας, εμπνευσμένα εδέσματα.
 
Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα βιωματικά εργαστήρια,
καθώς και για τις μηνιαίες συναντήσεις Ειρηνικής Διατροφής στην Αττική...
 
Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, με έναρξη 19:00/19:30/20:00 (ανάλογα με την εποχή-ώρα δειλινού), είστε όλοι προσκεκλημένοι στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος
(Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος) για προβολές, μοίρασμα εμπειριών, συμβουλές, προτάσεις, σχέδια δράσεων και κουβεντούλα.
 
Καλέστε μας στον τόπο σας, και εκτός Αττικής, για υλοποίηση Βιωματικού Εργαστηρίου για την Ειρηνική Διατροφή εκεί.
Ας μεγαλώσουμε την Παγκόσμια Συντροφιά!
___________________________________
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση για το εργαστήριο της 1ης Νοεμβρίου 2014:
 
Σκέφτηκες ποτέ
 • ότι ακολουθούμε ένα λάθος πρότυπο διατροφής που κάνει πόλεμο στο Μητρικό Οικοσύστημα και επιβάλλει την κουλτούρα του θανάτου στον πλανήτη της ζωής;
 • γιατί αυτό που λείπει πιο πολύ σήμερα είναι η ειρήνευση πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τον κόσμο γύρω μας;
 • τις ολέθριες συνέπειες του κυρίαρχου μοντέλου διατροφής όχι μόνο στην υγεία και στο περιβάλλον αλλά και στη νοητική, συναισθηματική και συνειδησιακή μας ακεραιότητα;
 • ότι η τροφή θα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας φέρνει αντιμέτωπους με τον πλανήτη και τα πλάσματά του και ότι το κάλεσμα της συγκυρίας είναι η επανασύνδεση με το πραγματικό γίγνεσθαι του οικοσυστήματος που μας δημιούργησε και μας φιλοξενεί και μια ενωτική, ολιστική αντίληψη των πραγμάτων;
 • ότι τελικά η τροφή είναι η μεγαλύτερη δύναμη, για να αλλάξουμε τον κόσμο;

Θέλεις

 • να ανακαλύψεις πώς η βασικότερη βιολογική μας ανάγκη (τροφή) μπορεί να γίνει ο άξονας για την προσωπική και την συνολική αλλαγή/απελευθέρωση;
 • να ξαναφέρεις στο προσκήνιο τον αισθανόμενο άνθρωπο που κρύβεις μέσα σου;
 • να γίνεις μέρος ενός αναδυόμενου κινήματος που ήδη μεταμορφώνει θετικά τον κόσμο;
 • να δοκιμάσεις την Ειρηνική Διατροφή;

Έλα με ανοιχτή σκέψη και διάθεση να προσεγγίσουμε μαζί την Ειρηνική Διατροφή και να την αποκαταστήσουμε ως το ζωτικής σημασίας ζήτημα, για να επουλώσουμε το κόσμο!

Έλα να γιορτάσουμε μαζί τα 70 έτη από την ίδρυση του κινήματος της Ειρηνικής Διατροφής!

Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δοκίμασε με την υποστήριξη έμπειρων φυτοφάγων μια εβδομάδα φυτικής διατροφής!

Το εργαστήριο απευθύνεται:
Σε όσους ακολουθούν συμβατική διατροφή με ζωικές τροφές και επιλέγουν πλέον την αλλαγή, καθώς και σε όσους είναι vegetarian και θα ήθελαν να γίνουν vegan.

Ημερομηνία & Χώρος Διεξαγωγής:
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος - τηλ. 211.2217260

Ώρες Διεξαγωγής:
10:00 - 16:30

(Προσέλευση 09:45 - 10:00)

Κόστος συμμετοχής:
Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν. Επιβάρυνση 5€ για την συλλογική κουζίνα και τα έξοδα του χώρου φιλοξενίας.

Συντονιστές:
Μαρία Α. Αγγελή & Χρήστος Γεωργιάδης, εκπρόσωποι των φορέων
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» & «veganism now» αντίστοιχα
 
Επικοινωνία:
κιν.: 6938141330 (Cosmote)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
Στοιχεία συμμετέχοντα: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος (25 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα, ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις από επιλαχόντες.
Οι συμμετέχοντες είναι άνω των 18 ετών.

Ελάτε στην παγκόσμια συντροφιά της Ειρηνικής Διατροφής, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι 22 Οκτωβρίου 2014!

Όσοι είστε ήδη φυτοφάγοι, δηλώστε τη συμμετοχή σας ως vegan buddies!
Καλέστε μας για λεπτομέρειες!

δ ι ο ρ γ ά ν ω σ η/σ υ ν τ ο ν ι σ μ ό ς/έ μ π ν ε υ σ η:
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» & «veganism now»

υ π ο σ τ ή ρ ι ξ η:
"Εναλλακτική Δράση"
"Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος-Ευρωπαϊκό Χωριό"

*

"Εικαστικές Τέχνες & Περιβάλλον: σε μόνιμο διάλογο δημιουργίας" στα Κύθηρα

16-17 Απριλίου 2011


Ο φορέας μας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) παρουσίασε σκέψεις και παραδείγματα για τις Εικαστικές Τέχνες ως γέφυρα επικοινωνίας με το Περιβάλλον, φυσικό και ανθρωπογενές, καθώς και τη δυναμική τους στο ρόλο του πεδίου μετάγγισης ιδεών, εμπνεύσεων ακόμη και λύσεων σε θέματα περιβάλλοντος.

Πώς οι καλλιτέχνες μετουσιώνουν σε εικαστική δημιουργία το περιβαλλοντικό, συχνά με έντονες κοινωνικές συνδέσεις, ερέθισμα;

Πώς το περιβάλλον πυροδοτεί και ‘εμψυχώνει’ τη δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση; 

Αφετηρία μας επιλεγμένες εικαστικές δημιουργίες και παρεμβάσεις, μόνιμες και εφήμερες, σε δημόσιους και μη χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έμφαση δόθηκε στη μεταμορφωτική δύναμη της Τέχνης στη δημόσια αρένα, σε δράσεις πολυσυλλεκτικές και κοινοτικής βάσης (community art) σχετικά με τις κοινωνικές προεκτάσεις της και τη δυνατότητα θετικών ανατροπών σε επίπεδο γειτονιάς, πληθυσμών, ευαίσθητων/ ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ολόκληρης περιοχής.
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Ο Πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. και ο Δήμαρχος Κυθήρων τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, απεύθυναν ερωτήσεις και μοιράστηκαν με το κοινό εύστοχα σχόλια.

Την Κυριακή των Βαΐων, 17/4, τα δύο ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, Μαρία Α. Αγγελή και Αλέξανδρος Pfaff είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καίρια σημεία στο νησί, να έρθουν σε επαφή με τοπικά μονοπάτια, να μιλήσουν με ντόπιους καλλιτέχνες και παραγωγούς και να φωτογραφίσουν παλαιά και σύγχρονα μνημεία του Τσιρίγου.

*

Άνθρωπος, Τέχνη, Περιβάλλον, πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες στο Ν.Πρέβεζας

Ιούλιος-αρχές Οκτωβρίου 2008

Η Ομάδα Νέων της Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας υλοποίησε το έργο Άνθρωπος-Τέχνη-Περιβάλλον, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και σε όσους αισθάνονται νέοι, να συμμετέχουν σε εργαστήρια καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και προβληματισμού σε σχέση με το περιβάλλον και το διαπολιτισμικό διάλογο. Το έργο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος "Νέα Γενιά Σε Δράση" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ινστιτούτου Νεολαίας, της Νομαρχίας Πρέβεζας και του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Τα δύο ιδρυτικά μέλη του φορέα μας ανέλαβαν την κατάρτιση, συντονισμό και εμψύχωση των εικαστικών εργαστηρίων του προγράμματος σε τέσσερις δήμους του Ν.Πρέβεζας, Λούρο, Θεσπρωτικό, Πάργα, Πρέβεζα, με δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδας και 'ανά-γνωσης' εαυτού, ευαισθητοποίησης σε τρέχοντα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής και του πλανήτη και παραγωγή έργων κοινότητας, σε άμεση σύνδεση με και αφετηρίες από επιλεγμένα χαρακτηριστικά του τόπου, ύστερα από εποπτεία στην ευρύτερη περιοχή των τεσσάρων δήμων (νέα και σύγχρονα μνημεία, πράσινες ζώνες, προστατευμένες περιοχές, αστικός ιστός, τύποι αρχιτεκτονικής, κ.λπ.)

       

*

Δημιουργικό πρόγραμμα δύο μηνών "Μεταμόρφωση" με το ΚΕΘΕΑ Εφήβων Εξάντας, στον Πειραιά, 2005

Έμφαση δόθηκε στη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης, στην εργασία με την αυτοεκτίμηση και το φόβο, στην ενίσχυση της συνεργατικότητας, στη συνειδητοποίηση των δώρων που φέρνει η ομαδική εργασία σε συνδυασμό με την πίστη στον Εαυτό.

*

Στιγμιότυπο από ολοήμερη συνάντηση στο Πάρκο Τρίτση, Ημέρα Περιβάλλοντος, 2005

*

Πύργος Ανακύκλωσης - Αγ.Γεώργιος Λιχάδας Εύβοιας, 2003-2006

aRt-recycling Tower: εγκαίνια - Ιούλιος 2004, γενέθλια-εκδήλωση α΄έτους: Ιούλιος 2005

*

προσεχώς

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Αναζήτηση

 

the  s p i r a l

invites you to continuous evolution ...

W e l c o m e !

 

Contact:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

                                                               

www.thespiral.gr

 

 
Copyrights apply to the entirety of the website's content,
which belong to the founding members of the organisation the s p i r a l.
In case you wish to use material (text, image etc.), you need to contact us for permission of use. 
 © the  s p i r a l, 2011-23  www.thespiral.gr
 
terms of use and policies