GreekEnglish (United Kingdom)

δραστηριότητες

Μέλη & εθελοντές του φορέα μας συμμετέχουν στην Ειρηνική Διαμαρτυρία...

Ας συμμετέχουμε όλοι τιμώντας τα αυτονόητα, τη Ζωή, την Αλήθεια και τα δώρα που κάθε ον πάνω σε αυτόν τον πλανήτη προσφέρει!

Image may contain: text

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αρνάκια θα γεννηθούν έχοντας άλλοι προαποφασίσει τη θανάτωσή τους. Θα ζήσουν μόλις λίγους μήνες με τις μητέρες τους, και χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα να ορίσουν τη ζωή τους και το σώμα τους, θα τα αναγκάσουν να τις αποχωριστούν και να εκτελεστούν.

Στο όνομα "της αγάπης" τα μικρά αυτά παιδάκια αντί να χαίρονται τη ζωή, τη μητρική αγκαλιά και το παιχνίδι, δολοφονούνται, γδέρνονται και διαμελίζονται. Επειδή "το λέει το έθιμο" θα τυλίξουν τα έντερά τους γύρω από ένα σίδερο. Επειδή "έτσι συνηθίζεται" θα καρφωθεί το κορμί τους σε μια σούβλα, χορεύοντας και πίνοντας γύρω από το πτώμα τους.

Πολλοί άνθρωποι συντηρούν αυτή τη βάρβαρη παράδοση, έχοντας αποκόψει τους εαυτούς τους από κάθε συμπόνια και λογική. Εφόσον δεν είναι οι ίδιοι τα θύματα, εύκολα αντιμετωπίζουν και με κυνισμό μάλιστα την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων στη ζωή, και δικαιολογούν τη βαρβαρότητα, την ανισότητα, την αδικία, την υποδούλωση, τη δολοφονία! Θα είχαν άραγε την ίδια ματιά στα πράγματα αν γίνονταν οι ίδιοι τα θύματα και κάποιοι άλλοι γιόρταζαν με το θάνατό τους ένα έθιμό τους ή μία παράδοση;

Φυσικά και όχι! Γιατί αν μπεις στη θέση του αδύναμου, μπορείς τότε εύκολα να αντιληφθείς τον παραλογισμό του να επιβάλλεις σε κάποιον άλλον το θάνατο για τη δική σου ευχαρίστηση. Ακόμα και οι πιστοί χριστιανοί, ενώ μιλούν και προσεύχονται για αγάπη και καλοσύνη, στην πράξη μόνο αυτό δεν εφαρμόζουν, εξαιρώντας από τη βασική διδασκαλία όλων των θρησκείων, το "ου φονεύσεις", ορισμένα πλάσματα! 

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στις 12:00 στην Ερμού στο ύψος της εκκλησίας της Καπνικαρέας ελάτε όλοι να διαμαρτυρηθούμε για το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του Πάσχα και κάθε σφαγής.

Θα ακολουθήσει ειρηνική πορεία προς την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου και θα λήξει εκεί η διαμαρτυρία μας. 

 
 
Σε συνέχεια πρόσκλησης από το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας 2015, πραγματοποιήσαμε εισήγηση-εργαστήριο την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, 12:00-13:00, στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος με θέμα:

"Η δυναμική της ειρηνικής διατροφής και η συμβολή της στην Ιστορία της Σύνδεσης, της αλληλεγγύης & της αρμονικής συνύπαρξης"

Στη συνέχεια του εργαστηρίου ο φορέας μας οργάνωσε ειρηνική κουζίνα, με τη συμμετοχή ειρηνικών εδεσμάτων, χειροποίητων από τους συνδαιτημόνες. την ίδια ημέρα, 14:00 και εξής, σε γειτονικό εργαστήριο κεραμεικής, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

 

 
Ο φορέας μας πρόσφερε 2ωρο βιωματικό, συμμετοχικό εργαστήριο Ενηλίκων, στο πλαίσιο της Οικογιορτής στη Χαλκίδα, με θέμα: "ειρηνική διατροφή: Πώς αυτή συμβάλλει στο νέο φαντασιακό για τον πλανήτη μας, στη νέα ιστορία της Σύνδεσης που έχει ήδη γεννηθεί", το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015, στο Πάρκο Λαού, στο κέντρο της Χαλκίδας.
 
Οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώση για την ολιστική προσέγγιση και ταυτότητα της Ειρηνικής Διατροφής, μοιράστηκαν, συζήτησαν, εξέφρασαν δυσκολίες τους, έλαβαν απαντήσεις σε ανησυχίες και ερωτήματά τους και συμμετείχαν σε συλλογικό τραγούδι με την ίδια θεματική. Η βραδιά έκλεισε με ειρηνικές αγκαλιές και χαμόγελα!
Καλή αντάμωση στο άμεσο μέλλον στην αγαπημένη Χαλκίδα...
 

η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση υποστήριξε την εθελοντική ομάδα και την πρωτοβουλία Dance for a Cause, 8-9 Οκτωβρίου 2011 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ν.Φάληρο

Η εθελοντική ομάδα DANCE FOR A CAUSE οργάνωσε τη 2η δράση της για το έτος 2011 με μία ακόμα φιλανθρωπική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στη ΜΚΟ ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ και στο Σύλλογο Γονέων Παιδiών με Νεοπλασματική Ασθένεια, H ΠΙΣΤΗ.

Χώρος διεξαγωγής: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Κλειστό Γήπεδο Basket Α και Κλειστό Γήπεδο Volley
Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 8/10/2011, 10: 00 – 21.00, Κυριακή  9/10/2011, 10.00 – 19.00.

Πλούσιο πρόγραμμα για ενήλικες και παιδιά (παραμύθι, εικαστικά, προσωπική έκφραση, yoga, χορός, χειροτεχνίες, hip hop, κίνηση...) στο πολύχρωμο διήμερο .

Εθελοντής του φορέα μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων "Developing Youth Participation and Democratic Citizenship through ICT", που έλαβε χώρα στο Παλέρμο Ιταλίας, 21-28 Ιουνίου 2011.

Θέματα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης-Εργαστηρίου:

- Συμμετοχή Νέων

- ICT (Information and Communication Technology)

- Ανθρώπινα Δικαιώματα

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που υποστηρίζει και ενθαρρύνει Νέους από όλη την Ευρώπη σε συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου τους και της Ευρώπης, καθώς και τους εισάγει σε καινούριους τρόπους και δυνατότητες σχετικά με το πώς μπορούν να εξελιχθούν και ακόμη περισσότερο να επηρεάσουν την παρούσα κατάσταση, φέροντας ακόμη και αλλαγές σε προβληματικά πεδία των κοινοτήτων τους.

Το εργαστήριο ακολούθησε μεθοδολογίες της μη τυπικής εκπαίδευσης, βασισμένες στη βιωματική μάθηση, στο διάλογο, στη συμμετοχικότητα, στην ενεργητική ακρόαση, στον αναστοχασμό, στη συνεργασία.

Ο φορέας πρόσκλησης ήταν o CEIPES (International Centre for the Promotion of the Education and Development), www.ceipes.org.

Project funded with the support of the European Youth Foundation, Council of Europe.


Το Σάββατο, 21 Μαΐου 2011, ο φορέας μας συμμετείχε για 2η χρονιά στην πρωτοβουλία του φορέα Μεσόγειος SOS "Καθαρίστε τη Μεσόγειο, Εθελοντικοί Καθαρισμοί ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών" με την υποστήριξη φίλων-εθελοντών από την Αθήνα.

Καθαρίσαμε τη γενναιόδωρη και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους παραλία του Κάβου Λιχάδας στη ΒΔ Εύβοια. Σημειώνουμε εδώ ότι τα βαριά σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα είχαν ήδη συλλεχθεί με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως γίνεται κάθε έτος λίγο πριν την αρχή του καλοκαιριού.

Εφέτος η εκστρατεία είχε διάρκεια από 1 έως 31 Μαΐου 2011 (www.medsoscleanup.gr) υπό την αιγίδα της UNEP/MAP. Υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παράλληλα με τον καθαρισμό κάθε εθελοντής είχε τη δυνατότηα να συνδυάσει την επίσκεψη της περιοχής, του χωριού της Λιχάδας, ενός από τα παλαιότερα κυπαρίσσια στην Ελλάδα, να αφιερώσει χρόνο σε ενδιαφέρουσες πεζοπορίες στους γειτονικούς λόφους και βέβαια να δοκιμάσει το προ-καλοκαιρινό νερό της θάλασσας με τις πρώτες βουτιές.

Καλή αντάμωση σε μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ευχαριστούμε όλους/ες...

                       

προσεχώς

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-23  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας