GreekEnglish (United Kingdom)

ήχος, φωνή, τεχνικές

η δύναμη του ήχου

 

περιεχόμενο

i. Σύγχρονες έρευνες για τη δύναμη του ήχου, φωνή & ψυχισμός, "η φωνή μου-ο ήχος μου", γλώσσα σώματος, συναισθησία, όσφρηση, βαθειά αναπνοή, συμπαθητικό/παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα - ασκήσεις

ii. ήχος και συναισθηματική/νοητική αποτοξίνωση, φροντίδα εαυτού, τονικότητα, ισοκράτημα, είδη αναπνοής και ρόλοι της, απλές τεχνικές αξιοποίησης του Ήχου με άτομα και ομάδες - πρακτικές, συλλογική νοημοσύνη

iii. αυτοπεποίθηση, βλέμμα, φωνητική, σύμφωνα, φωνήεντα, ξεκούραστη φωνή, φωνητική, μετασχηματισμός θλίψης/θυμού/έντασης/κρίσης, εσωτερικός διάλογος, σιωπή (πότε, πώς, γιατί)

iv. σύμμαχοι στη μάθηση, το ειδικό βάρος των λέξεων, θεραπευτικοί ήχοι και πρακτικές, ο ρόλος της καρδιάς, η παρουσία της σιωπής, παγκόσμιες πρακτικές μέσα από ενωτικό τραγούδι & κίνηση στον κύκλο, χτίζοντας ειρηνικές ομάδες/κοινότητες

σχόλια, εντυπώσεις συμμετεχόντων

«Ήταν ένα 2ήμερο γεμάτο προτάσεις αυτοβελτίωσης για το πώς θα κάνω πιο ενδιαφέρουσες και ποιοτικές τις ομάδες μου και την επικοινωνία με τους ανθρώπους γενικότερα!

Ήταν ένα 2ήμερο σύνδεσης κι επικοινωνίας!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το φως σας και την ομορφιά σας που τόσο απλόχερα μας μοιράσατε!»

Οκτώβριος 2023, Σ.Π.

 

"Αποκαλυπτικό όσον αφορά την αξιοποίηση του ήχου για την βελτίωση της ποιότητας της δικής μου ζωής, αλλά και των μαθητών μου."

Οκτώβριος 2023, Μ.Κ.

"Πολλά νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία, στοιχεία για τον ήχο που δεν είχα καν φανταστεί. Πολύ βοηθητικό σεμινάριο."

Οκτώβριος 2023, Κ.Π.

"Το σεμινάριο προσεγγίζει τον ήχο μας τόσο όταν τον χρησιμοποιούμε για την επικοινωνία όσο και τον ήχο μέσα μας, άρρηκτα συνδεδεμένο και με τις υπόλοιπες αισθήσεις. Το περιεχόμενο εκτείνεται από επιστημονικές επισημάνσεις που μπορούν να είναι έναυσμα για περαιτέρω αναζήτηση, μέχρι πρακτικές συνειδητοποίησης της δύναμης του ήχου και ασκήσεις συνειδητής χρήσης του με απλό και άμεσο τρόπο."

Μάιος 2023, Α.Δ.

"Βάλσαμο στην ψυχή! Τροφή για την ψυχή μας!"

Μάιος 2023, Ι.Μ.

"Ομολογουμένως, το σεμινάριο ήταν από κάθε άποψη δυνατό (όπως και η επιρροή του ήχου), ευχάριστο, ενδιαφέρον, επιμορφωτικό, με εξειδικευμένες ερευνητικά γνώσεις και "τέρμα" ικανοποιητικό ως προς τις δικές μου τουλάχιστον προθέσεις...Σαφέστατα θα χρησιμοποιήσω πολλά από όσα άκουσα στις συναντήσεις μας και η αναφορά στο όνομά σας θα είναι δεδομένη. Σας ευχαριστώ πολύ ειλικρινά για την προσπάθειά σας να ανταποκριθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες μας και εύχομαι καλή & επιτυχημένη συνέχεια στο έργο σας...!!!"

Οκτώβριος-Νοέμβριος 2022, Α.Κ.

(Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία σε συνάνθρωπό μας;) "Θα του έλεγα ότι ήταν τέλεια. [...] θα του έλεγα για τις τεχνικές, αυτά που χρησιμοποιούμε για να αποσυμπιεζόμαστε, για συντονισμό με την καρδιά, για τη σιγή, για την ισορροπία, για την αξιοποίηση της σκέψης. [...] Ευχαριστούμε πολύ."

Μάιος 2022, Α.Σ.

"Πολύ πλούσιο υλικό, πολύ πλούσια εμπειρία. Πραγματικά εντυπωσιακή η προσφορά σας. Συνειδητοποίησα για τα καλά την τεράστια επίδραση της φωνής και του ήχου."

Μάιος 2022, Α.Φ.

 

*

ήχος, φωνή, ηχοθεραπευτικές τεχνικές στο θετικό μετασχηματισμό κρίσεων & στην παιδαγωγική

- δράσεις σε εσωτερικό και υπαίθριο χώρο,

- εκπαιδεύσεις/retreats ολιγοήμερες,

- εκπαιδεύσεις εκπαιδευτών (3-7 ημερών) 

- μηνιαίες βιωματικές εκπαιδεύσεις

που απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, 
ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση, φωνή, επάγγελμα, ενδιαφέροντα.

Ποια είναι η δύναμη/επίδραση του ήχου στη διάδραση με συνανθρώπους μας;

Ποιος είναι ο ρόλος του αυτιού στη …συμπεριφορά;

Τι αποδεικνύουν σχετικές επιστημονικές μελέτες;

Πώς η φωνή αποτελεί οδοδείκτη για την επικοινωνία, είτε εκπέμπεται είτε λαμβάνεται και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για την αποσυμπίεση τη δική μας και των ανθρώπων γύρω μας, ειδικά σε στιγμές κρίσης;

Ποιες τεχνικές φωνής και ήχου μάς ετοιμάζουν για σοφή διαχείριση στιγμών έντασης, στιγμών βρασμού, στιγμών θλίψης/απογοήτευσης;

Πώς αξιοποιώ/συνδέομαι με τη φωνή, τον ήχο στην αυτο-ενσυναίσθηση και ενσυναίσθηση;

Πώς αισθήσεις συμμετέχουν στο επουλωτικό έργο της φωνής σε μια απαιτητική ανθρώπινη διάδραση/επικοινωνία;

Πώς ενδυναμωνόμαστε από τη φωνή και προλαβαίνουμε εκρήξεις και δυσάρεστες διαδράσεις;

Ποια εργαλεία μπορούμε να έχουμε εύκολα και πρακτικά διαθέσιμα για το θετικό μετασχηματισμό κρίσης;

Πώς χτίζουμε ομάδα, αλληλέγγυο πνεύμα και συντονιζόμαστε στη συλλογική δύναμη με τον ήχο και την αναπνοή;

- Σε ποια πεδία 
αυτο-φροντίδας και ενδυνάμωσης μας ανοίγει ο ήχος και η φωνή, η παύση, η σιωπή και η (ανα)πνοή;

Οι δύο εικόνες προέρχονται από τις μελέτες του Mark Fischer, κέντρο Aquasonic Acoustics.

Σχόλια, εντυπώσεις συμμετεχόντων

«Είχα μια ιδέα για το πόσο σημαντικοί είναι οι ήχοι και πόσο μας επηρεάζουν, αλλά δεν είχα φανταστεί το μέγεθος. […] Η εκπαίδευση μου άνοιξε την όρεξη για έναν καινούργιο απέραντο ορίζοντα πειραματισμού στα σχολεία που διδάσκω. […] Αποκαλυπτική, διαφωτιστική, εκπαιδευτική, καταιγιστική. […] Ευχαριστώ πολύ για την σημαντική εμπειρία που βίωσα, ήταν απ’ τα καλύτερα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει γενικώς στην σταδιοδρομία μου.»
- 03.04.2021 @ ΖΟΟΜ διαδικτυακή εκπαίδευση, Ν. Κ.
 
 
«Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε τόσο ωραίες γνώσεις μαζί μας. […] Θα περιέγραφα όλη την εμπειρία με πολύ θετικά λόγια, αρχίζοντας από τη συνεργασία μαζί σας, έως τα θέματα, αλλά και τις ενδιαφέρουσες ασκήσεις. […] Ευχαριστώντας σας και πάλι, χαρούμενη που σας συνάντησα.»
- 03.04.2021 @ ΖΟΟΜ διαδικτυακή εκπαίδευση, M.X.
 
 
«Γενικά οι πληροφορίες που άκουσα ήταν χρήσιμες και θα επανέρχομαι για να τις φρεσκάρω και να μου δίνουν έμπνευση. Μου άρεσε πολύ η φωνή σας. Έχω λάβει εμπνεύσεις, για να αξιοποιώ κι εγώ στα μαθήματα που κάνω. Ένα σεμινάριο με μία γυναίκα που φαίνεται ότι της αρέσει πολύ αυτό που κάνει και που θέλει να μοιράζεται απλόχερα γνώσεις και τεχνικές.»
- 15.01.2022 @ZOOM διαδικτυακή εκπαίδευση, Μ.Β.

«Ένα Σαββατοκύριακο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο με τη δύναμη του ήχουΤο 2,5ωρο σεμινάριο ήταν ιδιαιτέρως περιεκτικό τόσο σε επίπεδο θεωρητικής προσέγγισης όσο και βιωματικών ασκήσεων, που εύκολα μπορούν να εφαρμοστούν στην εκπαίδευσηΕύχομαι και ελπίζω να ξεπεραστούν σύντομα οι δυσκολίες και οι αποκλεισμοί που όλοι βιώνουμε και να μπορέσουμε να σας απολαύσουμε από κοντά. Ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία που μας προσφέρατε. Αγαπητή Μαρία να είστε πάντα καλά και δημιουργική.»

- 12.12.2020 @ ΖΟΟΜ διαδικτυακή εκπαίδευση, Α.Σ.
 
 
«Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για το ενημερωτικό, δημιουργικό και θεραπευτικό σεμινάριο. Ένιωσα πολύ όμορφα και γαλήνια!!!»
- 12.12.2020 @ ΖΟΟΜ διαδικτυακή εκπαίδευση, Δ.Ρ. 
 
 
« [..] σε σχέση με την εμπειρία έμεινα ικανοποιημένη και πήρα καινούριες ιδέες για το πως μπορώ να αξιοποιήσω τον ήχο στην εκπαιδευτική μου διαδικασία αλλά και προσωπικά.»
- 12.12.2020 @ ΖΟΟΜ διαδικτυακή εκπαίδευση, Ε.Κ.
 
 
«Ωραία εμπειρία, που αναδεικνύει και αποδεικνύει στη πράξη τις ευεργετικές επιδράσεις της δύναμης του ήχουΜέσω της ανθρώπινης φωνής και της διαδικασίας του ζεστάματος, ύστερα από τη συνάντηση, ένιωθες συντονισμένος τόσο με τους άλλους, αλλά κυρίως όσο και με τη δύναμη της φωνής σου. Ευχαριστούμε για τη συνάντηση, για το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και τις ασκήσεις. Να είστε καλά!» 
@ ΖΟΟΜ διαδικτυακή εκπαίδευση, Β.Χ.
 
 
«Με τη δύναμη του ήχου από καρδιά σε καρδιά.»
@ ΖΟΟΜ διαδικτυακή εκπαίδευση, Μ.Τ.
 
 
«[...] Σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ για την πολύ σημαντική εκπαίδευση που μας δώσατε! Θα πειραματιστώ με  τις αξιόλογες  πρακτικές σας, χωρίς αμφιβολία! Είναι συγκλονιστικό να συνειδητοποιείς τη σπουδαιότητα του ήχου στη ζωή μας και το πόσο πολύ μπορεί να ωφεληθεί κανείς από την εξάσκησή του.»
@ ΖΟΟΜ διαδικτυακή εκπαίδευση, Ε.Χ.

Αναζήτηση

 

the  s p i r a l

invites you to continuous evolution ...

W e l c o m e !

 

Contact:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

                                                               

www.thespiral.gr

 

 
Copyrights apply to the entirety of the website's content,
which belong to the founding members of the organisation the s p i r a l.
In case you wish to use material (text, image etc.), you need to contact us for permission of use. 
 © the  s p i r a l, 2011-23  www.thespiral.gr
 
terms of use and policies