GreekEnglish (United Kingdom)

δράσεις,φεστιβάλ,εκθέσεις

ενωτικό τραγούδι & κύκλιος χορός

https://youtu.be/LtUFXP-OfQY 

- Δράσεις σε εσωτερικό και υπαίθριο χώρο,

- εκπαιδεύσεις/retreats ολιγοήμερες,

- εκπαιδεύσεις εκπαιδευτών (7-10 ημερών) 

- μηνιαίες βιωματικές συναντήσεις

που απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, 
ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση, φωνή, επάγγελμα, ενδιαφέροντα

Μέχρι του παρόντος έχουν υλοποιηθεί δράσεις και εκπαιδεύσεις

στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στην Παν/κή Λέσχη του Παν/μίου Αθήνας, στην πλατεία Δημαρχείου της Ερμούπολης Σύρου, στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα (με παιδιά Δημοτικού Σχολείου), στην οργάνωση 50και Ελλάς (με ενήλικες άνω των 50 ετών), στον πολυχώρο Life Blossom, στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής, σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής, στην οικοκοινότητα "Κιβωτός Κορογώνα", σε ΚΑΠΗ Ν.Αττικής, στη διάρκεια Erasmus+ ευρωπαϊκών προγραμμάτων Νέων, σε οικογιορτές, σε φεστιβάλ, με ομάδες φοιτητών. 

Για τη νέα χρονιά, 2020, έχουν ήδη προγραμματισθεί δράσεις με φοιτητές, ομάδες γονέων, ΚΑΠΗ, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Δημοτικά Σχολεία της Αττικής, στελέχη και εθελοντές μη κερδοσκοπικών οργανισμών της Αττικής.

Τραγούδια με απλούς στίχους και μελωδίες ενωτικές & λυρικές από λαϊκές & ιερές παραδόσεις της Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής, Β. & Ν. Αμερικής, Αυστραλίας, νησιών του Ειρηνικού, καθώς και από κινήματα και ομάδες κύκλιων χορών για την Παγκόσμια Ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη.

Η πλειοψηφία των τραγουδιών συνοδεύεται από απλές κινήσεις σε κυκλική διάταξη, οι οποίες τονίζουν τη σημασία και συμβολισμούς των τραγουδιών και ταυτόχρονα καλλιεργούν κλίμα ενότητας και σύνδεσης.

♥ εσωτερική δύναμη ♥ αποδοχή φωνής & Εαυτού ♥ χαρά της αυθεντικής πηγαίας έκφρασης 

♥ απόλαυση της στιγμής ♥ πειραματισμός ♥ παιχνίδι ♥ μοίρασμα ♥ δύναμη της ένωσης
♥ αλληλέγγυο πνεύμα ♥ θετικότητα ♥ συν-κίνηση ♥ σύνδεση με τη μητέρα-γη
♥ γείωση ♥ δημιουργία ειρηνικών κοινοτήτων

Κάθε φωνή έχει ένα μήνυμα για τον κόσμο και η δόνησή της είναι μοναδική!

Όταν οι ανθρώπινες φωνές ενώνονται μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής, όλα γίνονται εφικτά και πιο απλά.

Η ευεργετική δόνηση, η εσωτερική δύναμη και το ενωτικό πνεύμα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο για το καλό όλων!

Διαβάστε και το σχετικό αφιέρωμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

https://www.amna.gr/home/article/248239/Ta-tragoudia-ki-o-choros-pou-mas-fernoun-pio-konta

*

https://youtu.be/LtUFXP-OfQY 

 

*

Ειδικά στη συνάντηση της 31ης Μαρτίου 2018, μέσα στην ιερότητα της ατμόσφαιρας του Σαββάτου του Λαζάρου, στο κατώφλι της Εβδομάδας των Παθών και της Αγίας Ανάστασης τιμούμε τις ημέρες με στίχους και μελωδίες που μας επανασυνδέουν με την ιερότητα μέσα μας.

Τα τραγούδια και η κίνηση θα υπενθυμίσουν την εσωτερική μας δύναμη και την σύνδεσή μας με την ροή του γίγνεσθαι μέσα από συμπαντικούς νόμους, ι.e. την αποχώρηση του παλαιού, του αρνητικού, του γκρίζου για την εδραίωση και τον εορτασμό του νέου, του θετικού & φωτεινού. 

Τραγούδια αντλημένα από την Ελλάδα, την Αγγλοσαξωνική και Ισπανική παράδοση, την Γερμανία Αυστρία, Γαλλία και Αφρική, με απλούς στίχους, θα μας υποστηρίξουν στην προετοιμασία μας προς τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Σχόλια, εντυπώσεις συμμετεχόντων

 

«Ανακάλυψα μια νέα αίσθηση πληρότητας και αρμονίας. [...] Μου έκανε εντύπωση πώς η απλότητα οδηγούσε στην πληρότητα. [...]»

25-26.07.2020 @ "Κιβωτό Κορογώνα", Δ.Μ.

«[...] Μια μικρή σε διάρκεια (Σαβ/κο) υπενθύμιση για το πόσο πολύ οι άνθρωποι μοιάζουμε μεταξύ μας [...] Η επιθυμία για ειρήνη, αγάπη, ψυχική ένωση παραμένει σκοπός ζωής αδιαπραγμάτευτος.»

25-26.07.2020 @ "Κιβωτό Κορογώνα", Α.

 

«[...] Με το πρώτο τραγούδι & την ενεργοποίηση των αρθρώσεων με την κίνηση στον κύκλο κατάλαβα ότι όλα θα είναι όμορφα και ευχάριστα. [...]»

23-27.07.2020 @ "Κιβωτό Κορογώνα", Ν.Τ.

«[...] Η πρώτη φορά που βίωσα τα τραγούδια και την κίνηση στον κύκλο ήταν πολύ δυνατή εμπειρία, όπως και το ότι έγραψα στίχους! [...]»

23-27.07.2020 @ "Κιβωτό Κορογώνα", Δ.Π.

 

[...] Ο κύκλος, ο πυρήνας του, το τραγούδι...[...] Συνειδητοποίησα την ευκολία να προσφέρω, τη σημαντικότητα της συλλογικότητας. [...]»

23-27.07.2020 @ "Κιβωτό Κορογώνα", Ρ.Θ.

 

«[...] Δυνατή στιγμή μου ήταν όταν χορέψαμε τραγούδι από τη Ρωσία με στίχους που είχε δημιουργήσει στη διάρκεια του εργαστηρίου συμμετέχουσα στην ομάδα μας και όταν ο ένας μετά τον άλλο στον κύκλο τραγουδούσε τους στίχους. [...]»

23-27.07.2020 @ "Κιβωτό Κορογώνα", M.L.

 

«[...] Το να ενωθούμε οι άνθρωποι γρήγορα και βαθειά χάρη στους κύκλιους χορούς υπήρξε σημαντικό για εμένα. [...]»

23-27.07.2020 @ "Κιβωτό Κορογώνα", E.P.

 

«[...] Νομίζω το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η δυνατότητα της νέας δημιουργίας μέσα από τη σύνθεση ήδη υπαρχόντων στοιχείων.[...]»

23-27.07.2020 @ "Κιβωτό Κορογώνα", Κ.Σ.

«[…] τραγούδια συγκινητικά, τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου για τη γέννηση και το καλό, την αποστολή μας, το πόσο Ένα είμαστε όλοι και με τη Γη. Αίσθηση γλυκιά, ζεστή, με χαρά και θετικότητα. Έμπνευση για εμάς και τον κόσμο που μας έβλεπε. Ενέργειες φωτεινές να γειώνονται στη γλυκιά γη της Ερμούπολης της Σύρου! Ευχαριστώ με άπειρη αγάπη!»
26.08.2019 @ Ερμούπολη Σύρου, Σ.Π.

«Πήρα μια μικρή, γλυκιά γεύση από τους κυκλικούς χορούς με τη Μαρία. Εύχομαι να έχουμε σύντομα κι άλλη ή κι άλλες συναντήσεις!»

26.08.2019 @ Ερμούπολη Σύρου, Γ.

 

"Η ενότητα και συντροφικότητα υπήρξαν ωφέλιμα στοιχεία για μένα. [...] Θα προσπαθήσω να συνδεθώ με τους άλλους."

02.02.2019, Παν/κή Λέσχη Παν/μίου Αθηνών

"Μου έκανε εντύπωση πως ένας στίχος καρδιάς και η κίνηση ενώνουν τους ανθρωπους.[...] Έμαθα για τον εαυτό μου ότι χρειάζομια περισσότερη κίνηση."

02.02.2019, Παν/κή Λέσχη Παν/μίου Αθηνών, Γ.Μ.

"Πόσο καλό κάνει κάθε φορά που ανοίγει το στέρνο και βγαίνει η μέσα φωνή! […]
Για άλλη μια φορά μαθαίνω ότι η επιμονή - και όχι η απόσυρση – φέρνει αποτέλεσμα. […] Εκτίμηση για τη σοβαρότητα, το μέτρο στη διδασκαλία, τις χρήσιμες και μετρημένες πληροφορίες. Ευχαριστώ."
30.11.2018 @ Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

"Η κίνηση και η φωνή με κάνουν να νιώθω ζωντανή και χαρούμενη και λειτουργεί αγαπητικά με τους ανθρώπους γύρω μου. Ευχαριστούμε για την ωραία φωνή, την προσφορά, τη σταθερή παρουσία."

30.11.2018 @ Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Μ.Σ.

"Μου έκανε εντύπωση πώς ο κόσμος συντονίστηκε. Αγαπώ την ένωση, τραγούδι. Υπέροχο, ωραία ατμόσφαιρα."
30.11.2018 @ Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Μ-Α.Τ.

"Μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα έγιναν αυτά που φαίνονταν τόσο δύσκολα. Τραγούδι και κίνηση και κύκλος φέρνουν κοντά τις καρδιές. Έμαθα για μένα ότι αγαπώ πολύ τη μουσική, την κίνηση, την επικοινωνία. Ευχαριστώ για την ενέργεια και την φροντίδα."

30.11.2018 @ Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

"It was very welcoming and peaceful. A new experience and a feeling that I can connect with people even if I don’t understand the language. […] I learned that it takes me a bit of time to feel relaxed in a group. At first I felt cautious but at the end I was more at peace." 

30.11.2018 @ Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, S.

"Μου έκανε εντύπωση ότι ντράπηκα λιγότερο απ' ό,τι περίμενα. [...] Ξεμπλοκάρισμα, αναστοχασμός. [...]Εντέλει απολαμβάνω αγκαλιές με ξένους. [...] Πολύ ωραία! Μαρία [προς την συντονίστρια], το 'χεις φουλ!"

30.11.2018 @ Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Κ.Κ. 

 

"How singing can unite people! […] Thank you for your beautiful activity."

30.11.2018 @ Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Ν.S.

 

"Μου έκανε εντύπωση η απλότητα της δομής. […] Συνειδητοποίησα βαθύτερα τη χρήση της φωνής. Ευχαριστώ."
30.11.2018 @ Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Κ.Σ.

 

"Ένιωσα χαρά και ενότητα με τους συμμετέχοντες [...] μια χαρούμενη δημιουργική ροή μέσα μου. [...] Εκτιμώ βαθύτατα την εκπαίδευση που πήρες και μας την μεταδίδεις απλόχερα, ώστε να ανοιχτώ σε κάτι όμορφο και καινούριο για μένα."

Νοέμβριος 2017, Φ.Ν.

"Γαλήνη, καθαρότητα, μεγάλη χαρά, χαλάρωση [...] δύναμη, ευγνωμοσύνη, συνεργασία."

Νοέμβριος 2017, Δ.Σ.

"Μαζί μου παίρνω την ένωση με τα μέλη της ομάδας και τη γη, την ανακούφιση που ένιωσα τραγουδώντας και χορεύοντας, το ότι κατάφερα να συγκεντρώσω τη σκέψη και το σώμα μου σε αυτήν τη στιγμή. [...] Μου έκανε εντύπωση πώς το τραγούδι και ο χορός μπορούν να ενώσουν ανθρώπους [...]"

Νοέμβριος 2017, Π.Κ.

"Οι ήχοι της μουσικής των λαών απελευθερώνουν τον άνθρωπο να συμμετέχει και να νιώθει πολλή χαρά. [...] Υπάρχουν τόσα που είναι ευλογία να ανακαλύπτουμε. [...] Συνειδητοποίησα το άνοιγμα καρδιάς και την αμοιβαία συνεργασία. [...]"

Νοέμβριος 2017, Μ.Χ.

"Ευχαριστούμε πολύ, Μαρία, για το 2ωρο σύνδεσης και ένωσης που μας προσέφερες.

Ήταν μακράν καλύτερο από την οποιαδήποτε απογευματινή ξεκούραση ή από κάποιον απογευματινό καφέ που θα μοιραζόμασταν με φίλους.
Η εμπειρία αυτή δεν ζέστανε μόνο τις φωνές μας αλλά και τις καρδιές μας.
Με ένα μαγικό τρόπο ταξιδέψαμε σε χώρους και χώρες πρωτόγνωρες για εμάς και ενωθήκαμε με ανθρώπους που δεν το περιμέναμε. [...]"

Νοέμβριος 2017, Α.Σ.

 

"Μέσω του τραγουδιού στον κύκλο πραγματικά δέσαμε ως ομάδα, άνοιξαν οι καρδιές μας & νιώσαμε οικεία σαν να γνωριζόμασταν από παλιά... Οπότε & οι ευχές ήρθαν σαν φυσικό επακόλουθο, σαν πηγαία έκφραση προς αγαπημένα πρόσωπα!

Ωραία εμπειρία! Σ' ευχαριστούμε, Μαρία :) Καλή συνέχεια!"

Νοέμβριος 2017, Ο.Τ.

 

"Το ενωτικό τραγούδι ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και για ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει. 

Τα μηνύματα σύνδεσης, η γείωση αλλά και οι ευχές λειτούργησαν θεραπευτικά για εμένα, καθότι μου δημιούργησαν μια αίσθηση θαλπωρής, μοιράσματος και σύνδεσης με ειρηνικό σκοπό.
Το ζέσταμα της φωνής και ενωτικά τραγούδια με την παράλληλη "χορογραφία" [...] με έκαναν να τα σιγοτραγουδάω από μέσα μου και την επόμενη μέρα της συνάντησης, κρατώντας έτσι μια χαρούμενη και κεφάτη ανάμνηση από όλη αυτή την εμπειρία.
Ύστερα από την εμπειρία αυτή ένιωσα την αγάπη των συμμετεχόντων και έφυγα με μια γλυκιά αίσθηση ζωντάνιας που σίγουρα προέκυψε από το μοίρασμα και τη συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία.

Σας στέλνω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου και εύχομαι να αυξηθούν τα μηνύματα αγάπης και ειρήνης προς όλους στη χώρα μας, αλλά και ευρύτερα, για τη βελτίωση των συνθηκών και της νοοτροπίας που επικρατεί στην πολύπαθη πόλη που ζούμε όπως πολύ ορθά χαρακτηρίσατε.

Εύχομαι λοιπόν κάθε καλό σε αυτή την προσπάθεια και καλή συνέχεια! Ελπίζω να κινητοποιηθούν και περισσότεροι άνθρωποι για αυτό το σκοπό.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη"

Νοέμβριος 2017, Β.Χ.

 

"Eυχαριστώ θερμά τόσο για την πρόσκληση στο workshop του Ενωτικού Τραγουδιού όσο και για το όμορφο περιεχόμενο με τα τραγούδια, το χορό και, κυρίως, τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε όλους μας. [...] Πριν κλείσω όμως, θα ήθελα να τονίσω τη συγκίνηση που μου προκάλεσαν οι ιστορίες που συνοδεύουν καθένα από τα τραγούδια ανά την υφήλιο που διηγήθηκε η κα Αγγελή και το γεγονός ότι κάποια από αυτά κατάφεραν να συνδέσουν ανθρώπους από διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον που μιλούσαν ακόμα και διαφορετική γλώσσα, αλλά βρήκαν τρόπο σύνδεσης μέσω της μουσικής. Ένα μεγάλο μπράβο στην κα Μαρία Αγγελή μαζί με πολλή ευγνωμοσύνη για όλη την προσπάθεια συλλογής του πολύτιμου αυτού υλικού και τη γενναιόδωρη προσφορά του σε εμάς.  :)"

Νοέμβριος 2017, Β.Σ.

 


"Να 'μαστε την Δευτέρα το απόγευμα σε έναν ανοικτό χώρο με ωραία χρώματα και δονήσεις.
Με τις οδηγίες της Μαρίας ενώσαμε τις καρδιές μας και νιώσαμε μια θερμή αγκαλιά.
Τα τραγούδια και ο χορός μας ανανέωσαν, μας ταξίδεψαν και μας ένωσαν με όλες τις φυλές του πλανήτη.
Μια αξέχαστη εμπειρία ζωής, ένας μουσικός διαλογισμός χαράς και ενδυνάμωσης της ψυχής
Με ευγνωμοσύνη για την πρόσκληση
Εις στο επανιδείν"

Νοέμβριος 2017, Φάνης

 

*

επιτελεστική ποίηση αφιερωμένη στην Ενότητα

διαγώνια ενότητα

Κινέζικο Τετράδιο/Γνώση Εαυτού στις 03.20

______________________________

https://youtu.be/mSIxvWLBaZE 

 

23 Μαρτίου 2017, στο Βοτανοπωλείο ΕΣΤΙΑ, Θησείο

2 ποιητές

2 μουσικοί

1 ηθοποιός
& το κοινό


ενώνουν τις εμπνεύσεις και δυνάμεις τους
σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση,
στο Βοτανοπωλείο ΕΣΤΙΑ,
Αμφικτύονος & Πουλοπούλου, Θησείο (πλησίον ΗΣΑΠ Θησείο).

 

Πρόκειται για μια δράση με αφετηρία ποιήματα της μαρίας α. αγγελή, εκπαιδεύτριας ολιστικής μάθησης & επιμελήτριας τέχνης 

και του Δημοσθένη Αγραφιώτη, ποιητή & καλλιτέχνη διαμέσων.

Δύο μόλις ημέρες μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης,

ο φορέας, «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»,

σας προσκαλεί σε μια βραδιά που τιμά την επιτελεστική ποίηση
μέσα από συναίσθημα, εκπλήξεις, χιούμορ, ανατροπές
και τη διάδραση των ποιητών με τους μουσικούς, την ηθοποιό και το κοινό.

 

Η βραδιά εκκινεί από το έργο του φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση»
προς την ενότητα των ανθρώπων και αφιερώνεται στην δύναμη αυτής της ενότητας.

Είσοδος ελεύθερη

 

σύλληψη ιδέας: μαρία α. αγγελή
ποίηση: μαρία α. αγγελή, Δημοσθένης Αγραφιώτης
μουσική: Στέλλα Παππά, Βασίλης Ρωμανός

συμμετοχή στην ποιητική δράση: Michele Valley

*

"H Δυναμική της Ειρηνικής Διατροφής"

 

 

Μηνιαίες Συναντήσεις & Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων

2ήμερα βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων στην Αττική

3ήμερα βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων εκτός Αττικής (λεπτομέρειες εδώ)

 

Επόμενες συναντήσεις: 

4 Μαρτίου 2017:

ομάδα μελέτης για την Ειρηνική Διατροφή, με έμπνευση το διεθνώς αναγωνρισμένο βιβλίο του Dr Will Tuttle "World Peace Diet", στα Βριλήσσια

2 Μαρτίου 2017:

συζήτηση με τη Φλώρα Παπαδοπούλου, αφιέρωμα στη φυτοφαγική ωμοφαγία, στο Βοτανοπωλείο ΕΣΤΙΑ, στο Θησείο

18 Φεβρουαρίου 2017:

κοπή ειρηνιής πίτας των ευχών και ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίου, στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

17 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ στο πνεύμα των μηνυμάτων των Χριστουγέννων και Ομάδα Μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα και συζήτηση, διευκολυντικές ερωτήσεις και αναστοχασμό στα ελληνικά

 

3 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 Ομάδα μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα και συζήτηση, διευκολυντικές ερωτήσεις και αναστοχασμό στα ελληνικά

 

5 Νοεμβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

16:30-19:00 Ομάδα μελέτης στην Ειρηνική Διατροφή, με αφετηρία σχετικό βιβλίο στην αγγλική γλώσσα

 
4 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ του Δήμου Αθήνας
19:30 παρουσίαση των βιβλίων "Ο Επαναστάτης της Φακής" και "Το γάλα των παιδιών και άλλα διηγήματα"
μέσα από συνέντευξη με το συγγραφέα και συζήτηση με το κοινό

21 Οκτωβρίου 2016 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

20:00-21:00 συνέντευξη συζητηση με τη δημιουργό του ντοκυμαντέρ "Food for Thought"
21:00 και εξής: προβολή του ντοκυμαντέρ 
 
Τηλ. επικοινωνίας: 6938141330
*

Για τη σεζόν 2016-2017 έχουν προγραμματισθεί προβολές ντοκυμαντέρ, ομάδες εργασίας, συζητήσεις/παρουσιάσεις βιβλίων για την επίδραση της Διατροφής στην προσωπική και πλανητική υγεία, ειρηνικές κουζίνες, yoga συναντήσεις, ομιλίες ειδικών.

*

Το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος βρίσκεται Μοναστηρίου & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα

*

Στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=hoMVTAeBCqg και http://f4t.gr/ παρακολουθείτε το πρόσφατο ντοκυμαντέρ "Τροφή για Σκέψη". Φιλοξενούνται ειδικοί στο θέμα της ειρηνικής διατροφής, επιστήμονες, άνθρωποι από το χώρο της υγείας, ακτιβιστές, αθλητές, εκπρόσωπος του φορέα μας κ.λπ.

*

Στο σύνδεσμο http://ecologotexnia.weebly.com/ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα βιβλία που θα παρουσιάσουε στη διάρκεια της σεζόν 2015-2016 και μπορείτε να τα λάβετε επίσης δωρεάν ως e-books.

*

Τη σεζόν 2015-2016 κάθε μηνιαία συνάντηση στο Συνεργατικό Καφενείο είχε αφορμή και αφιερώθηκε σε μια πανανθρώπινη αξία.

Ξεκινήσαμε με την ελευθερία, προχωρήσαμε με την ειλικρίνεια, αλήθεια, γενναιοδωρία, προσφορά, ευγνωμοσύνη, αγάπη, συμπόνια, ειρήνη, θετικότητα, αισιοδοξία και ολοκληρώσαμε με την Υπομονή.

 

Εχουν πραγματοποιηθεί επίσης συναντήσεις αφιερωμένες στην ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ και στη συμβολή της ειρηνικής διατροφής και της ειρηνικής καλλιέργειας σε αυτήν. Έμφαση δίνεται σε προγράμματα ενσυναίσθησης για παιδιά δημοτικού σχολείου, στα οποία η ειρηνική διατροφή, η ειρηνική μαγειρική και οι σχολικοί κήποι πρωταγωνιστούν. Απευθύνονται ιδιαίτερα σε ενήλικες που έχουν να κάνουν με παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου (εμψυχωτές, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ομαδάρχες, γονείς) και κυρίως σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

*

1 Ιουλίου 2016: Ειρηνικό πικ νικ στο Πάρκο!

 

  

*

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση της Συντροφιάς τον Ιούλιο 2015, την τελευταία του κύκλου της περσινής σεζόν, διατυπώθηκαν ιδιαίτερα εμπνευσμένες απαντήσεις από τους συμμετέχοντες στο παρακάτω ερώτημα:

"Τι εμπερικλείει/αγκαλιάζει η Ειρηνική Διατροφή για μένα εκτός από τη φυτοφαγία, το σεβασμό σε όλα τα αισθανόμενα όντα και στη μητρότητα, την υγεία και το σεβασμό στο περιβάλλον του πλανήτη μας;"

Μερικές απαντήσεις:

Εξυγίανση του σώματος και του νου από την πολεμική, βιομηχανική προπαγάνδα

Ολιστική στάση ζωής

Επανένταξη του μέρους στο όλο (του ανθρώπου στη συλλογικότητα της γης)

Επανασύνδεση με τον εαυτό και μια 'άνω-θρώσκουσα' ανθρώπινη κοινωνία

Αμφισβήτηση της επιβληθείσας τάξης πραγμάτων

---

Κατά τη συνάντηση του Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε εργασία σε υπο-ομάδες, η οποία θα συνεχισθεί την περίοδο 2015-2016, προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις σε ερωτήματά μας, να δώσουμε διέξοδο σε αμφιβολίες, δισταγμό και 'κρατήματα', να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε και άλλους ανθρώπους γύρω μας. 

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας!

* * * * *

Οι μηνιαίες συναντήσεις για την "ειρηνική διατροφή" γεννήθηκαν σε συνέχεια του πρώτου βιωματικού εργαστηρίου ενηλίκων στην Ελλάδα για την Ειρηνική Διατροφή, μαζί με έναρξη του δικτύου vegan pledge,
την 1η Νοεμβρίου 2014, στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος,
τιμώντας τα 70 έτη από την ίδρυση του παγκόσμιου κινήματος για την Ειρηνική Διατροφή.
 
 
Το εργαστήριο περιείχε βιωματικά παιχνίδια, δραστηριότητες, ολιστική ματιά στις καθημερινές διατροφικές μας επιλογές, προβολές και συζήτηση για τις 'κρυφές' διαστάσεις των επιλογών μας, τη σύνδεση της διατροφής με την πνευματική μας εξέλιξη και παγκόσμια ζητήματα, ερωταποκρίσεις και ομαδικό μοίρασμα, μαγειρική και συλλογικό γεύμα μαζί με όλους τους συμμετέχοντες, απολαμβάνοντας ειρηνικά, ισορροπημένα, υψηλής διατροφικής αξίας, εμπνευσμένα εδέσματα.
 
Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα βιωματικά εργαστήρια,
καθώς και για τις μηνιαίες συναντήσεις Ειρηνικής Διατροφής στην Αττική...
 
Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, 19:00/19:30/20:00 (ανάλογα την εποχή-ώρα δειλινού) είστε όλοι προσκεκλημένοι στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος
(Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος) για προβολές και κουβεντούλα.
 
Καλέστε μας στον τόπο σας, και εκτός Αττικής, για υλοποίηση Βιωματικού Εργαστηρίου για την Ειρηνική Διατροφή εκεί.
Ας μεγαλώσουμε την Παγκόσμια Συντροφιά!
___________________________________

Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση του Βιωματικού Εργαστηρίου της 1ης Νοεμβρίου 2014:

Σκέφτηκες ποτέ

 • ότι ακολουθούμε ένα λάθος πρότυπο διατροφής που κάνει πόλεμο στο Μητρικό Οικοσύστημα και επιβάλλει την κουλτούρα του θανάτου στον πλανήτη της ζωής;
 • γιατί αυτό που λείπει πιο πολύ σήμερα είναι η ειρήνευση πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τον κόσμο γύρω μας;
 • τις ολέθριες συνέπειες του κυρίαρχου μοντέλου διατροφής όχι μόνο στην υγεία και στο περιβάλλον αλλά και στη νοητική, συναισθηματική και συνειδησιακή μας ακεραιότητα;
 • ότι η τροφή θα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας φέρνει αντιμέτωπους με τον πλανήτη και τα πλάσματά του και ότι το κάλεσμα της συγκυρίας είναι η επανασύνδεση με το πραγματικό γίγνεσθαι του οικοσυστήματος που μας δημιούργησε και μας φιλοξενεί και μια ενωτική, ολιστική αντίληψη των πραγμάτων;
 • ότι τελικά η τροφή είναι η μεγαλύτερη δύναμη, για να αλλάξουμε τον κόσμο;

Θέλεις

 • να ανακαλύψεις πώς η βασικότερη βιολογική μας ανάγκη (τροφή) μπορεί να γίνει ο άξονας για την προσωπική και την συνολική αλλαγή/απελευθέρωση;
 • να ξαναφέρεις στο προσκήνιο τον αισθανόμενο άνθρωπο που κρύβεις μέσα σου;
 • να γίνεις μέρος ενός αναδυόμενου κινήματος που ήδη μεταμορφώνει θετικά τον κόσμο;
 • να δοκιμάσεις την Ειρηνική Διατροφή;

Έλα με ανοιχτή σκέψη και διάθεση να προσεγγίσουμε μαζί την Ειρηνική Διατροφή και να την αποκαταστήσουμε ως το ζωτικής σημασίας ζήτημα, για να επουλώσουμε το κόσμο!

Έλα να γιορτάσουμε μαζί τα 70 έτη από την ίδρυση του κινήματος της Ειρηνικής Διατροφής!

Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δοκίμασε με την υποστήριξη έμπειρων φυτοφάγων μια εβδομάδα φυτικής διατροφής!

Το εργαστήριο απευθύνεται:
Σε όσους ακολουθούν συμβατική διατροφή με ζωικές τροφές και επιλέγουν πλέον την αλλαγή, καθώς και σε όσους είναι vegetarian και θα ήθελαν να γίνουν vegan.

Ημερομηνία & Χώρος Διεξαγωγής:
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος

(Εξυπηρετεί το ΜΕΤΡΟ Σεπόλια ή το Λεωφ.051 από το ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο ή Λεωφορεία και Τρόλλεϋ που διατρέχουν τη Λένορμαν)

Ώρες Διεξαγωγής:
10:00 - 16:30

(Προσέλευση 09:30 - 10:00)

Κόστος συμμετοχής:
Συμμετοχή 5€ για την συλλογική κουζίνα, η οποία θα λάβει χώρα στο τέλος του εργαστηρίου και θα περιλαμβάνει αρκετές φυτικές συνταγές για όλους τους συμμετέχοντες.

Συντονιστές:
Μαρία Α. Αγγελή & Χρήστος Γεωργιάδης, εκπρόσωποι των φορέων
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» & «veganism now» αντίστοιχα
 
Επικοινωνία:
κιν.: 6938141330 (Cosmote)
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Στοιχεία συμμετέχοντα: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος (25 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα, ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις από επιλαχόντες.
Οι συμμετέχοντες είναι άνω των 18 ετών.

Ελάτε στην παγκόσμια συντροφιά της Ειρηνικής Διατροφής,
γιορτάζοντας τα 70 έτη αυτής της ολιστικής προσέγγισης (1944-2014),
δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι 22 Οκτωβρίου 2014!
 
Όσοι είστε ήδη φυτοφάγοι (vegan), δηλώστε τη συμμετοχή σας ως vegan buddies!
Θα είστε αυτοί που με την εμπειρία σας θα υποστηρίξετε τις υπο-ομάδες των συμμετεχόντων στη διάρκεια των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου.
Καλέστε μας για περισσότερες λεπτομέρειες (6938141330)!

 

δ ι ο ρ γ ά ν ω σ η/σ υ ν τ ο ν ι σ μ ό ς/έ μ π ν ε υ σ η:
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» & «veganism now»

υ π ο σ τ ή ρ ι ξ η:

"Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος-Ευρωπαϊκό Χωριό"
"Εναλλακτική Δράση"

*

 

"Ειρηνική Διατροφή: Πώς αυτή συμβάλλει στο νέο φαντασιακό για τον πλανήτη μας,

 

στη νέα ιστορία της Σύνδεσης που έχει ήδη γεννηθεί"

 

3 Οκτωβρίου 2015, 18:30-20:30

 

2ωρο βιωματικό, συμμετοχικό εργαστήριο Ενηλίκων, στο πλαίσιο της Οικογιορτής στη Χαλκίδα

 

Η οικογιορτή φιλοξενείται στο Πάρκο Λαού στο κέντρο της Χαλκίδας.

 

Ελεύθερη συμμετοχή στο εργαστήριο και στην Οικογιορτή!

 

 

 

*

 

"τα δώρα της ειρήνης"

3ήμερη δράση με την ολομέλεια της σχολικής κοινότητας
Δημοτικού Σχολείου στον Πειραιά

21-23 Απριλίου 2015

Με χαρά και συγκίνηση ο φορέας μας ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 50ου Δημοτικού Σχολείου στον Πειραιά, ενός σχολείου μικρού σε μέγεθος και αριθμό μαθητών και μεγάλου σε καρδιά και θετικότητα, ανοικτού σε καινοτόμες ιδέες, ευεργετικές για το σύνολο της σχολικής κοινότητας, την εξέλιξη των παιδιών και το παιδαγωγικό έργο εν γένει.

Η ιδέα γεννήθηκε το Σεπτέμβριο 2014 και η επικοινωνία με το σχολείο για τη συγκεκριμένη δράση είχε αρχίσει ήδη τότε, ύστερα από πρόσκληση δασκάλων του σχολείου που παρακολουθούν το έργο του φορέα μας. Η ιδέα αγκαλιάστηκε από το σχολείο, ωρίμασε τους επόμενους μήνες, ενόσω ζυμώνονταν προσχέδια, υλικό δραστηριοτήτων και το πλάνο της δράσης από τους συνεργάτες του φορέα, παίρνοντας το δρόμο της υλοποίησής της 21-23 Απριλίου 2015.
Η τριήμερη δράση αφιερώθηκε στα δώρα που μας δίνει η ειρήνη καθημερινά, καθώς και στον πλανήτη γη που έχει ιδιαίτερα ανάγκη τις ποιότητες της ειρήνης.
Η 22η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τον πλανήτη γη. Τι καλύτερο δώρο για αυτόν από την προσφορά γαλήνης και ειρήνης σε καθημερινή βάση από ομάδες παιδιών και ενηλίκων από όλο και περισσότερα σημεία της γης!

Από τους βασικούς στόχους της πρωτοβουλίας υπήρξαν:

 • Η ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια στα δώρα της ειρήνης, στις ποιότητες δηλαδή που μας προσφέρει η ειρήνη, η ειρηνική διάδραση και η γαλήνη στην καθημερινή μας ζωή.
 • Η εξοικείωση όλων, παιδιών και ενηλίκων, με τρόπους, εργαλεία και τεχνικές ειρήνευσης σε προσωπικό και διαπροσωπικό επίπεδο.
 • Η δημιουργία μόνιμης καλλιτεχνικής παρέμβασης στο σχολείο, του «Χώρου της Ειρήνης και της Αγάπης», ο οποίος καλοδέχεται στην αγκαλιά του κάθε παρευρισκόμενο στο σχολείο.
 • Η συμμετοχή όλων σε ειρηνική, γαλήνια πορεία «Τα Βήματα της Ειρήνης» στην πλατεία, έξω ακριβώς από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, και το βίωμα ήπιας, ειρηνικής, ακτιβιστικής δράσης από τα παιδιά.

Οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια κέρδισαν την προσοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών και όξυναν τη συγκέντρωσή τους και τις τρεις ημέρες που εργάστηκαν για την ανακάλυψη και βίωση των δώρων της ειρήνης.
Μάλιστα στο ξεκίνημα της εικαστικής παρέμβασης για τη δημιουργία του χώρου της ειρήνης και της αγάπης ‘μαγνητίστηκαν’ από την ιδέα και την εφαρμογή της μέσα στο χώρο του σχολείου τους, χώρο που βιώνουν καθημερινά. Είχαν την ευκαιρία να συμβάλουν στη δημιουργία του χώρου αυτού και να μάθουν καλλιτεχνικά μυστικά από τον εικαστικό καλλιτέχνη. συνεργάτη του φορέα μας. Δημιούργησαν έτσι το Δικό Τους χώρο Αγάπης και Ειρήνης, τον οποίο υιοθετεί και αναλαμβάνει να φροντίζει κάθε ένα παιδί και ενήλικας του σχολείου.

Τις τρεις ημέρες αφιερώθηκε χρόνος στην εμπειρίωση από τα παιδιά παιχνιδιών και δραστηριοτήτων για την εσωτερική γαλήνη και την ειρήνευση στον Εαυτό και στις σχέσεις τους με τους άλλους. Δημιουργήθηκαν εικαστικά αποτυπώματα ειρήνης, βήματα ειρήνης, λάβαρα ειρήνης.
Τα παιδιά έπαιξαν, συζήτησαν, κινήθηκαν, τραγούδησαν, βίωσαν τον ειρηνικό ακτιβισμό, μοιράστηκαν συναισθήματα, εκφράστηκαν, συνεργάστηκαν, προσέφεραν υποστήριξη και ευγνωμοσύνη, έμαθαν. Το κυριότερο: έσπειραν μέσα τους σπόρους ειρήνης, τους οποίους καλούνται να φροντίζουν στην καθημερινή τους ζωή εντός και εκτός σχολείου.

Το τριήμερο κορυφώθηκε με την ειρηνική πορεία «Τα Βήματα της Ειρήνης» στη γειτονική πλατεία, κατά την οποία περαστικοί μετέφραζαν με χαμόγελο και ματιές επιβεβαίωσης την αισιοδοξία και την ελπίδα που ίσως ένιωθαν μέσα τους για τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου μας.

Όλα τα παιδιά έλαβαν πτυχίο ειρηνοποιού και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ένα ντουζ ευγνωμοσύνης και γαλήνης από τα παιδιά της Στ΄ τάξης, που αποχωρούν από το σχολείο σε λίγο καιρό.

Τα δώρα της ειρήνης είναι αειφορικά. Όσο τα προσφέρεις τόσο αυτά αυξάνονται!

Για τη δράση έγινε επίσης μικρό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Κοινότητας για τη Συμπόνοια: http://charterforcompassion.org/node/8612

*

"Νέες Ματιές στον Κόσμο μας"

 

Τριήμερο φεστιβάλ για τη δημιουργία Ενός Κόσμου, Καλύτερου Κόσμου

 

19-21.09.2014, Αθήνα

 

Ο φορέας μας δίνει το παρόν στην πρωτοβουλία αυτή που ενώνει ανθρώπους από ποικίλα πεδία γνώσης, δράσης, εργασίας, φιλοσοφίας, εμπειρίας, εξειδίκευσης, κοινωνικής και γεωγραφικής θέσης, καθώς και πολύχρωμες απαντήσεις-ματιές στη Ζωή και στο όραμα για αυτήν.

 

Την Κυριακή το πρωί, 21.09.2014, 10:00-11:00, βιωματικό εργαστήρι εκπροσώπου του φορέα επικεντρώνεται στην ολιστική διά βίου μάθηση, στην έμπνευση, στο όραμα και στο ανοικτό πνεύμα, μαθαίνοντας πώς να μαθαίνουμε. Πανανθρώπινες αξίες, αμοιβαιότητα & αλληλεγγύη, συνεργασία και προσωπική πνευματική εξέλιξη έχουν την τιμητική τους. Το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη.

 


​​
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσωπικότητες από όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης και εσείς συναντιoύνται και συζητούν στο τριήμερο φεστιβάλ με κεντρικό θέμα – ερώτημα: «Πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος μας και τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ομορφότερου κόσμου;» στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Τρίτση – Αίθουσα Europe Direct, Ακαδημίας 50, Αθήνα).

 

Το πρώτο φεστιβάλ «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» πραγματοποιήθηκε πέρσι στην Αθήνα σε μια ιδιαίτερα «ζεστή» ατμόσφαιρα, με πολλή μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου, καθ’ όλη τη διάρκειά του, αφήνοντας συναισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

 

Φέτος η συζήτηση αφορά στους βασικούς τομείς της ανθρώπινης δράσης: τις ανθρώπινες σχέσεις, την παιδεία και την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την αειφορία, την υγεία και τη διατροφή, την πνευματική δράση και τον πνευματικό ακτιβισμό, τη δικαιοσύνη και τη διακυβέρνηση, την οικονομία, τα Μ.Μ.Ε., την επιστήμη, την τεχνολογία, την κοινωνική καινοτομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

 

Οι ομιλίες και οι συζητήσεις πλαισιώνονται από βιωματικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου.

 

Παράλληλα στον ίδιο χώρο, στην διπλανή αίθουσα του Europe Direct, ένας ξεχωριστός κόσμος περιμένει τους μικρούς μας φίλους με παράλληλα εργαστήρια, παραμύθια, θεατρικά και άλλα παιχνίδια και ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης.

 

Την τελευταία ημέρα το απόγευμα καλωσορίζουμε μικρούς και μεγάλους, στον Πολυχώρο Πολιτισμού – Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός), για να ολοκληρώσουμε το τριήμερο μαζί, με έναν ξεχωριστό τρόπο, συζητώντας και σχεδιάζοντας τον δικό μας ομορφότερο κόσμο!

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και του Σημείου Πολιτισμού “Χυτήριο”.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου στη σελίδα www.neesmaties.org

 

*

Ποδηλατογιορτή με νόημα

31.08.2014, Πλύτρα Λακωνίας

Τα τρία έτη της Ποδηλατοπαρέας στην Πλύτρα Λακωνίας γιορτάστηκαν μεταξύ άλλων με την παραδοσιακή ποδηλατοβόλτα για όλες τις ηλικίες και με βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Ο φορέας μας, σε συνέχεια της συνεργασίας του με συλλογικότητες, άτομα και φορείς για κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα αειφορίας και ανθρώπινων αξιών, προσκλήθηκε στην ετήσια γιορτή του Ποδηλάτου να συντονίσει και εμψυχώσει δύο βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Οι δραστηριότητες είχαν το χαρακτήρα παιχνιδιού και εστιάστηκαν στη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την υπομονή, την αλληλεγγύη, την καλή συγκέντρωση και την υπευθυνότητα στην καθημερινή ζωή και, ειδικά, στην ποδηλατική πρακτική.

 

*

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης στον Αρχάγγελο Λακωνίας

23.12.12

Αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη, χαμόγελο, συντροφικότητα, δημιουργία, ζεστασιά...

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων!

Την Κυριακή, 23.12.2012, προσκαλούνται παιδιά και ενήλικες σε:

- Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους
- Συλλογική ζωγραφική
- Ανάγνωση παραμυθιών, ιστοριών, αφηγήσεων με μηνύματα εποχής
- Παζάρι βιολογικών προϊόντων και μικρών έργων τέχνης
- Ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων
- Ομαδικά παιχνίδια
- Συλλογική κουζίνα
- Τραγούδι & χορό

     ♥

  ♥ ♥ ♥

 ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

     ♥

*

«Καλή Τροφή & Καλή Γεωργία»

Συμβολική ποδηλατοβόλτα στα Παπαδιάνικα και στην Πλύτρα Λακωνίας

19 Σεπτεμβρίου 2012

"η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση", η "Ποδηλατοπαρέα" και οι "Αγροναύτες", σε συνέχεια της γόνιμης συνεργασίας τους προσκάλεσαν το τοπικό κοινό όλων των ηλικιών της περιοχής Παπαδιάνικα, Ασωπός, Πλύτρα στη Λακωνία, στη συμμετοχή τους στο διεθνές γεγονός "ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ & ΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ", με μια ποδηλατοβόλτα σε κεντρικά σημεία των χωριών και ενημέρωση πρόσωπο με πρόσωπο των κατοίκων, συμβάλλοντας ο καθένας από εμάς συμβολικά και ουσιαστικά στη διεθνή αυτή σημαντική ευρωπαϊκή πορεία.

Πρόκειται για την πορεία που ξεκίνησε τέλη Αυγούστου 2012 από αγρότες, πολίτες και νέους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, μία πορεία συνεργασίας ως τις Βρυξέλλες, με τα πόδια, με ποδήλατα ή με τρακτέρ, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις, δράσεις και διαμαρτυρίες κατά μήκος όλης της διαδρομής.

Τα τελευταία 50 χρόνια, οι φόροι μας έχουν χρησιμοποιηθεί για να στηρίξουν τη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων. Αυτό το γεωργικό μοντέλο απειλεί την ύπαρξη των αγροτών μας στο Βορά και στο Νότο. Από τη μια πλευρά δημιουργεί παγκόσμια διατροφική ανασφάλεια και από την άλλη βουνά από απόβλητα τροφίμων. Καταστρέφει το περιβάλλον, διότι βασίζεται στην υπερ-χρήση χημικών λιπασμάτων, επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και ορυκτών καυσίμων. Η βιομηχανική κτηνοτροφία εξαρτάται από εισαγόμενες ζωοτροφές σόγιας. Παραβλέπει την ευημερία των ζώων, επιβαρύνει τις κλιματικές αλλαγές και οδηγεί στην ερήμωση της υπαίθρου.

Στην εποχή μας είναι πλέον απαραίτητη η σοβαρή επανεξέταση του διατροφικού και αγροτικού συστήματος. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να αλλάξει!

Ήρθε η ώρα για δίκαιες τιμές για τους αγρότες και τους καταναλωτές
Ήρθε η ώρα να πάρουμε το περιβάλλον στα σοβαρά
Ήρθε η ώρα για διατροφική κυριαρχία
Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε καλή τροφή και καλή γεωργία παντού


 

*

"Το Ποδήλατο της Αγάπης" στην Πλύτρα Λακωνίας

Φωτοζωγραφίζω και Υποστηρίζω την Ποδηλατοπαρέα

18 Αυγούστου 2012

Η δανειστική ποδηλατολέσχη στην Πλύτρα του δήμου Μονεμβασίας έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας αυτόν τον Αύγουστο και γιόρτασε το γεγονός με ποδηλατοβόλτα και πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελήθηκε ο φορέας μας.

Η «ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΑΡΕΑ» και «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» προσκάλεσαν παιδιά όλων των ηλικιών στη βιωματική συνάντηση «Φωτοζωγραφίζω και υποστηρίζω την Ποδηλατοπαρέα», το Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 και ώρα 20:00.

Τα παιδιά αξιοποίησαν 2-3 φωτογραφίες δικές τους (εκτυπωμένες σε απλό ή φωτογραφικό χαρτί) στη βιωματική μας δράση, καθώς και ζωγραφικό υλικό, τα οποία στόχο είχαν την παραγωγή ενός ομαδικού εικαστικού έργου, αφιερωμένου στα οφέλη της χρήσης του ποδήλατου στην καθημερινότητά μας.

Στο έργο συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά, χρησιμοποιώντας μικτές εικαστικές τεχνικές και βάζοντας στα "ποδήλατα της αγάπης" που απεικόνισαν στο μεγάλο χαρτί, σύμβολα και δώρα που μπορεί να μας δώσει αυτό το μέσο στην καθημερινή μας ζωή.

Στη βιωματική συνάντηση προηγήθηκαν παιχνίδια δυναμικής ομάδας με όλη την ομάδα.

Από τους βασικούς στόχους του εργαστηρίου με τα παιδιά ήταν η ενίσχυση της κουλτούρας του ποδηλάτου, των αειφορικών επιλογών στην καθημερινότητά μας και της συνεργασίας, ως μιας από τις βασικές πανανθρώπινες αξίες.

Χρόνια Πολλά στην Ποδηλατοπαρέα της Πλύτρας!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IbmYG10GFAY

*

Συμμετοχή του φορέα μας στο Ecofestival 2011

Ο φορέας μας συμμετείχε στη μεγαλύτερη Πανελλήνια Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, το Ecofestival 2011, 25-28 Νοεμβρίου 2011, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC, στην Παιανία.

Την έκθεση πλαισίωσε και συμπλήρωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο ο φορέας μας συμμετείχε με συντονισμό και εμψύχωση εργαστηρίων και παιχνιδιών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς και δραστηριοτήτων σύνδεσης πανανθρώπινων αξιών με θέματα περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη στιγμή της συμμετοχής μας υπήρξε η συνεργασία μας με βιωματικά παιχνίδια και ασκήσεις με μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Κωφών και Βαρήκοων της Αγ.Παρασκευής.

Διοργάνωση: Οργανισμός ΔΗΩ και Vinetum

*

Συμμετοχή του φορέα μας στο Φεστιβάλ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ

«Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο»

Γνώση, Δημιουργία, Παιχνίδι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Τεχνόπολις μεταμορφώθηκε και πάλι σε… Μικρόπολις, 21-25 Σεπτεμβρίου 2011!

Η μοναδική στο είδος της εκπαιδευτική ενέργεια φιλοξενεί υπό την ομπρέλα της πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με απίθανες βιωματικές και καινοτόμες δράσεις.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις 2011 γίνεται η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων απ' όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος… παίζοντας!

Στο φεστιβάλ "η  σ π ε ί ρ α" διεξήγαγε απανωτά εργαστήρια με σχολικές ομάδες, ομάδες παιδιών, γονέων και οικογενειών στη γωνιά της, αφιερωμένη στη "σ π ε ί ρ α των αξιών": αγάπη, ειρήνη, συνεργασία, δημιουργικότητα, ενότητα, αβλάβεια...πανανθρώπινες αξίες που εγγράφονταν δυνατά στα παιδιά με την ολιστική προσέγγιση του φορέα μας.

Η Μικρόπολις στήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Πληροφορίες: www.mikropolisfestival.gr


*

η σ π ε ί ρ α συμμετείχε στην 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στο ΠΕΛΙΤΙ, 30.04.2011

Οργάνωση: Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου
Η 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες και τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα.

Οι στόχοι-όροι της γιορτής είναι
1.      Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
2.      Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
3.      Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
4.      Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.

Η σ π ε ί ρ α προσκάλεσε όλους τους επισκέπτες να έχουν μαζί τους υφάσματα χρωματιστά, ώστε να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στη γη του ΠΕΛΙΤΙ με εμπνεύσεις από εικαστικές εγκαταστάσεις και land art και έμφαση στη δύναμη του Σπόρου και της Ενότητας.
Ενδεικτικά επισυνάπτεται μία άποψη από τη μεγάλης κλίμακας διπλή σπείρα που δημιουργήσαμε μαζί με τους επισκέπτες της Γιορτής, πάνω και μέσα στη Γη του Πελίτι. Τίτλος της community art εικαστικής land art εγκατάστασης: "Η Διπλή Σπείρα της Ζωής", αφιερωμένη σε όλους τους σπόρους, τα χέρια και τις καρδιές της Γης.

*

Έκθεση Βιβλίων Ελλήνων Καλλιτεχνών στη διεθνή ετήσια συνάντηση της σύγχρονης τέχνης ART-ATHINA 2010

Σε συνέχεια της εργασίας του φορέα μας με φορείς πολιτισμού και της εμπειρίας του σε θέματα σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας,

η  σ π ε ί ρ α προσκλήθηκε για την επιμέλεια 120 περίπου βιβλίων από 60 Έλληνες καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού Έκθεση Βιβλίων Ελλήνων Καλλιτεχνών: Σύγχρονες Εικαστικές Δημιουργίες στο ετήσιο γεγονός της Τέχνης ART-ATHINA 2010.

Το κοινό υποδέχθηκε την πρωτοβουλία με μεγάλη θετικότητα, διατυπώνοντας την ανάγκη της σύγχρονης εποχής για εστίαση, έμπνευση και συντονισμένη εργασία, διαδικασία στην οποία τα artists' books προσκαλούν εγγενώς και κατά την παραγωγή-δημιουργία και κατά την ιδιότυπη 'ανάγνωσή' τους.

    

 

*

προσεχώς

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-23  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας