GreekEnglish (United Kingdom)

... με σχολεία

Μεγάλη εικαστική εγκατάσταση με ανθρωπιστικό πυρήνα σε σχολικό προαύλιο από μαθητές Στ΄Δημοτικού
Μάιος-Ιούνιος 2012

Το σύνολο των μαθητών και μαθητριών της Στ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου συμμετείχε ενεργά και εμπνευσμένα στο καινοτόμο πρόγραμμα «Τέχνη & Περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε το Μάιο-Ιούνιο 2012, στο πλαίσιο των δράσεων του φορέα μας «Ολιστική Εκπαίδευση στα Σχολεία».

Οι μαθητές ύστερα από βιωματική επίσκεψη σε δύο αίθουσες σύγχρονης τέχνης της Αθήνας, προβολή υλικού από τη δημόσια τέχνη και την τέχνη κοινοτικής βάσης, καθώς και παιχνίδια δυναμικής ομάδας συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μεγάλης εικαστικής εγκατάστασης-παρέμβασης για τον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Οι ανθρώπινες αξίες σκαρφάλωσαν στα δέντρα, τα βάφτισαν και τα ένωσαν!

Η εικαστική εγκατάσταση είναι ορατή σε όλους μέσα και έξω από το σχολείο...

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς των δύο τμημάτων για την έμπνευση, το κέφι και τη συνεργασία...

Καλή αντάμωση σε νέες δράσεις!


 

*

Εικόνες για το περιβάλλον. Όχι μόνο λόγια.
Μια ιστορία με χιονάνθρωπους ζητά τις εικόνες των παιδιών

19 Δεκεμβρίου 2009 ο φορέας μας συνεργάστηκε εθελοντικά με παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Χατζήβεη στην ετήσια συνάντηση-bazaar, πλούσια με εργαστήρια και δραστηριότητες, κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα έσοδα της πρωτοβουλίας προσφέρθηκαν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Άνθρωποι Αγάπης".

"Μην κιέτε ενέργεια!" έχει σημειώσει η μικρή μας φίλη σε μια σελίδα του καλλιτεχνικού βιβλίου της...      

*

Η μεγάλη "Πράσινη Βίβλος της Μεταμόρφωσης" αποτέλεσε το απόσταγμα των δημιουργικών εργαστηρίων με παιδιά δημοτικού σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενεργοί Νέοι‐Πράσινη Πόλη", στην Αταλάντη, το Μάιο 2009.

"Η Πράσινη Βίβλος της Μεταμόρφωσης" απέκτησε σώμα μέσα από τις ευφάνταστες δημιουργίες των παιδιών, τα οποία είχαν προηγούμενως εμψυχωθεί σε σχέση με το δίδυμο Τέχνη & Περιβάλλον. Ποικιλία ανακυκλώσιμων υλικών αποτέλεσαν την πρώτη ύλη στο εργαστήριο με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης. Μέσα στο βιβλίο αξιοποιήθηκε η δυναμική του κάθε υλικού, σε αφιερωματικά 'σαλόνια' στη γλώσσα της τυπογραφίας (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, ...)

Το υπερμέγεθες βιβλίο διαστάσεων, 40εκ.Χ80εκ., συμπυκνώνει τη δύναμη του ανθρώπου και κυρίως της ομάδας να μεταμορφώνει ανθρώπινα ατοπήματα στην προσωπική του εστία, στη γειτονιά, σε όλα τα είδη φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Η διαδικασία δημιουργίας του συνέβαλε σημαντικά στη σπορά σπόρων συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά του σύγχρονου κόσμου μας και στην έμφαση στα πολλαπλασιαστικά και βαθειά οφέλη των συνεργατικών δράσεων.

 

*

η  σ π ε ί ρ α έχει συνεργαστεί με σχολεία ιδιωτικά και δημόσια στο πλαίσιο προγραμμάτων καινοτομίας, βιωματικής προσέγγισης στη μάθηση και ενεργοποίησης του μαθητή μέσα από την τέχνη. Το Δημοτικό Σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, το Athener Schule στα Βριλήσσια είναι μερικοί μόνο συνεργάτες της σε αυτό το έργο.

*

προσεχώς

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-23  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας