GreekEnglish (United Kingdom)

η σπείρα ταξιδεύει

Συνεργασίες με άλλους μη κερδοσκοπικούς φορείς και οργανισμούς της Ευρώπης σε ευρωπαϊκά προγράμματα για:

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πανανθρώπινες Αξίες, Δημιουργικότητα, Ενεργοί Πολίτες, Νέοι και σύγχρονη Ευρώπη, Πείνα, Ανεργία, Εκπαίδευση για τον Κόσμο (Global Education), κ.λπ.

*

"Community Development"

3πτυχο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Training Course)

 

GloucestershireΗνωμένο Βασίλειο, Ιανουάριος, Μάρτιος, Μάιος-Ιούνιος 2016

Ο διεθνής οργανισμός ASHA προσκάλεσε Νέους, εκπαιδευτές & εμψυχωτές Νέων και εκπροσώπους οργανισμών Νέων από χώρες της Ευρώπης στο 3πτυχο πρόγραμμα Community Development σε ισάριθμες εκπαιδεύσεις

με εστίαση στη Δημιουργία & στις Τέχνες, στην Κοινωνική Οικολογία, στο Διαγενεακό Διάλογο αντίστοιχα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μέσα στην κοινότητα του ASHA βιώνοντας καθημερινά το πνεύμα της κοινότητας, εφαρμόζοντας καινοτόμα, απλά και θετικά εργαλεία για  χτίσιμο και ενδυνάμωση κοινότητας και λαμβάνοντας το 'χώρο' να δημιουργήσουν το προσωπικό τους όραμα για άμεση υλοποίηση στο παρόν/μέλλον, μοιραζόμενοι σκέψεις, συναισθήματα, ενδοιασμούς, στόχους με την ομάδα.

Ο φορέας μας αποτελούσε πυρηνικό εταίρο σε όλα τα μέρη του Προγράμματος, στο πλαίσιο των Erasmus+ προγραμμάτων.

*

"Youth Well-Being"

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Training Course)

Gloucestershire, Ηνωμένο Βασίλειο, 11 - 18 Αυγούστου 2015

Ο διεθνής οργανισμός ASHA προσκάλεσε 32 συμμετέχοντες από 10 ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως Νέους και ανθρώπους που εργάζονται με Νέους, ομαδάρχες και εμψυχωτές ομάδων Νέων, να λάβουν πληροφορία και εμπειρία, προκειμένου να οδηγήσουν τη ζωή τους σε πιο υγιείς, σοφές και ισορροπημένες επιλογές προς ουσιαστική ευεξία, μέσα από την ολιστική προσέγγιση. Δραστηριότητες, παιχνίδια, ασκήσεις, πρακτικά εργαλεία και ψυχολογικές μέθοδοι, εργασία με το σώμα, τη φωνή, την εσωτερική γαλήνη, για άτομα, υπο-ομάδες και την ολομέλεια, άνοιξαν το πεδίο σε προσωπικές αναζητήσεις στον κάθε συμμετέχοντα, σε συνεργασία μεταξύ τους σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο, και σε πολλές εμπνεύσεις για εφαρμογή στην καθημερινή ζωή.

   

Σημαντικά στοιχεία του προγράμματος, σύμφωνα με τους θετικούς αναστοχασμούς των συμμετεχόντων, αποτέλεσαν η προετοιμασία γεύματος με την άμεση ‘συνεργασία’ των φυτών του βιοδυναμικού κήπου του οργανισμού ASHA και του φυσικού τοπίου, απόλυτα γαλήνιου και φιλόξενου για το γεύμα της ομάδας, το ομαδικό τραγούδι, το «Εννεάγραμμα» των προσωπικοτήτων, το θετικό πνεύμα που διέπνεε το πρόγραμμα σε όλη τη διάρκειά του.

Οι Ελληνίδες συμμετέχουσες επέστρεψαν γεμάτες ιδέες και εμπνεύσεις για εφαρμογή στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

Η "Youth Well-Being" Εκπαίδευση Νέων (Training Course) αποτέλεσε Erasmus+ πρόγραμμα.

*

"Holistic approach: learning to fight against GBD with our bodies, minds and souls"

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Training Course)

Παλέρμο, Ιταλία, 1-8 Ιουλίου 2014

Το Πρόγραμμα συντονίστηκε από τον οργανισμό CEIPES στο Παλέρμο. Ο φορέας μας υπήρξε πυρηνικός εταίρος και ταυτόχρονα έστειλε έναν από τους δύο εκπαιδευτές/trainers του Προγράμματος, εξειδικευμένο μέλος του.

Το Πρόγραμμα "Holistic approach: learning to fight against GBD with our bodies, minds and souls" στόχευε κυρίως στο να υποστηρίξει με μεθοδολογία και εργαλεία, μέσα από τη μη τυπική εκπαίδευση, εκπαιδευτές και εργαζόμενους με τη νεολαία σε θέματα GBD (gender-based discrimination), δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν την ολιστική προσέγγιση στη μάθηση και το 'Θέατρο των Καταπιεσμένων'.

Το Πρόγραμμα επίσης στόχευε στην ευεργετική και ολιστική ενδυνάμωση νέων ανθρώπων, που είχαν/έχουν προσωπική GBD εμπειρία, ώστε να ανταποκρίνονται με σύνεση και αποτελεσματικότητα στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και σε κάθε κατάσταση/περίπτωση κοινωνικής διάκρισης και ρατσισμού.

Το Πρόγραμμα έλαβε χρηματοδότηση από το European Youth Foundation του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για την ολιστική προσέγγιση προτάθηκε από το φορέα μας και υλοποιήθηκε η ολιστική εφαρμογή της (!)...στο κυρίως περιεχόμενο του TC, στο γενικό πλαίσιο και περιβάλλον μάθησης, όπως επίσης και έξω από το χρόνο και χώρο του σεμιναριακού χώρου (διαλείμματα, πρωινές και βραδινές δραστηριότητες, χρόνοι αφομοίωσης κ.λπ.).

  

*

"Theatre Skills for Creativity & Youth Participation"

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Training Course)

Gloucestershire, Ηνωμένο Βασίλειο, 25 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2014

Ο διεθνής οργανισμός ASHA προσκάλεσε 27 συμμετέχοντες από 9 ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως ανθρώπους που εργάζονται με νέους, ομαδάρχες και εμψυχωτές ομάδων νέων, καθώς και ανθρώπους με μικρή ή μεγάλη εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, να βιώσουν εργαλεία, μεθοδολογία και δραστηριότητες εμπνευσμένες από το επαγγελματικό θέατρο, το κοινωνικό θέατρο, τον αυτοσχεδιασμό, την εργασία με τη φωνή και το σώμα του 'ηθοποιού', τη μάσκα σε σύνδεση με την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και τάση.

 

Σημαντικό τμήμα του προγράμματος αποτέλεσε το "Θέατρο των Καταπιεσμένων" (Theatre of the Oppressed) και οι διάφορες εκφάνσεις του. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προετοιμάσουν και παρουσιάσουν σχετικό θεατρικό δρώμενο ανά ομάδες στην ολομέλεια.

*

"Interfaith Ambassadors"

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Training Course)

Gloucestershire, Ηνωμένο Βασίλειο, 18-25 Φεβρουαρίου 2014

Ο διεθνής οργανισμός ASHA προσκάλεσε 28 συμμετέχοντες από 7 ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως ανθρώπους που εργάζονται με νέους, ομαδάρχες και εμψυχωτές ομάδων νέων, να βιώσουν την εκπαίδευση που εστιάστηκε στο διαθρησκεικό διάλογο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με έμφαση σε καλές πρακτικές, ανταλλαγή εμπειριών και μοίρασμα της 'κληρονομιάς' του οργανισμού ASHA σε αυτό το θέμα.

  

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο κατάλυμα του οργανισμού μέσα σε υπέροχο φυσικό τοπίο του Gloucestershire, στο δάσος του Dean.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και συνυπάρξουν για επτά ημέρες, βιώνοντας δραστηριότητες και πρακτικές της μη τυπικής εκπαίδευσης, συζητήσεις, εργασία σε ομάδες, ασκήσεις προσομοίωσης, επισκέψεις σε ναούς και τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τον ίδιο το χώρο του καταλύματος του οργανισμού και του περιβάλλοντος χώρου του, ο οποίος φιλοξενεί σύμβολα από όλες τις θρησκείες του κόσμου στους κήπους του.

Η εμπειρία της ελληνικής ομάδας υπήρξε πολύ δυνατή και το χτίσιμο σχέσεων με ανθρώπους από όλη την Ευρώπη που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα είναι πραγματικά ελπιδοφόρο.

*

"Ζωντανή Βιβλιοθήκη:

Προάγοντας το διάλογο για την αντιμετώπιση των Διακρίσεων και την προώθηση της Διαφορετικότητας"

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Training Course)

Παλέρμο, 20-27 Μαρτίου 2013

Ο φορέας μας συμμετείχε στο εν λόγω Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τη αποστολή δύο εθελοντριών μας.

Το Πρόγραμμα συντόνισε ο διεθνής οργανισμός CEIPES που έχει έδρα στο Παλέρμο, με την υποστήριξη τριών οργανισμών-εταίρων: Estee People to People (Εσθονία), United Societies of Balkans (Ελλάδα), World Youth Independent Union (Αρμενία)

Στόχοι του Προγράμματος:

1. Να προετοιμάσει μια ομάδα 22 Νέων στο να 'χρησιμοποιήσουν' το εργαλείο της Ζωντανής Βιβλιοθήκης στο μέλλον, προωθώντας στους συμμετέχοντες τις κατάλληλες και απαραίτητες δεξιότητες για να προετοιμάσουν, υλοποιήσουν και αξιολογήσουν μια Ζωντανή Βιβλιοθήκη

2. Να ενθαρρύνει τη θέαση της Ζωντανής Βιβλιοθήκης και θεμάτων διακρίσεων μέσα από το πρίσμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

3. Να προάγει στους συμμετέχοντες γνώση σε θέματα μειονοτήτων και καίριων παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη

4. Να συμβάλει στο χτίσιμο δεξιοτήτων για τις ΜΚΟ της Ευρώπης αναφορικά με εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση διακρίσεων στις μειονότητες και να προωθήσει το διάλογο και την αλληλεγγύη

5. Να δημιουργήσει ένα δίκτυο οργανισμών, ενεργά εμπλεκομένων σε δράσεις Ζωντανής Βιβλιοθήκης

20 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες, "η σπείρα" συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο Ζωντανών Βιβλιοθηκών με την υλοποίηση Ζωντανής Βιβλιοθήκης στην Αθήνα.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης (European Youth Foundation, Council of Europe).

*

"Creating a Peace of Art"
 
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Training Course)
 
Dilijan, Αρμενία, 28 Φεβρουαρίου - 8 Μαρτίου 2013
 

 "η σπείρα" συμμετείχε με την αποστολή τριών συμμετεχόντων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Creating a Peace of Art", ύστερα από πρόσκληση του φορέα Loesje, στο Dilijan της Αρμενίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί, ακτιβιστές, εθελοντές, αρχηγοί ομάδων, μέντορες από όλη την Ευρώπη.

Πυρηνικό στοιχείο της εκπαίδευσης υπήρξε ο ρόλος του Ενήλικα/Νέου που εργάζεται με Νέους στην προώθηση της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης μέσα από την Τέχνη σε όλες της τις 'εκδηλώσεις'.

Βασικοί στόχοι:

- διερεύνηση του πεδίου εργασίας με τους Νέους για την προώθηση της Ειρήνης και Συμφιλίωσης

- διερεύνηση του ρόλου των Νέων ανθρώπων σε σχέση με την Ειρήνη στη σύγχρονη κοινωνία

- ανάπτυξη πρακτικών για αποτελεσματική και δημιουργική εργασία με τους Νέους

- προώθηση της Τέχνης ως μέσου στην υπηρεσία της Ειρήνης και στην εργασία του σύγχρονου ανθρώπου προς την επίτευξή της

 

Το Πρόγραμμα αποτελούσε Youth in Action Programme.

 

*

"Η Ιστορία του Άλατος" - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων

28 Μαϊου - 4 Ιουνίου 2012

Wieliczka, Πολωνία

Η σ π ε ί ρ α συμμετείχε στο Διεθνές Πρόγραμμα Νέων "The salt tale", σχετικά με τις παραδόσεις, ιστορίες, σύμβολα και 'αξία' (θεραπευτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτική...) του ορυκτού άλατος, ως ένας από τους τρεις εταίρους (Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα) και εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του φορέα Jordan Youth Centre στην Κρακοβία της Πολωνίας. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στην Πολωνία, χώρα φιλοξενίας του.

Πυρηνικά στοιχεία του εργαστηρίου υπήρξαν η συνάντηση και συναλλαγή νέων ανθρώπων από διάφορες περιοχές της Ευρώπης με παράδοση στο αλάτι και το ερευνητικό (και προσωπικό) ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τη θεματική, ώστε να υπάρξει συνέχεια της πρωτοβουλίας και σε άλλες χώρες.

Η ατζέντα του προγράμματος:
 
•    Μαθαίνουμε στοιχεία της ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής
•    Επίσκεψη στο Wieliczka Ορυχείο Άλατος
•    Επίσκεψη στο τοπικό Μουσείο του Ορυχείου και στην έκθεση που φιλοξενείται στο Κελλάρι
•    Εργαστήριο στο Κελλάρι
•    Επίσκεψη στην πόλη Wieliczka
•    Επίσκεψη στην πόλη της Κρακοβίας
•    Μαθαίνουμε επαγγέλματα και δυνατότητες απασχόλησης σχετιζόμενα με την εξόρυξη άλατος
•    Ιστορίες και μύθοι σχετικοί με την εξόρυξη άλατος
•    Παραδόσεις και μέθοδοοι εξόρυξης άλατος στην Ευρώπη - παρουσιάσεις συμμετεχόντων
•    Εξόρυξη άλατος και Οικολογία
•    Άλας, Υγεία & Θεραπεία - Επίσκεψη σε υπόγειο νοσοκομείο με σχετική ειδίκευση
•    Ορυχεία Άλατος ως τουριστικό αξιοθέατο - συζήτηση
•    Εργαστήρια φωτογραφίας
 •    Εργαστήρια τέχνης
•    Δημιουργία ιστοσελίδας και παρουσίασης PowerPoint για το project
•    Μαθαίνουμε στοιχεία πολιτισμού και κουλτούρας όλων των συμμετεχόντων
•    Παιχνίδια ομάδας, δραστηριότητες ψυχαγωγίας

Τόπος: πόλη Wieliczka, κοντά στην Κρακοβία.

Συμμετέχοντες:
Οκτώ (8) Νέοι 18-22 ετών από την Ελλάδα + 9 Νέοι από τη Ρουμανία + 9 Νέοι από την Πολωνία. Γλώσσα εργασίας: αγγλική

 Το Πρόγραμμα (Youth in Action) κάλυψε για τον κάθε συμμετέχοντα το 70% των εξόδων ταξιδιού, τη διατροφή, διαμονή και τις εισόδους σε  μουσεία και επ ισκέψιμου ς χώρους. 

Το ιστορικό Ορυχείο Άλατος στη Wieliczka, υπό την προστασία της UNESCO, είναι το μοναδικό ορυχείο στον κόσμο που λειτουργεί χωρίς διακοπή από το Μεσαίωνα.

 

*

Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα από το Θέατρο Σκιών

(Training Course)

Ödemiş, Τουρκία, 14-21 Μαϊου 2012

Ύστερα από πρόσκληση του φορέα-διοργανωτή CEIPES, ο φορέας μας συμμετείχε ως πυρηνικός εταίρος με δύο συμμετέχουσες στο εν λόγω πρόγραμμα (Training Course), το οποίο εστίασε μεταξύ άλλων σε θέματα όπως συμμετοχή, inclusion versus integration, ανθρώπινα δικαιώματα και Νέοι, ενεργοί πολίτες. Επίκεντρο στο περιεχόμενο και στην υλοποίησή του ήταν οι Νέοι της σύγχρονης εποχής.

Το πρόγραμμα ακολούθησε μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης, αναπτύχθηκε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και έδωσε χώρο και χρόνο για γνωριμία και επαφή με το ντόπιο στοιχείο (προβλήματα Νέων, υποστηρικτικοί μηχανισμοί, οργανισμοί κ.λπ.). Κορυφώθηκε με την παράσταση Καραγκιόζη, η οποία προετοιμάστηκε στο σύνολό της (φιγούρες, σενάριο, ήχοι, παίξιμο στο πανί) από τους συμμετέχοντες και παρουσιάστηκε στο τοπικό κοινό της Ödemiş την τελευταία ημέρα του προγράμματος, ημέρα που στην Τουρκία γιορταζόταν η Γιορτή των Νέων σε εθνικό επίπεδο. Στη διάρκεια της προετοιμασίας της παράστασης η ομάδα είχε την ευγενική και ακάματη υποστήριξη του γνωστού Δασκάλου στο Θέατρο Σκιών στην Τουρκία, Mansur Erk.

Η παράσταση έφερε σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη της Συμμετοχής και της ανάληψης Πρωτοβουλιών στη ζωή των Νέων πολιτών, καθώς και για την ανάγκη συνειδητοποίησης των σύγχρονων προβλημάτων και το χτίσιμο συνεργασιών.

This project has been funded with support from the European Youth Foundation of Council of Europe.

 

     

*

Εκπαίδευση για τον Κόσμο (Global Education) - Διεθνή σεμινάρια

Ιδρυτικό μέλος του φορέα μας συμμετείχε στα δύο διεθνή σεμινάρια του προγράμματος Global Education without Borders στο Brno της Τσεχίας και στο Lozen της Βουλγαρίας (Μάρτιο & Οκτώβριο 2011 αντίστοιχα), με συμμετέχοντες από Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Αυστρία, Ουγγαρία και Ελλάδα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το διεθνές project “Enhancing Development Education in Central-Eastern European Countries”, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συμμετέχοντες φορείς από τις αντίστοιχες χώρες είναι: Südwind (Αυστρία), C.E.G.A. (Βουλγαρία), European Perspective (Ελλάδα), Anthropolis (Ουγγαρία), CDSF (Ρουμανία), NaZemi (Τσεχία). 

Το διεθνές σεμινάριο στη Βουλγαρία "Global Education in non-formal youth work" προσκάλεσε πάνω από 40 στελέχη, παιδαγωγούς και εθελοντές οργανισμών και ομάδων/φορέων Νεολαίας. Εκτός από τα εργαλεία, τις καλές πρακτικές και τη διάλεξη από ειδικό, το σεμινάριο έφερε βιωματική γνώση στους συμμετέχοντες σε σχέση με καίρια θέματα της Εκπαίδευσης για τον Κόσμο με την παρουσίαση μέσα από εργαστήρια του εγχειριδίου-βιβλίου όλου του προγράμματος και συγκεκριμένα των ενοτήτων: Globalization, Competition and Cooperation, Needs and Lifestyles, Borders, Media and Education. Ο φορέας μας εισήγαγε τους συμμετέχοντες στην Τέχνη Κοινότητας (Community Art) ως εργαλείο και μεθοδολογία για θέματα που σχετίζονται με την Εκπαίδευση για τον Κόσμο.

  

Το διεθνές σεμινάριο στην Τσεχία "Global Education – Opportunities and Challenges" προσκάλεσε εκπαιδευτικούς σχολείων και πολλαπλασιαστές (παιδαγωγούς, εκπαιδευτές κ.λπ.) από τις χώρες του προγράμματος να εστιάσουν στην έννοια της Εκπαίδευσης για τον Κόσμο και να διερευνήσουν τις δυνατότητες σχολικών δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και δράσεων σε σχέση με αυτήν. Το σεμινάριο περιείχε διάλεξη από ειδικό, εργαστήρια, συζητήσεις, χώρο για μοίρασμα εμπειριών και παραδείγματα καλών πρακτικών. Ο φορέας μας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες την αφήγηση μέσα από κείμενα για τις Ανθρώπινες Αξίες ως εργαλείο και μεθοδολογία για εργασία με σχολικές και άλλες ομάδες. 


Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την υλοποίηση διεθνών σεμιναρίων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

http://www.glob-edu.net

*

Ανθρώπινα Δικαιώματα & Ενεργοί Νέοι Πολίτες Ευρώπης
Εθελοντής του φορέα μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων "Developing Youth Participation and Democratic Citizenship through ICT", στο Παλέρμο Ιταλίας, 21-28 Ιουνίου 2011, ύστερα από πρόσκληση του διοργανωτή φορέα CEIPES.

Πυρηνικά θέματα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης-Εργαστηρίου ήταν:
- Συμμετοχή Νέων
- ICT (Information and Communication Technology)
- Ανθρώπινα Δικαιώματα


Από τους βασικούς στόχους του εργαστηρίου ήταν να υποστηρίξει και ενθαρρύνει Νέους από όλη την Ευρώπη σε συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου τους και της Ευρώπης, καθώς και να τους εισάγει σε καινούριους τρόπους και δυνατότητες σχετικά με το πώς μπορούν να εξελιχθούν και ακόμη περισσότερο να επηρεάσουν την παρούσα κατάσταση, φέροντας ακόμη και αλλαγές σε προβληματικά πεδία των κοινοτήτων τους.

Το εργαστήριο ακολούθησε μεθοδολογία και προσεγγίσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης, βασισμένες στη βιωματική μάθηση, στο διάλογο, στη συμμετοχικότητα, στην ενεργητική ακρόαση, στον αναστοχασμό, στη συνεργασία.

The project was supported by the European Youth Foundation, Council of Europe.


*

Ο ιταλικός οργανισμός CEIPES προσκάλεσε το Σεπτέμβριο 2010 το φορέα μας στο πρόγραμμα/εργαστήριο "A Call to Change. Fighting Poverty through Human Rights Promotion", στο οποίο εθελόντριά μας μάς εκπροσώπησε παρουσιάζοντας δεδομένα της Ελλάδας και παραδείγματα δράσεών μας με/για νέους και λοιπούς ενήλικες. Το εργαστήριο περιελάμβανε, εκτός από ανταλλαγή εμπειριών και δεδομένων των χωρών των συμμετεχόντων, το στοιχείο της ενίσχυσης της δημιουργικότητας, της ανάληψης πρωτοβουλιών και της εμψύχωσης, καθώς και σύγχρονες βιωματικές μεθόδους για εργασία με ομάδα.

With the financial support of the Youth in Action Program of the European Commission


*

Η  σ π ε ί ρ α   εστιάζει στην ανάπτυξη σχέσεων με φορείς που έχουν ως προτεραιότητα των δράσεων και προγραμμάτων τους τη Δημιουργικότητα. Συμμετέχοντας είτε ως φορέας από άλλη χώρα είτε από θέση συντονιστή/εμψυχωτή εργαστηρίων μέσα στο πρόγραμμα κάθε φορά, η σπείρα 'κινείται' και αναπτύσσεται, προσκαλώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών σε ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίησή τους σε κοινωνικά θέματα μέσα από ατομικές συνειδητοποιήσεις και δράσεις κοινοτικές.

with the financial support of the Youth in Action Program of the European Commission. 

προσεχώς

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-18  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας