η σ π ε ί ρ α συμμετείχε στην 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στο ΠΕΛΙΤΙ, 30.04.2011
Οργάνωση: Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου
Η 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες και τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα.
Οι στόχοι-όροι της γιορτής είναι
1. Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
2. Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
3. Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
4. Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.
Η σ π ε ί ρ α προσκάλεσε όλους τους επισκέπτες να έχουν μαζί τους υφάσματα χρωματιστά, ώστε να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στη γη του ΠΕΛΙΤΙ με εμπνεύσεις από εικαστικές εγκαταστάσεις και land art και έμφαση στη δύναμη του Σπόρου και της Ενότητας.
Ενδεικτικά επισυνάπτεται μία άποψη από τη μεγάλης κλίμακας διπλή σπείρα που δημιουργήσαμε μαζί με τους επισκέπτες της Γιορτής, πάνω και μέσα στη Γη του Πελίτι. Τίτλος της community art εικαστικής land art εγκατάστασης: "Η Διπλή Σπείρα της Ζωής", αφιερωμένη σε όλους τους σπόρους, τα χέρια και τις καρδιές της Γης.
προσεχώς
-
ήχος, φωνή, τεχνικές η δύναμη του ήχου περιεχόμενο i....
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7