GreekEnglish (United Kingdom)

ειρηνική τροφή, ειρηνική ζωή

δράση "ευτοπία"

https://youtu.be/-GtCDcATW2k - «ευτοπία: δράση με κιθάρα, άρπα, αφήγηση για την ειρηνική (δια)τροφή & κατανάλωση, την ολιστική υγεία, την Σύνδεση, τη θεραπεία του πλανήτη μας, την ειρήνευση»

Τα κείμενα προέρχονται από το λογοτεχνικό έργο του Χρήστου Γεωργιάδη.

*

ειρηνική τροφή, τροφή από/για τη Ζωή

πλήρες εγχειρίδιο πέντε (5) τευχών: 

«ειρηνική (δια)τροφή & πλήρης ζωή:
άνοιγμα στην υγεία, στην ελευθερία, στη χαρά»

Το εγχειρίδιο «ειρηνική (δια)τροφή & πλήρης ζωή» (607 σελίδων) εκτυλίσσεται σε πέντε (5) τεύχη, κάθε ένα από τα οποία επικεντρώνεται σε ειδικά θέματα, όπως παρουσιάζονται στη συνέχεια.
Απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες και εφήβους, ανεξάρτητα από διατροφικές προτιμήσεις, φυσική κατάσταση, καταγωγή, θρησκεία, πνευματικό μονοπάτι, μορφωτικό επίπεδο, επαγγελματικό προσανατολισμό, οικογενειακή κατάσταση.
Υποστηρίζει όλους τους ανθρώπους προς έναν ειρηνικό & απελευθερωτικό τρόπο ζωής, ολιστική υγεία, ευγενείς στόχους και άνοιγμα στη χαρά & πληρότητα στη ζωή.

--> Γιατί η ειρηνική διατροφή είναι κάτι παραπάνω από διατροφή; Τι παραπάνω είναι;
--> Γιατί οδηγεί στη χαρά, στην υγεία και στην πληρότητα για εμάς και τους ανθρώπους γύρω μας;
--> Ποιοι τρόποι υπάρχουν να την εφαρμόσουμε στη ζωή μας άμεσα και εύκολα;
--> Ποιες είναι οι κρυμμένες διαστάσεις της τροφής και γιατί με την ειρηνική διατροφή απελευθερωνόμαστε από τα δεσμά αιώνων και υπηρετούμε ταυτόχρονα τις πανανθρώπινες αξίες;
--> Γιατί μέσα από την ειρηνική (δια)τροφή συμβάλλουμε σε θετικές αλλαγές για τη ζωή μας, τα περιβάλλοντά μας και τη ζωή όλου του πλανήτη;

Αποκτώντας τα πέντε (5) τεύχη του εγχειριδίου «ειρηνική διατροφή, πλήρης ζωή» λαμβάνετε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, εμπνεύσεις και πρακτικές συμβουλές. Διαβάζοντάς το και εφαρμόζοντας τις μικρές και μεγάλες σοφίες του θα νιώθετε περισσότερο δυνατοί ψυχικά, καλοδιάθετοι, υγιείς και γεμάτοι έμπνευση και όραμα για την καθημερινότητά σας.

Μπορείτε να αποκτήσετε όλο το σώμα του εγχειριδίου, δηλαδή και τα πέντε τεύχη του ταυτόχρονα, ή αυτόνομα όποιο τεύχος χρειάζεστε άμεσα. Για την επιλογή σας αυτή, διαβάστε προσεκτικά τις σύντομες περιγραφές και τον πίνακα περιεχομένων κάθε τεύχους.

τεύχος 1 (70 αελίδες) ειρηνική (δια)τροφή & η Νέα Ιστορία, η Ιστορία της Σύνδεσης ειρηνική (δια)τροφή & πανανθρώπινες αξίες, πρωινά με διάφορες παλέτες γεύσεων
τεύχος 2 (295 σελίδες) λίγη ιστορία, διατροφικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά, ουράνιο τόξο, μύθοι, αγορά, προετοιμασία, αποθήκευση τροφών, συμβουλές μετάβασης, συνδυασμών, κοινωνικότητας, ακτιβισμού
τεύχος 3 (78 σελίδες) ειρηνική διατροφή & ειδικές ομάδες πληθυσμού: μητέρες, εγκυμοσύνη, παιδιά, επικοινωνία με παιδιά, γαλήνη στην οικογένεια, πολυάσχολοι γονείς, αθλητές, ταξιδιώτες, άνθρωποι με συχνές μετακινήσεις στη ζωή τους
τεύχος 4 (104 σελίδες) ειρηνικές προτάσεις, συνταγές, συνδυασμοί
             οι χυμοί στη ζωή μας
             γενική αποτοξίνωση του οργανισμού
τεύχος 5 (60 σελίδες) το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα («food print»)
             τι τύπος είμαστε;
             η πνευματική σχέση με την τροφή μας
             λίγες σκέψεις-υπενθυμίσεις για την ειρηνική μας θρέψη ολιστικά

Στο τεύχος 1 παρουσιάζονται με απλό και γλαφυρό τρόπο τα δηλητήρια του σύγχρονου τρόπου ζωής και πώς καλούμαστε μέσα από συνειδητά ειρηνικές διατροφικές και καταναλωτικές επιλογές, και κατ’ επέκταση θετικές αλλαγές συνειδητότητας, να θεραπευτούμε από αυτά: η διαρκής αγωνία και αγώνας στη ζωή, το διαρκές αίσθημα έλλειψης και ανεπάρκειας, ο ανταγωνισμός-χωριστικότητα. Παρουσιάζονται οι αφανείς συνδέσεις των διατροφικών μας επιλογών με τις πληγές της σύγχρονης ζωής , του ανθρώπου και του πλανήτη. Αναλύεται η άμεση σύνδεση της ειρηνικής διατροφής με τις πανανθρώπινες αξίες: ειλικρίνεια, αλήθεια, γενναιοδωρία, προσφορά, αγάπη, συμπόνια, ευγνωμοσύνη, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, θετικότητα, αισιοδοξία, πρόοδος, εξέλιξη, υπομονή, αποδοχή, ελευθερία, γαλήνη, ειρήνη, ηρεμία, αρμονική ροή

Στο τεύχος 2 παρουσιάζονται ιστορικά δεδομένα και σταθμοί για την ειρηνική διατροφή, διατροφικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά, μερικά από τα οποία λησμονημένα στους σύγχρονους καιρούς, η αξία και δύναμη των χρωμάτων στη ζωή και διατροφή μας μέσα από ένα ουράνιο τόξο εισροών. Παρουσιάζονται επίσης στοιχεία για τη θερμογένεση, την πέψη, το μεταβολισμό, το ορμονικό σύστημα, την ψυχική διάθεση, αντιφλεγμονώδεις & αντικαρκινικές τροφές, τροφές για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, θαλάσσια φυτά, τα θαυματουργά μέρη των φυτών, τη μνήμη του νερού, προτάσεις για υγιή σχέση με τη μαγειρική, λόγοι για καλλιέργεια της τροφής μας, η αλήθεια για την ασφάλεια της τροφής μας και οι αλήθειες πίσω από τους μύθους για τη φυτοφαγία, τις επιβεβλημένες ‘συνήθειες’ του σύγχρονου ανθρώπου, τη φυτική ωμοφαγία, τη μαγειρική, τα σύγχρονα ωράρια. Δίνονται στοιχεία για την αγορά, προετοιμασία, αποθήκευση τροφών, καθώς και συμβουλές & στρατηγικές μετάβασης στην ειρηνική διατροφή, καλών συνδυασμών τροφών, κοινωνικότητας και ακτιβισμού για το ατομικό και συλλογικό καλό.
Στο τεύχος 3 παρουσιάζονται πολύτιμα στοιχεία για τις μητέρες και τις μέλλουσες μητέρες, για τη διατροφή των παιδιών, για την ειρηνική & αποτελεσματική επικοινωνία με παιδιά ακόμη και αυτά με περισσότερες απαιτήσεις και ευαισθησίες, προτάσεις για διαρκή εκπαίδευση και γαλήνη στην οικογένεια, μενού για πολυάσχολους γονείς, γευστικές ειρηνικές προτάσεις για μικρές ηλικίες, η αλήθεια πίσω από μύθους που καλλιεργούνται για την παιδική ηλικία και τη διατροφική συμπεριφορά παιδιών. Δίνονται επίσης στοιχεία και πηγές για την αξία της ειρηνικής διατροφής στους ανθρώπους που είναι αθλητές, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, και προτάσεις, συμβουλές, λύσεις για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν ή λείπουν αρκετές ώρες από την εστία, σπίτι τους.
Στο τεύχος 4 παρουσιάζονται ειρηνικές προτάσεις, συνταγές, συνδυασμοί, ιδέες για θρεπτικά μικρογεύματα/σνακ, τροφές για το σχολείο και όχι μόνο, πρωινά, σούπες, σάλτσες, σαλάτες, πλήρη γεύματα, ωμοφαγικά, γλυκά εδέσματα, προβιοτικές τροφές, φυτικά γάλατα, φυσικό αντιβιοτικό, θεραπευτικά και τονωτικά υγρά, θεραπευτικά εδώδιμα λουλούδια, προτάσεις για σχεδιασμό γευμάτων, γενική λίστα αγορών, εξοπλισμό κουζίνας. Παρουσιάζεται επίσης ολόκληρη ενότητα για τους χυμούς στη ζωή μας μαζί με σχετικές προτάσεις δημιουργίας τους, καθώς και πρακτικές για γενική αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
Στο τεύχος 5 παρουσιάζεται το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα μέσα από την τροφή μας, η εξωτερίκευση του κόστους, οικονομικά μεγέθη, νούμερα από μελέτες και έρευνες που οδηγούν στην πράσινη διατροφή για τη σωτηρία του πλανήτη, κρυφές αρνητικές συνέπειες των διατροφικών μας επιλογών, ο δεκάλογος του σύγχρονου ειρηνιστή. Επίσης, παρουσιάζονται οι τύποι των ανθρώπων με γνώμονα τη σχέση τους με την τροφή: συναισθηματικός, πειραματιστής, μπερδεμένος, κοινωνικός κ.λπ. Τέλος η πνευματική σχέση με την τροφή μας εκτείνεται στην τελευταία ενότητα, μαζί με προτάσεις για (προσ)ευχές, διαλογισμούς, ευ-λογίες αναφορικά με την τροφή μας και λίγες σκέψεις-υπενθυμίσεις για την ειρηνική μας θρέψη ολιστικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ή ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

*

Ο Dr Will Tuttle και η Madeleine Tuttle στην Ελλάδα

για ομιλίες, μουσικές συναυλίες και εντατική εκπαίδευση ενηλίκων

Οκτώβριος 2018

https://youtu.be/_bVlo2tUAKE (στιγμιότυπα από τις ομιλίες, δράσεις στην Ελλάδα)

[Παρακαλούμε διαβάστε επίσης στη συνέχεια τον απολογισμό της εμπειρίας και σκέψεις για το μέλλον από τη μαρία α. αγγελή.]

Με τιμή και χαρά ανακοινώνουμε ότι κατά τη διάρκεια του Vegan Life Festival Athens 2018, που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθήνας και σε συνέχεια της επίσημης πρόσκλησης από τον φορέα μας ο Dr Will Tuttle θα δώσει την ομιλία «Θεραπεύοντας τον κόσμο μας: Μια βαθύτερη ματιά στην τροφή. Η Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή», μια ομιλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Ώρα: 19.00-20.00

Συγγραφέας του πολυδιαβασμένου βιβλίου «Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή», ο Dr. Will Tuttle δίνει μια ομιλία που εμπνέει σχετικά με τις κρυμμένες διαστάσεις του διατροφικού συστήματος του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Όλοι οι παριστάμενοι θα ανακαλύψουμε νέες συνδέσεις και θα μάθουμε πώς να προβούμε σε θετικές αλλαγές που τρέφουν την ευεξία, ξυπνούν τη διαίσθηση και επίγνωση και φέρνουν θεραπεία στον κόσμο μας!
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό. Η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με διερμηνεία στην ελληνική.

 

 Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, ώρα 14.00 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα ο Dr Will Tuttle δίνει μια ομιλία σε ανοικτό χώρο για όλους με την ολοκλήρωη της πορείας για το καλό και τα δικαιώματα των ζώων, σε συνέχεια της συμμετοχής της χώρας μας για πρώτη φορά στο παγκόσμιο αυτό κίνημα της Πορείας για τα Ζώα.

https://www.youtube.com/watch?v=YqMGjhQTsMo&feature=youtu.be

Επίσης, το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, ώρα 19.00 ο Dr Will Tuttle θα πραγματοποιήσει ομιλία με παρόμοια θεματική, θα δεχθεί ερωτήσεις και θα ερμηνεύσει μουσικά κομμάτια του στο πιάνο, με τη συνοδεία της συζύγου του Madeleine στο φλάουτο. Η βραδιά θα φιλοξενηθεί στο Απολλώνιο Ωδείο, στην πλατεία Βικτωρίας, Φερρών 16, στον 4ο όροφο, και είναι ανοικτή σε όλους.

 

Μια εκδήλωση με ομιλία, συζήτηση και μουσική πιάνο-φλάουτο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσ/κη την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.00 στον φιλόξενο χώρο του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, Πτολεμαίων 29Α, ανοικτή σε όλους.

 

 

Ο λόγος και η αυθεντική μουσική του Dr Will Tuttle ξυπνά βαθειά συναισθήματα και μια αίσθηση περιπέτειας, μεταφέροντάς μας σε νέα εσωτερικά πεδία.
Δώστε το παρόν σε μια εμπειρία εξυψωτικής αυθεντικής μουσικής μαζί με λόγια αλήθειας και συμπόνιας.

 

 

Τέλος, εκπαίδευση/workshop στον vegan τρόπο ζωής έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 σε συνέχεια της ομιλίας του στο Vegan Life Festival, στην Αθήνα20.00-21.30, ανταποκρινόμενη στα παρακάτω ερωτήματα:

* Ανησυχούμε για την άσχημη αντιμετώπιση των ανθρώπων, των ζώων και της Γης ως αποκύημα του σύγχρονου πολιτισμού μας;

* Έχουμε νιώσει το κάλεσμα να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας και τον κόσμο;
* Στοχεύουμε να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας για να ενσωματώσουμε, μοιραστούμε και διδάξουμε τον υγιή και συμπονετικό τρόπο ζωής προς την ευγενή υπηρεσία, τη χαρά και το ουσιαστικό ζην;
Η εκπαίδευση στη «Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή» έχει δημιουργηθεί και παρέχεται από τον Dr Tuttle για να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Σε αυτό το εργαστήριο μισής ημέρας (5 ωρών) υπάρχει επαρκής χρόνος για ερωτήσεις-απαντήσεις και συζήτηση μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον θρέψης του νου και της καρδιάς.
Με τη συμμετοχή μας στην εκπαίδευση αποκτούμε εργαλεία για να κατανοήσουμε το βεγκανισμό ως ένα μετασχηματιστικό μονοπάτι Αφύπνισης σε πνευματικό, πολιτιστικό και φυσικό επίπεδο και να μάθουμε πώς φέρνουμε αυτή την κατανόηση στην κοινότητά μας, σε φίλους και οικογένεια.
Εκτός από παρουσιάσεις και σύντομες ομιλίες που πηγαίνουν βαθύτερα στις διδασκαλίες της Παγκόσμιας Ειρηνικής Διατροφής, υπάρχουν στη διάρκεια της εκπαίδευσης ασκήσεις, διαλογισμοί, συζητήσεις που συντονίζονται από τον Dr Tuttle.
Συζητώνται επίσης τα Πέντε Επίπεδα της Υγείας, οι Επτά Νοοτροπίες και κλειδιά προς τις πνευματικές και πρακτικές διαστάσεις του vegan τρόπου ζωής.

 

 

Ο Dr Will Tuttle, οραματικός συγγραφέας του διεθνούς best-seller και πολυδιαβασμένου βιβλίου «Η Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή», με ;έκδοση του βιβλίου του σε 16 γλώσσες έχει δώσει ομιλίες και μουσικές συναυλίες στη Βόρεια Αμερική και παγκόσμια. Υπήρξε ειδικός προσκεκλημένος στο ντοκυμαντέρ φημισμένο «Cowspiracy», καθώς και σε άλλα ντοκυμαντέρ. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Παν/μιο Berkeley η οποία εστιάζεται στην εκπαίδευση διαίσθησης και αλτρουισμού. Έχει διδάξει σε κολλέγιο μαθήματα πάνω στη δημιουργικότητα, τη συγκριτική θρησκεία και φιλοσοφία. Είναι αποδέκτης του έγκυρου Βραβείου «Courage of Conscience» και έχει υπάρξει Zen μοναχός και Dharma master στην Zen παράδοση. Έχει επιμεληθεί το βιβλίο «Κύκλοι συμπόνιας: συνδέοντας θέματα δικαιοσύνης» («Circles of Compassion: Connecting Issues of Justice,») και είναι δημιουργός επτά δημοφιλών album μουσικής με πρωτότυπη μουσική πιάνου. Είναι γνωστός για τις γλαφυρές και γεμάτες έμπνευση παρουσιάσεις του που συχνά εμπλουτίζονται από τη μουσική του και τα επικλητικά ζωγραφικά έργα ζώων της συζύγου του Madeleine, οραματικής καλλιτέχνιδος από την Ελβετία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο του βρίσκετε στην ιστοσελίδα

www.worldpeacediet.com

 ___________________

σύντομος απολογισμός, σκέψεις για τη συνέχεια

 

Dr Will Tuttle in Greece: «The World Peace Diet» & the healing of our planet

Pythagoras, Hippocrates, the gentle spirit of ancient Greeks,the Ηellenic contribution to the manifestation of global human values upon Earth, the beauty of the country, the kindness of its people, the peace emissions of the blue sky and the blue sea have been only few of the connotations and messages drawn by Dr Will Tuttle’s messages while visiting Greece.
Along with his devoted company, his dear wife Madeleine and his friend and supporter Philip, Dr Will Tuttle experienced Hellas and the Hellenic spirit for five days, at the beginning of October this year (5-10 October 2018), a period of the year that Nature prepares to rest and recollects Herself for the New Life to be conceived and born.

New consciousnessis already being manifested in our contemporary world, a consciousness of connection and unity.

Healing our life, our Self, our planet through our plate, through our food has been the main focus of Dr Will Tuttle’s talks, workshops, music performances in Athens and Thessaloniki, Greece.

Which are the hidden dimensions of our food?

Why and how we disconnect ourselves from it?

How could we contribute to the re-connection with our food, nature, eco-systems, plants, sentient beings of our planet, plus our Self and the Truth?

What is Satya Graha (the Power of Truth) in this context?

What is vegan food and what is peace food really?

How do we enslave ourselves?

What’s LOVE got to do with all of these?

Freedom, truth, peace, compassionemerge stronger and stronger as catalysts in the global Peace (Food) movement andthe New Story, the Story of Connection.
Do we sense it? Do we feel it?

More than 18.000 peoplefelt it deeply in their bones in the Vegan Life Festival Athens 2018, as well as the participants/attendees of Dr Will Tuttle’s music performance in Athens, his lecture in Thessaloniki, the peace food potluck and workshop in Athens.

Our seemingly mundane act of receiving food during each day of our lifeheals or sickens our world in every aspect: physical, mental, emotional, spiritual, environmental, ethical, economical, societal. Our food is a lot more than our body’s fuel and our senses’ pleaser. It literally constitutes the cure to every dis-ease, especially the contemporary dis-eases of affluence and dis-connection.

People around the globere-member and re-connect. Many of them are vegans without even calling themselves ‘vegans’. They honour ahimsa, compassion, truth, peace as much as possible in their everyday life. We salute them!

The shift in our consciousnessleads to positive shifts in our dietary patterns (diet=modus vivendi in ancient Greek) and vice versa!

Dr Will Tuttle eloquently presented the need of thisholistic view upon FOODduring his stay in Greece. He inspired and touched many hearts of every age, reminding us all the importance of the Will (like his first name) in healing the world and our Self.

The questions addressed by the Greek audiences to Dr Will Tuttle on various occasions (talks, potluck, music performance, intervals, etc.) were deep, well-aimed and vibrating.

Let us all keep questioning ‘norms’, customs, traditions and habits!
Let us all make one step each time towards positive transformations!
Let us all re-member, become members again of Mother Earth’s global family!
Let us all sing and dance the Song of Life!

“One by one everyone seems to remember. 
We are healing the world one heart at a time!”
(Thank you, Michael Stillwater, eco-villages and eco-communities around the globe for putting forward this beautifully unifying song of our present & future!)

Thank you Will, Madeleine and Philip for your dedication and noble mission.

We keep you warmly in our hearts and minds.

We look forward to your coming to Greece again.

We look forward to establishing more synergies with you, just by following the synergistic nature of Nature!

More hugs, more wisdom, more awakening, more love, more light is already here for us.

Let us all roll up our sleeves andget to work, to love in action!

Korogonas Ark community, 15th of October 2018

maria a. angeli

 

*

 

"H Δυναμική της Ειρηνικής Διατροφής"

 

Μηνιαίες συναντήσεις & Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων

2ήμερα βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων στην Αττική

3ήμερα βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων εκτός Αττικής (λεπτομέρειες εδώ)

 

Επόμενες συναντήσεις:

 Αύγουστος 2017:

Συμμετοχή σε Ειρηνικό Ολιστικό Ευ Ζην Retreat στη Λακωνία

Σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων για την ειρηνική επικοινωνία αναφορικά με τις διατροφικές επιλογές που υπηρετούν την περιεκτική δικαιοσύνη, την αειφορία, την ειρήνευση και την υγεία.

Πρακτικές συμβουλές για προσωπική ενδυνάμωση και αρμονική συνύπαρξη με συνανθρώπους μας σε κοινωνικά γεγονότα.

Εύγευστες προτάσεις για την οικογένεια και τους γρήγορους ρυθμούς ζωής.

 

3-5 Ιουνίου 2017:

ειρηνική καλλιέργεια, ειρηνική (δια)τροφή

Πώς η ειρηνική καλλιέργεια συνδέεται με την ειρηνική τροφή;

Γιατί μέσα από την εδραίωση ειρηνικής σχέσης με τη γη (κτήμα, κήποι, δέντρα, καρποί, φυτική τροφή...) φθάνουμε στην αφθονία και στην υγεία;

Σύνδεση της καθημερινής ζωής με ειρηνικές επιλογές στο πεδίο της κατανάλωση και διατροφής

Απλές πρακτικές αποτοξίνωσης και καθαρισμού του φυσικού και συναισθηματικού μας σώματος, της κουζίνας μας, του κτήματός μας, της οικίας μας, της ζωής μας! Γιατί η αποτονίξωση προάγει την υγεία, την ευεξία, τη χαρά και την προσωπική ενδυνάμωση; Αναγνωρίζουμε τους ποικίλους τύπους τοξινών γύρω μας;

Ειρήνευση με την τροφή μας (παραγωγή, συγκομιδή, προετοιμασία, μαγειρική, κατανάλωση, επεξεργασία/πέψη, προσφορά/μοίρασμα) & love in action

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓΕΩ)

 

4 Μαρτίου 2017:

ομάδα μελέτης για την Ειρηνική Διατροφή, με έμπνευση το διεθνώς αναγωνρισμένο βιβλίο του Dr Will Tuttle "World Peace Diet", στα Βριλήσσια

 

2 Μαρτίου 2017:

συζήτηση με τη Φλώρα Παπαδοπούλου, αφιέρωμα στη φυτοφαγική ωμοφαγία, στο Βοτανοπωλείο ΕΣΤΙΑ, στο Θησείο

 

18 Φεβρουαρίου 2017:

κοπή ειρηνικής πίτας των ευχών και ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίου, στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

17 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ στο πνεύμα των μηνυμάτων των Χριστουγέννων και Ομάδα Μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα και συζήτηση, διευκολυντικές ερωτήσεις και αναστοχασμό στα ελληνικά

3 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 Ομάδα μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα και συζήτηση, διευκολυντικές ερωτήσεις και αναστοχασμό στα ελληνικά

5 Νοεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 Ομάδα μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα

 
4 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ του Δήμου Αθήνας
19:30 παρουσίαση των βιβλίων "Ο Επαναστάτης της Φακής" και "Το γάλα των παιδιών και άλλα διηγήματα"
μέσα από συνέντευξη με το συγγραφέα και συζήτηση με το κοινό

21 Οκτωβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

20:00-21:00 συνέντευξη συζητηση με τη δημιουργό του ντοκυμαντέρ "Food for Thought"
21:00 και εξής: προβολή του ντοκυμαντέρ 
 
Τηλ. επικοινωνίας: 6938141330

*

Για τη σεζόν 2016-2017 έχουν προγραμματισθεί προβολές ντοκυμαντέρ, ομάδες εργασίας, συζητήσεις/παρουσιάσεις βιβλίων για την επίδραση της Διατροφής στην προσωπική και πλανητική υγεία, ειρηνικές κουζίνες, yoga συναντήσεις, ομιλίες ειδικών.

*

Το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος βρίσκεται Μοναστηρίου & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα

*

Στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=hoMVTAeBCqg και http://f4t.gr/ παρακολουθείτε το πρόσφατο ντοκυμαντέρ "Τροφή για Σκέψη". Φιλοξενούνται ειδικοί στο θέμα της ειρηνικής διατροφής, επιστήμονες, άνθρωποι από το χώρο της υγείας, ακτιβιστές, αθλητές, εκπρόσωπος του φορέα μας κ.λπ.

*

Στο σύνδεσμο http://ecologotexnia.weebly.com/ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα βιβλία που θα παρουσιάσουε στη διάρκεια της σεζόν 2015-2016 και μπορείτε να τα λάβετε επίσης δωρεάν ως e-books.

*

Τη σεζόν 2015-2016 κάθε μηνιαία συνάντηση είχε αφορμή και αφιερώθηκε σε μια πανανθρώπινη αξία.

Ξεκινήσαμε με την ελευθερία, προχωρήσαμε με την ειλικρίνεια, αλήθεια, γενναιοδωρία, προσφορά, ευγνωμοσύνη, αγάπη, συμπόνια, ειρήνη, θετικότητα, αισιοδοξία και ολοκληρώσαμε με την Υπομονή.

Εχουν πραγματοποιηθεί επίσης συναντήσεις αφιερωμένες στην ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ και στη συμβολή της ειρηνικής διατροφής και της ειρηνικής καλλιέργειας σε αυτήν. Έμφαση δίνεται σε προγράμματα ενσυναίσθησης για παιδιά δημοτικού σχολείου, στα οποία η ειρηνική διατροφή, η ειρηνική μαγειρική και οι σχολικοί κήποι πρωταγωνιστούν. Απευθύνονται ιδιαίτερα σε ενήλικες που έχουν να κάνουν με παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου (εμψυχωτές, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ομαδάρχες, γονείς) και κυρίως σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

1 Ιουλίου 2016: Ειρηνικό πικ νικ στο Πάρκο!

  

* * *

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση της Συντροφιάς τον Ιούλιο 2015, την τελευταία του κύκλου της περσινής σεζόν, διατυπώθηκαν ιδιαίτερα εμπνευσμένες απαντήσεις από τους συμμετέχοντες στο παρακάτω ερώτημα:

"Τι εμπερικλείει/αγκαλιάζει η Ειρηνική Διατροφή για μένα εκτός από τη φυτοφαγία, το σεβασμό σε όλα τα αισθανόμενα όντα και στη μητρότητα, την υγεία και το σεβασμό στο περιβάλλον του πλανήτη μας;"

Μερικές απαντήσεις:

Εξυγίανση του σώματος και του νου από την πολεμική, βιομηχανική προπαγάνδα

Ολιστική στάση ζωής

Επανένταξη του μέρους στο όλο (του ανθρώπου στη συλλογικότητα της γης)

Επανασύνδεση με τον εαυτό και μια 'άνω-θρώσκουσα' ανθρώπινη κοινωνία

Αμφισβήτηση της επιβληθείσας τάξης πραγμάτων

---

Κατά τη συνάντηση του Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εργασία σε υπο-ομάδες, η οποία θα συνεχισθεί την περίοδο 2015-2016, προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις σε ερωτήματά μας, να δώσουμε διέξοδο σε αμφιβολίες, δισταγμό και 'κρατήματα', να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε και άλλους ανθρώπους γύρω μας. 

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας!

* * * * *

Οι μηνιαίες συναντήσεις για την "ειρηνική διατροφή" γεννήθηκαν σε συνέχεια του πρώτου βιωματικού εργαστηρίου ενηλίκων στην Ελλάδα για την Ειρηνική Διατροφή, μαζί με έναρξη του δικτύου vegan pledge,
την 1η Νοεμβρίου 2014, στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος,
τιμώντας τα 70 έτη από την ίδρυση του παγκόσμιου κινήματος για την Ειρηνική Διατροφή.
  
 
Το εργαστήριο περιείχε βιωματικά παιχνίδια, δραστηριότητες, ολιστική ματιά στις καθημερινές διατροφικές μας επιλογές, προβολές και συζήτηση για τις 'κρυφές' διαστάσεις των επιλογών μας, τη σύνδεση της διατροφής με την πνευματική μας εξέλιξη και παγκόσμια ζητήματα, ερωταποκρίσεις και ομαδικό μοίρασμα, μαγειρική και συλλογικό γεύμα μαζί με όλους τους συμμετέχοντες, απολαμβάνοντας ειρηνικά, ισορροπημένα, υψηλής διατροφικής αξίας, εμπνευσμένα εδέσματα.
 
Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα βιωματικά εργαστήρια,
καθώς και για τις μηνιαίες συναντήσεις Ειρηνικής Διατροφής στην Αττική...
 
Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, με έναρξη 19:00/19:30/20:00 (ανάλογα με την εποχή-ώρα δειλινού), είστε όλοι προσκεκλημένοι στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος
(Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος) για προβολές, μοίρασμα εμπειριών, συμβουλές, προτάσεις, σχέδια δράσεων και κουβεντούλα.
 
Καλέστε μας στον τόπο σας, και εκτός Αττικής, για υλοποίηση Βιωματικού Εργαστηρίου για την Ειρηνική Διατροφή εκεί.
Ας μεγαλώσουμε την Παγκόσμια Συντροφιά!
___________________________________
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση για το εργαστήριο της 1ης Νοεμβρίου 2014:
 
Σκέφτηκες ποτέ
  • ότι ακολουθούμε ένα λάθος πρότυπο διατροφής που κάνει πόλεμο στο Μητρικό Οικοσύστημα και επιβάλλει την κουλτούρα του θανάτου στον πλανήτη της ζωής;
  • γιατί αυτό που λείπει πιο πολύ σήμερα είναι η ειρήνευση πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τον κόσμο γύρω μας;
  • τις ολέθριες συνέπειες του κυρίαρχου μοντέλου διατροφής όχι μόνο στην υγεία και στο περιβάλλον αλλά και στη νοητική, συναισθηματική και συνειδησιακή μας ακεραιότητα;
  • ότι η τροφή θα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας φέρνει αντιμέτωπους με τον πλανήτη και τα πλάσματά του και ότι το κάλεσμα της συγκυρίας είναι η επανασύνδεση με το πραγματικό γίγνεσθαι του οικοσυστήματος που μας δημιούργησε και μας φιλοξενεί και μια ενωτική, ολιστική αντίληψη των πραγμάτων;
  • ότι τελικά η τροφή είναι η μεγαλύτερη δύναμη, για να αλλάξουμε τον κόσμο;

Θέλεις

  • να ανακαλύψεις πώς η βασικότερη βιολογική μας ανάγκη (τροφή) μπορεί να γίνει ο άξονας για την προσωπική και την συνολική αλλαγή/απελευθέρωση;
  • να ξαναφέρεις στο προσκήνιο τον αισθανόμενο άνθρωπο που κρύβεις μέσα σου;
  • να γίνεις μέρος ενός αναδυόμενου κινήματος που ήδη μεταμορφώνει θετικά τον κόσμο;
  • να δοκιμάσεις την Ειρηνική Διατροφή;

Έλα με ανοιχτή σκέψη και διάθεση να προσεγγίσουμε μαζί την Ειρηνική Διατροφή και να την αποκαταστήσουμε ως το ζωτικής σημασίας ζήτημα, για να επουλώσουμε το κόσμο!

Έλα να γιορτάσουμε μαζί τα 70 έτη από την ίδρυση του κινήματος της Ειρηνικής Διατροφής!

Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δοκίμασε με την υποστήριξη έμπειρων φυτοφάγων μια εβδομάδα φυτικής διατροφής!

Το εργαστήριο απευθύνεται:
Σε όσους ακολουθούν συμβατική διατροφή με ζωικές τροφές και επιλέγουν πλέον την αλλαγή, καθώς και σε όσους είναι vegetarian και θα ήθελαν να γίνουν vegan.

Ημερομηνία & Χώρος Διεξαγωγής:
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος - τηλ. 211.2217260

Ώρες Διεξαγωγής:
10:00 - 16:30

(Προσέλευση 09:45 - 10:00)

Κόστος συμμετοχής:
Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν. Επιβάρυνση 5€ για την συλλογική κουζίνα και τα έξοδα του χώρου φιλοξενίας.

Συντονιστές:
Μαρία Α. Αγγελή & Χρήστος Γεωργιάδης, εκπρόσωποι των φορέων
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» & «veganism now» αντίστοιχα
 
Επικοινωνία:
κιν.: 6938141330 (Cosmote)
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Στοιχεία συμμετέχοντα: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος (25 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα, ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις από επιλαχόντες.
Οι συμμετέχοντες είναι άνω των 18 ετών.

Ελάτε στην παγκόσμια συντροφιά της Ειρηνικής Διατροφής, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι 22 Οκτωβρίου 2014!

Όσοι είστε ήδη φυτοφάγοι, δηλώστε τη συμμετοχή σας ως vegan buddies!
Καλέστε μας για λεπτομέρειες!

δ ι ο ρ γ ά ν ω σ η/σ υ ν τ ο ν ι σ μ ό ς/έ μ π ν ε υ σ η:
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» & «veganism now»

υ π ο σ τ ή ρ ι ξ η:
"Εναλλακτική Δράση"
"Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος-Ευρωπαϊκό Χωριό"

*

"Εικαστικές Τέχνες & Περιβάλλον: σε μόνιμο διάλογο δημιουργίας" στα Κύθηρα

16-17 Απριλίου 2011


Ο φορέας μας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) παρουσίασε σκέψεις και παραδείγματα για τις Εικαστικές Τέχνες ως γέφυρα επικοινωνίας με το Περιβάλλον, φυσικό και ανθρωπογενές, καθώς και τη δυναμική τους στο ρόλο του πεδίου μετάγγισης ιδεών, εμπνεύσεων ακόμη και λύσεων σε θέματα περιβάλλοντος.

Πώς οι καλλιτέχνες μετουσιώνουν σε εικαστική δημιουργία το περιβαλλοντικό, συχνά με έντονες κοινωνικές συνδέσεις, ερέθισμα;

Πώς το περιβάλλον πυροδοτεί και ‘εμψυχώνει’ τη δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση; 

Αφετηρία μας επιλεγμένες εικαστικές δημιουργίες και παρεμβάσεις, μόνιμες και εφήμερες, σε δημόσιους και μη χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έμφαση δόθηκε στη μεταμορφωτική δύναμη της Τέχνης στη δημόσια αρένα, σε δράσεις πολυσυλλεκτικές και κοινοτικής βάσης (community art) σχετικά με τις κοινωνικές προεκτάσεις της και τη δυνατότητα θετικών ανατροπών σε επίπεδο γειτονιάς, πληθυσμών, ευαίσθητων/ ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ολόκληρης περιοχής.
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Ο Πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. και ο Δήμαρχος Κυθήρων τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, απεύθυναν ερωτήσεις και μοιράστηκαν με το κοινό εύστοχα σχόλια.

Την Κυριακή των Βαΐων, 17/4, τα δύο ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, Μαρία Α. Αγγελή και Αλέξανδρος Pfaff είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καίρια σημεία στο νησί, να έρθουν σε επαφή με τοπικά μονοπάτια, να μιλήσουν με ντόπιους καλλιτέχνες και παραγωγούς και να φωτογραφίσουν παλαιά και σύγχρονα μνημεία του Τσιρίγου.

*

Άνθρωπος, Τέχνη, Περιβάλλον, πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες στο Ν.Πρέβεζας

Ιούλιος-αρχές Οκτωβρίου 2008

Η Ομάδα Νέων της Πολιτιστικής Αντένας Πρέβεζας υλοποίησε το έργο Άνθρωπος-Τέχνη-Περιβάλλον, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και σε όσους αισθάνονται νέοι, να συμμετέχουν σε εργαστήρια καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και προβληματισμού σε σχέση με το περιβάλλον και το διαπολιτισμικό διάλογο. Το έργο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος "Νέα Γενιά Σε Δράση" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ινστιτούτου Νεολαίας, της Νομαρχίας Πρέβεζας και του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Τα δύο ιδρυτικά μέλη του φορέα μας ανέλαβαν την κατάρτιση, συντονισμό και εμψύχωση των εικαστικών εργαστηρίων του προγράμματος σε τέσσερις δήμους του Ν.Πρέβεζας, Λούρο, Θεσπρωτικό, Πάργα, Πρέβεζα, με δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδας και 'ανά-γνωσης' εαυτού, ευαισθητοποίησης σε τρέχοντα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής και του πλανήτη και παραγωγή έργων κοινότητας, σε άμεση σύνδεση με και αφετηρίες από επιλεγμένα χαρακτηριστικά του τόπου, ύστερα από εποπτεία στην ευρύτερη περιοχή των τεσσάρων δήμων (νέα και σύγχρονα μνημεία, πράσινες ζώνες, προστατευμένες περιοχές, αστικός ιστός, τύποι αρχιτεκτονικής, κ.λπ.)

       

*

Δημιουργικό πρόγραμμα δύο μηνών "Μεταμόρφωση" με το ΚΕΘΕΑ Εφήβων Εξάντας, στον Πειραιά, 2005

Έμφαση δόθηκε στη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης, στην εργασία με την αυτοεκτίμηση και το φόβο, στην ενίσχυση της συνεργατικότητας, στη συνειδητοποίηση των δώρων που φέρνει η ομαδική εργασία σε συνδυασμό με την πίστη στον Εαυτό.

*

Στιγμιότυπο από ολοήμερη συνάντηση στο Πάρκο Τρίτση, Ημέρα Περιβάλλοντος, 2005

*

Πύργος Ανακύκλωσης - Αγ.Γεώργιος Λιχάδας Εύβοιας, 2003-2006

aRt-recycling Tower: εγκαίνια - Ιούλιος 2004, γενέθλια-εκδήλωση α΄έτους: Ιούλιος 2005

*

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-23  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας