GreekEnglish (United Kingdom)

βιωματικά εργαστήρια

Tell me and I will forget.

Show me and I may remember.

Involve me and I will understand. Confucius, 450 BC

Ο φορέας μας εστιάζεται από την ίδρυσή του στη βιωματική μάθηση καθώς και στην έρευνα και εφαρμογή της ολιστικής μάθησης, εμπνεόμενος από πρωτοβουλίες, παιδαγωγικές προσεγγίσεις και πολιτισμούς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, οι οποίες έχουν αφετηρία της μάθησης την ενεργή εμπλοκή του εκπαιδευόμενου και δυνάμει δασκάλου ταυτόχρονα σε κάθε περίπτωση.
Η βιωματική και ολιστική μάθηση απευθύνεται σε κάθε ηλικιακή ομάδα και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η ολιστική ματιά διατρέχει τις δράσεις, προγράμματα & συνεργασίες του φορέα, με έμφαση στην καλλιέργεια κοινοτικού πνεύματος και συνειδητότητας αλληλεγγύης, στην εργασία με τον Εαυτό, στην αξιολόγηση 'περιβαλλοντικών' παραγόντων (i.e. φύση, οικογένεια, κοινωνικές δυναμικές, μόρφωση, γειτονιά).

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται κάθε φορά στις προσωπικές ανακαλύψεις για τον Εαυτό και τον κόσμο, μια και ο φορέας μας ενεργοποιεί άτομα και ομάδες προς τη Γνώση Εαυτού μέσα από τις Τέχνες, εικαστικές, θέατρο, κίνηση, μουσική, τη συναισθησία, εργαλεία εργασίας με ομάδες.

*

η σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση συντονίζει ειδικά εργαστήρια σε ομάδες ενηλίκων, εμψυχωτών, εκπαιδευτικών/παιδαγωγών, γονέων, διευκολυντών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και εθελοντών (ΜΚΟ, ιδρυμάτων κ.λπ.) σε ποικιλία θεμάτων, όπως: γλώσσα σώματος, περιβάλλον μάθησης, η γλώσσα της σύνδεσης, διαχείριση κρίσεων, ειρηνική διάδραση, μετασχηματισμός του ρίσκου και του απροσδόκητου σε θετικό και ευεργετικό για το σύνολο, ενδυνάμωση του δεξιού, δημιουργικού εγκεφάλου, ανθρώπινες αξίες, τέχνες & περιβαλλοντική εκπαίδευση, ήχοι και μουσική στην εκπαιδευτική διαδικασία, εσωτερική ησυχία, αφομοίωση, ενδυνάμωση ομάδας, ενεργός πολίτης, ακτιβισμός και κοινωνική ευθύνη, αλληλέγγυα σχήματα, η δυναμική της Ειρηνικής Διατροφής κ.λπ.

η σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση προτείνει δύο φορές το μήνα εικαστικές συναντήσεις σε χώρους πολιτισμού και εικαστικών τεχνών, που επιλέγονται κάθε φορά με άξονα τη θεματική τους και τα ανοίγματα-‘ταξίδια’ που προσφέρουν, απ’ τα οποία η ομάδα καλείται να αντλήσει δώρα γνώσης, εμπειρίας, έμπνευσης, μοιράσματος, ώθησης σε δημιουργική δράση και συνειδητοποιήσεων. Με αφετηρία την εικαστική δημιουργία, κυρίως τη σύγχρονη, η ομάδα ανιχνεύει έννοιες που εκπορεύονται από τα έργα, κοινωνικές αναφορές και κατευθύνσεις, φιλοσοφικά θέματα που αναπηδούν από τη φόρμα, μέγεθος και το εννοιολογικό υπόστρωμα κάθε έργου, καθώς και σημεία που πυροδοτούν προσωπικές ανακαλύψεις.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μικρές ομάδες κάθε φορά (max 10 άτομα), είτε πρόκειται για πρόγραμμα με παιδιά είτε με οικογένειες είτε με ενήλικες.

*

Συντονίζονται επίσης εργαστήρια γεφύρωσης των ηλικιών με συνεργασία γονέων-παιδιών με επίκεντρο το δίδυμο «Λόγος-Εικόνα, Εικόνα-Λόγος», παιχνίδια εικαστικής θεραπείας, εικαστικές περιηγήσεις στην Αθήνα, εξειδικευμένα εργαστήρια για τη Γλώσσα της Σύνδεσης.

*

 

προσεχώς

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-23  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας