GreekEnglish (United Kingdom)

... για γονείς & παιδιά μαζί

τηλε-συναντήσεις ενδυνάμωσης για παιδιά & ενήλικες (γονείς, κηδεμόνες) on-line

Απρίλιος-Μάιος 2020

- το λουλούδι της χαράς & η πεταλούδα της δύναμης

- ξωτικά σε περιπέτειες: άρπα & ηχογαβάθες

- αναπάντεχοι ζωγραφο-συγγραφείς συναντούν τη μητρότητα

- τα χέρια μου, ο εαυτός μου

- συναισθησία & δημιουργία

*

"Αγγίζω, ανακαλύπτω, χορεύω, τολμώ, εμπιστεύομαι, συνεργάζομαι, προσφέρω"

Βιωματική δράση παιδιών-μητέρων για τη Γιορτή της Μητέρας 2014 

Δομοκός, Μάιος 2014

Εμπιστεύονται οι μητέρες τα μικρά τους παιδιά;

Τι πλατφόρμες μπορούμε να δημιουργήσουμε για συνεργατικές δράσεις μητέρων-παιδιών στις οποίες όλοι έχουν ρόλο και μάλιστα ισάξιο;

Αντιλαμβανόμαστε πόσο και πότε γινόμαστε παρεμβατικοί/ές κατά την έκφραση των παιδιών μας;

Πώς μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί και ταυτόχρονα αποτελεσματικοί στην καθημερινότητά μας χτίζοντας παράλληλα συνέργειες με το παιδί μας;

Μερικές δραστηριότητες της βιωματικής συνάντησης: "Δίνω τον ήλιο μου", "Τα χέρια της δημιουργίας χτίζουν γέφυρες", "Πρίγκηπες και πριγκήπισσες", "Το όμορφο παιδί της κουκουβάγιας", "Ο ήχος της καρδιάς"

Μητέρες και παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό Ν.Μοναστηρίου Δομοκού συμμετείχαν με χαμόγελο, θετικότητα και διάθεση μάθησης.

Ευχαριστίες θερμές σε όλες τις μητέρες και τα παιδιά και ειδικά στην υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού που συμμετείχε επίσης ενεργά στη βιωματική συνάντηση μαζί με τον πιτσιρίκο της.

*


Αναζητώντας τα 'Φαντάσματά' μας - Πρόσκληση συνεργασίας παιδιών με συνοδούς τους

Ο φορέας μας προσκάλεσε μικρή ομάδα μαθητών μας 5-7 ετών μαζί με τους συνοδούς τους (μητέρες, γιαγιάδες) στη δημιουργική συνάντηση αφιερωμένη στα 'Φαντάσματα' του Έλληνα γλύπτη και ομότιμου καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Θόδωρου Παπαγιάννη.

Ο γλύπτης έστησε ένα σύγχρονο ευαίσθητο 'χορό', συμβολικό της νεοελληνικής ιστορίας, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς, με τριάντα υπερφυσικές ανθρώπινες φιγούρες. Τα έργα του φιλοτεχνημένα, από τα αποκαΐδια του Πολυτεχνείου (του Νοεμβρίου 1993) και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, μαζί με ένα ταψί με ψωμιά, διαχρονικό σύμβολο της επιβίωσης του ανθρώπου, και μια πεσμένη μορφή στη μέση του 'χορού', πυροδότησαν τις δραστηριότητες της ομάδας μας, με άσκηση της παρατήρησης, στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, αφηγήσεις και εικαστικά δοκίμια, μια υπέροχη ανοιξιάτικη Κυριακή.

Πολύ ενδιαφέρουσες συνθήκες διαμορφώθηκαν αναφορικά με τη σχέση κηδεμόνα-παιδιού, κινητοποιήθηκαν εσωτερικές ανιχνεύσεις της αμεσότητας του εικαστικού έργου και της αντίληψής του, αναζητήθηκαν ψυχικές συνδέσεις και προσωπικές - λησμονημένες και μη - δράσεις, από μεγάλους και μικρούς.

*

«Είμαστε όλοι καλλιτέχνες» - Δημιουργική συνάντηση παιδιών & συνοδών τους

«Είμαστε όλοι καλλιτέχνες!» Με αυτό το σύνθημα, ο φορέας μας προσκάλεσε παιδιά μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες/ενήλικες συνοδούς τους στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος-Δεξαμενή», τη Μ. Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, στις 18:30 το απόγευμα, για μια δημιουργική συνάντηση γεμάτη από παιχνίδι, χιούμορ, εκπλήξεις και συνεργασία.

Ήδη στην αρχή των σχολικών διακοπών του Πάσχα 2012 στρέψαμε το ενδιαφέρον μας προς την ενίσχυση της δημιουργικής συνεργασίας ανάμεσα στο γονιό και στο παιδί. Στη συνάντηση «Είμαστε όλοι καλλιτέχνες!», τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους κλήθηκαν να ανακαλύψουν έργα των εκθέσεων που παρουσιάζονταν στο χώρο της gallery, μέσα από παιχνίδι θησαυρού, μέσα από δραστηριότητες αναζήτησης και παιχνίδια που ενεργοποίησαν και ενέπνευσαν την ομάδα.

Γονείς και παιδιά δημιούργησαν ένα προσωπικό εικαστικό έργο και συνέβαλαν συνεργατικά στην παραγωγή ενός κοινού, ομαδικού έργου, μεγάλων διαστάσεων.

Η συνεργασία, η έμπνευση, η υπομονή, η ενσυναίσθηση, η παρατήρηση και εστίαση, τα υγιή όρια και η αποδοχή ήταν μερικές μόνο από τις ποιότητες που έδωσαν το παρόν σε αυτό το εργαστήριο.

 

*

 

προσεχώς

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-23  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας