GreekEnglish (United Kingdom)

καλέσματα

Προσκλήσεις σε όλους και όλες για δράση και υποστήριξη σε καίρια θέματα επικαιρότητας, μέσα από

- ηλεκτρονική ψηφοφορία,

- ενημέρωση φίλων/γνωστών,

- φυσική παρουσία για βοήθεια σε συγκεκριμένο γεγονός,

- φιλανθρωπική δράση

- ειρηνική διαμαρτυρία

*

Μέλη & εθελοντές του φορέα μας συμμετέχουν στην Ειρηνική Διαμαρτυρία...

Ας συμμετέχουμε όλοι τιμώντας τα αυτονόητα, τη Ζωή, την Αλήθεια και τα δώρα που κάθε ον πάνω σε αυτόν τον πλανήτη προσφέρει!

Image may contain: text

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αρνάκια θα γεννηθούν έχοντας άλλοι προαποφασίσει τη θανάτωσή τους. Θα ζήσουν μόλις λίγους μήνες με τις μητέρες τους, και χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα να ορίσουν τη ζωή τους και το σώμα τους, θα τα αναγκάσουν να τις αποχωριστούν και να εκτελεστούν.

Στο όνομα "της αγάπης" τα μικρά αυτά παιδάκια αντί να χαίρονται τη ζωή, τη μητρική αγκαλιά και το παιχνίδι, δολοφονούνται, γδέρνονται και διαμελίζονται. Επειδή "το λέει το έθιμο" θα τυλίξουν τα έντερά τους γύρω από ένα σίδερο. Επειδή "έτσι συνηθίζεται" θα καρφωθεί το κορμί τους σε μια σούβλα, χορεύοντας και πίνοντας γύρω από το πτώμα τους.

Πολλοί άνθρωποι συντηρούν αυτή τη βάρβαρη παράδοση, έχοντας αποκόψει τους εαυτούς τους από κάθε συμπόνια και λογική. Εφόσον δεν είναι οι ίδιοι τα θύματα, εύκολα αντιμετωπίζουν και με κυνισμό μάλιστα την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων στη ζωή, και δικαιολογούν τη βαρβαρότητα, την ανισότητα, την αδικία, την υποδούλωση, τη δολοφονία! Θα είχαν άραγε την ίδια ματιά στα πράγματα αν γίνονταν οι ίδιοι τα θύματα και κάποιοι άλλοι γιόρταζαν με το θάνατό τους ένα έθιμό τους ή μία παράδοση;

Φυσικά και όχι! Γιατί αν μπεις στη θέση του αδύναμου, μπορείς τότε εύκολα να αντιληφθείς τον παραλογισμό του να επιβάλλεις σε κάποιον άλλον το θάνατο για τη δική σου ευχαρίστηση. Ακόμα και οι πιστοί χριστιανοί, ενώ μιλούν και προσεύχονται για αγάπη και καλοσύνη, στην πράξη μόνο αυτό δεν εφαρμόζουν, εξαιρώντας από τη βασική διδασκαλία όλων των θρησκείων, το "ου φονεύσεις", ορισμένα πλάσματα! 

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στις 12:00 στην Ερμού στο ύψος της εκκλησίας της Καπνικαρέας ελάτε όλοι να διαμαρτυρηθούμε για το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του Πάσχα και κάθε σφαγής.

Θα ακολουθήσει ειρηνική πορεία προς την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου και θα λήξει εκεί η διαμαρτυρία μας. 

*

2η Πανελλαδική Διαμαρτυρία για όλα τα Ζώα 

29.03.2015, Μοναστηράκι

Ο φορέας μας συμμετέχει στην Πανελλαδική Διαμαρτυρία για όλα τα Ζώα μαζί με το φορέα veganism-now, ειρηνική διατροφή, περιεκτική δικαιοσύνη και συνεργάτες από τη συντροφιά για την Ειρηνική Διατροφή, διανέμοντας φυλλάδια και δίνοντας το παρόν με συζητήσεις, προκειμένου να φθάσει σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους η γνώση ότι μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο για όλον τον πλανήτη σε πολλαπλά επίπεδα της ζωής μπορεί να έρθει με το σεβασμό του ανθρώπου στη Ζωή, στην Ελευθερία, στην Ευζωία των... Ζώων.

Οι καθημερινές επιλογές των ανθρώπων που ακολουθούν Ειρηνική Διατροφή συμβάλλουν τα μέγιστα προς αυτό το στόχο.

*

Νιώσε τη Γαλήνη σου! - MedMob σε δημόσιο χώρο της Αθήνας

15.12.2012

Ο φορέας μας προσκάλεσε όλους το Σάββατο 15.12.2012 σε σιωπηλό κάθισμα αφιερωμένο στην εσωτερική μας γαλήνη και κατ' επέκταση στην εκδήλωση ειρήνης σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η πρόσκληση που απευθύναμε παρουσιάζεται στη συνέχεια. Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο MedMob...

"Ελάτε όλοι και όλες το Σάββατο, 15.12.2012, 12:00 (μεσημέρι) στον απόηχο της 12ης Δεκεμβρίου και λίγο πριν την 21η Δεκεμβρίου 2012, στη δημόσια συνάντηση-ένωση όλων μας μέσα από τη Σιωπή, στον πεζόδρομο Διονυσίου Αεροπαγίτου και Μακρυγιάννη (πολύ κοντά στο ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη).
(Σε περίπτωση βροχής η συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα (12:00 το μεσημέρι) στη γνωστή στοά Σπυρομήλιου (City Link), κάθετη στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου.)

Στη διάρκεια του σιωπηλού καθίσματος προσκαλείσθε όλοι να νιώσετε τη χαρά και ζέστη στην καρδιά μέσα από την εσωτερική ησυχία σας, την ψυχική ανάταση και αίσθηση δύναμης μέσα από τη σιωπηρή ένωση με την ομάδα, η οποία στοχεύουμε να μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει ...με το πέρασμα των λεπτών, ανώνυμα και ήσυχα, με περαστικούς που θα εντάσσονται στην αρχική, πυρηνική ομάδα.

Τόσο απλά και τόσο δυνατά ταυτόχρονα!

Σας περιμένουμε όλους, μεγάλους και παιδιά, να ενωθούμε μέσα από τη σιωπή και ευχηθούμε για το ανώτερο καλό όλων μας, δυναμώνοντας τη θετική σκέψη, τη σύμπνοια και τη συνεργασία που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας και ο πλανήτης μας."

Ακολουθεί εμπειρία από έναν από τους συμμετέχοντες:

«15 Δεκεμβρίου στη συμβολή Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη έγινε μια συμβολική σπορά  με την ευγενική πρωτοβουλία της σπείρας !
Τι σπορά; Η πιο απαραίτητη για αυτή την εποχή της συμβολής και των έντονων αλλαγών που ζούμε σήμερα: η σπορά των καλών προθέσεων , καλών ευχών και των ζεστών  αισθημάτων.
Τόσο ζεστών που αν και καθισμένοι όλοι μας απευθείας στον πεζόδρομο δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή κρύο…
Τέτοια είναι η δύναμη της συνάθροισης όταν μένουμε στη σιωπή. Η εμπειρία μου πέρα από τη ζέστη στην καρδιά και τη δροσιά στο μέτωπο μου ήταν το πόσο ενεργοποιητική μπορεί να είναι η ομαδική σιωπή. Πόσο το έχουμε ανάγκη αυτό το μοίρασμα σιωπής και καλών αισθημάτων σε συλλογικό επίπεδο γιατί νιώθεις πράγματι ότι εξαπλώνονται τόσο ενεργά.
Στο τέλος της συνάντησης ένιωθα ότι γνώριζα όλους τους παρευρισκόμενους για χρόνια. Ευκαιρίες τέτοιων συναντήσεων είναι ευκαιρίες ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Ευχαριστώ για την ευκαιρία και το κάλεσμα και... ραντεβού ξανά σε επόμενη τέτοια συλλογική μας εμπειρία στη σιωπή… Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.»
Σωτήρης Αγγελόπουλος

 

*

DO AS ONE - 1 δις άνθρωποι του πλανήτη μας ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

11.11.2012 προσκαλούμαστε όλοι από τη ΜΚΟ 'DOASONE' να αναπνεύσουμε ταυτόχρονα. Άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης καλούμαστε να γίνουμε ΕΝΑ μέσα από αναπνοή μας, το κοινό στοιχείο όλων των ζωντανών πλασμάτων στη Γη.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.doasone.org, για να δείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εμπλακείτε ενεργά σε αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία προς την Ενότητα.

*

Υποστήριξη του φορέα "Δρόμοι Ζωής, Υποστήριξη Κοινωνικά Αποκλεισμένων Παιδιών και Οικογενειών"

Προσκαλείσθε όλοι/ες να επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.dromoi-zois.gr/bazaar/, προκειμένου να ενημερωθείτε για τους τρόπους που μπορείτε να υποστηρίξετε την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του φορέα, που θα φιλοξενηθεί 10-11 Δεκεμβρίου 2011, στο 87ο Διαπολιτισμικό Σχολείο στο Γκάζι.

Φρούτα, μέλια, ...υλικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής,...κορδέλες, υφάσματα, εικαστικά υλικά, ...ιδέες,...λίγος προσωπικός χρόνος, ...χαμόγελα και θετικότητα ...όλα είναι ευπρόσδεκτα!

*

Υποστήριξη Έγκλειστων Γυναικών στις Φυλακές της Θήβας

Προσκαλείστε όλοι/ες να προσφέρετε στις κρατούμενες αυτό που δεν έχετε ανάγκη! Το επιστημονικό προσωπικό των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα στη Θήβα (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι), στην προσπάθειά του να δημιουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις έγκλειστες (έφηβες, μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς και υπερήλικες) που εκτίουν την ποινή τους, συγκεντρώνει χρήσιμα αντικείμενα κάθε είδους.

Στόχος τους είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των γυναικών, η προσωπική τους ανάπτυξη και η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όπως σε κάθε μικροκοινωνία, έτσι και στις φυλακές, που είναι καταναγκαστικός τόπος συνάθροισης και συνύπαρξης ανθρώπων, υπάρχουν πάντα ανάγκες.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ό,τι έχουμε στα σπίτια, στα γραφεία ή στις αποθήκες μας και δεν τα χρειαζόμαστε ή δεν θα τα χρησιμοποιούμε πια για κάποιους άλλους ανθρώπους είναι τελείως απαραίτητα και θα τους προσφέρουν λύσεις, μια πραγματική ανάσα ζωής.

Γι’ αυτό μπορείτε να προσφέρετε:

- Ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες

- Μικρά θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ, σόμπες αλογόνου, σόμπες)

- Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φαξ (που αλλάξατε με καινούρια και δεν τα θέλετε ή δεν ξέρετε τι να τα κάνετε)

- Αφίσες με τοπία ή άλλα θέματα για να αποκτήσουν χρώμα οι τοίχοι

- Ηλεκτρικές συσκευές που δε χρειάζεστε πλέον (ψυγεία, πλυντήρια, τηλεοράσεις) ή μικρά ηλεκτρικά μάτια για μικρομαγειρέματα

- Γραφεία, καρέκλες, συρταριέρες, ραφιέρες, βιβλιοθήκες. Όσοι εργάζεστε σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες που αλλάζουν σχετικά τακτικά τον εξοπλισμό τους μπορείτε να ενημερώσετε τους προϊσταμένους για τη δυνατότητα προσφοράς αυτών των αντικειμένων που θα κατέληγαν σε αποθήκες

- Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες παιδιών, σαμπουάν, σερβιέτες)

- Τηλεκάρτες ή ό,τι άλλο θέλετε και μπορείτε…

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2262073028 και απευθυνθείτε στην κα Μάρθα Ταβουλαρέα, που εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός στις φυλακές.

Διαφορετικά ταχυδρομείστε τα αντικείμενα στη διεύθυνση:

Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, Ελαιώνας Θήβας, Τ.Κ. 32200.

*

Σπίτι που φιλοξενεί "Τα παιδιά του Δρόμου"

Υπάρχει μία λύση, για να μην πετάμε τίποτα από τα ρουχαλάκια και παιχνίδια που δε χρησιμοποιούν πια τα παιδιά μας και που είναι φυσικά σε καλή κατάσταση. "Τα παιδιά του Δρόμου" είναι ένα σπίτι που φιλοξενεί και "χρηματοδοτεί" φτωχά παιδιά και οικογένειες απ' όλο το κόσμο που 'δεν έχουν στον ήλιο μοίρα'. Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές.
Δέχονται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα, παιχνίδια, μικροέπιπλα, καρότσια, κ.λπ.) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη. Γι' αυτό το λόγο, αν θέλεις, μπορείς να συμβάλλεις κι εσύ βοηθώντας αυτά τα παιδάκια δίνοντάς τους λίγη χαρά.

"Τα παιδιά του δρόμου" βρίσκονται στη διεύθυνση:
Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165, Μεταξουργείο
Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα Μυρτώ Λαιμού
Τηλέφωνο : 210.5239.402 και 210.5221.149
Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά

*

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για την Εκπαίδευση των Γυναικών του Πλανήτη, παρακολουθείστε το σύντομο φιλμ και δράστε:

EDUCATION FOR ALL - 1 in 4 Women can't read this!

Everyone deserves a quality education, but right now 67 million children and 759 million adults are missing out - and two thirds of them are women and girls. Half a billion women and girls are missing an education for many reasons: girls are more likely to be kept at home to support their families, long distances to school can make the journey dangerous for girls and the still-rife practice of charging fees for school often means families - where they have the means - choose education for sons over daughters.

Education for women and girls brings huge benefits to families and fighting poverty:
•    A child born to a literate mother is 50% more likely to survive past the age of 5 years
•    A girl in Africa who has completed basic education is three times less likely to contract HIV
•    The economic cost to 65 low/middle income countries of failing to educate girls to the same standard as boys is $92 billion each year - this is just below the total amount of annual overseas aid to development.
You can help to make it right for women and girls by taking action here: www.makeitrightforgirls.org

This year, 1GOAL and the Global Campaign for Education are focusing on women and girls education and we're kicking off with a Global Action Week for Education. Millions of people around the world are taking part in local and national events:

Democratic Republic of Congo: 300 schools in Kinshasa and 100 schools for each other province are taking part. In Kinshasa 1,000 pupils from 50 schools will form a chain and hand in a petition to the President.
Brazil: The Brazilian Campaign for the Right to Education will be at the National Congress for a Public Hearing, so Parliamentarians hear the concerns and demands of civil society in addressing discriminatory practices in education.
France: Solidarité Laïque is launching a 'Manifesto for the right to quality education for all women and girls' and a petition to parliamentarians will be read, signed and delivered to the G20 taking place this year under the French Presidency.
India: National Campaign for Education India has collected stories of 10 extraordinary women and girls whose lives have changed because of education. These women and girls are going to meet the President of India and tell their stories before members of parliament.

SIGN the petition, which will be handed to world leaders in the middle of 2011: www.makeitrightforgirls.org

WATCH our film 'Make It Right For Girls' and share the link with your friends:

http://www.youtube.com/user/campaignforeducation?feature=mhum#p/a/u/0/w3r9Bcgr8sY

GO to a Global Action Week event in your country: check the list to see what's happening: www.globalactionweek.org/coalitions

προσεχώς

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-23  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας