GreekEnglish (United Kingdom)

δράσεις,φεστιβάλ,εκθέσεις

"H Δυναμική της Ειρηνικής Διατροφής"

Μηνιαίες συναντήσεις & Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων

 

Επόμενη μηνιαία συνάντηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 19:00-21:30

στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

*

Με επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το πρώτο βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων στην Ελλάδα
για την Ειρηνική Διατροφή, μαζί με έναρξη του δικτύου vegan pledge,
την 1η Νοεμβρίου 2014, στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος,
με έμπνευση τα 70 έτη από την ίδρυση του κινήματος της Ειρηνικής Διατροφής.
 
 
 
Το εργαστήριο περιείχε βιωματικά παιχνίδια, δραστηριότητες, ολιστική ματιά στις καθημερινές διατροφικές μας επιλογές, προβολές και συζήτηση για τις 'κρυφές' διαστάσεις των επιλογών μας, τη σύνδεση της διατροφής με την πνευματική μας εξέλιξη και παγκόσμια ζητήματα, ερωταποκρίσεις και ομαδικό μοίρασμα, μαγειρική και συλλογικό γεύμα μαζί με όλους τους συμμετέχοντες, απολαμβάνοντας ειρηνικά, ισορροπημένα, υψηλής διατροφικής αξίας, εμπνευσμένα εδέσματα.
 
Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα βιωματικά εργαστήρια,
καθώς και για τις μηνιαίες συναντήσεις Ειρηνικής Διατροφής στην Αττική...
 
Την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, 19:00-21:00 είστε όλοι προσκεκλημένοι στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος
(Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος) για προβολές και κουβεντούλα.
 
Καλέστε μας στον τόπο σας, και εκτός Αττικής, για υλοποίηση Βιωματικού Εργαστηρίου για την Ειρηνική Διατροφή εκεί.
Ας μεγαλώσουμε την Παγκόσμια Συντροφιά!
___________________________________

Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση του Βιωματικού Εργαστηρίου της 1ης Νοεμβρίου 2014:

Σκέφτηκες ποτέ

 • ότι ακολουθούμε ένα λάθος πρότυπο διατροφής που κάνει πόλεμο στο Μητρικό Οικοσύστημα και επιβάλλει την κουλτούρα του θανάτου στον πλανήτη της ζωής;
 • γιατί αυτό που λείπει πιο πολύ σήμερα είναι η ειρήνευση πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τον κόσμο γύρω μας;
 • τις ολέθριες συνέπειες του κυρίαρχου μοντέλου διατροφής όχι μόνο στην υγεία και στο περιβάλλον αλλά και στη νοητική, συναισθηματική και συνειδησιακή μας ακεραιότητα;
 • ότι η τροφή θα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας φέρνει αντιμέτωπους με τον πλανήτη και τα πλάσματά του και ότι το κάλεσμα της συγκυρίας είναι η επανασύνδεση με το πραγματικό γίγνεσθαι του οικοσυστήματος που μας δημιούργησε και μας φιλοξενεί και μια ενωτική, ολιστική αντίληψη των πραγμάτων;
 • ότι τελικά η τροφή είναι η μεγαλύτερη δύναμη, για να αλλάξουμε τον κόσμο;

Θέλεις

 • να ανακαλύψεις πώς η βασικότερη βιολογική μας ανάγκη (τροφή) μπορεί να γίνει ο άξονας για την προσωπική και την συνολική αλλαγή/απελευθέρωση;
 • να ξαναφέρεις στο προσκήνιο τον αισθανόμενο άνθρωπο που κρύβεις μέσα σου;
 • να γίνεις μέρος ενός αναδυόμενου κινήματος που ήδη μεταμορφώνει θετικά τον κόσμο;
 • να δοκιμάσεις την Ειρηνική Διατροφή;

Έλα με ανοιχτή σκέψη και διάθεση να προσεγγίσουμε μαζί την Ειρηνική Διατροφή και να την αποκαταστήσουμε ως το ζωτικής σημασίας ζήτημα, για να επουλώσουμε το κόσμο!

Έλα να γιορτάσουμε μαζί τα 70 έτη από την ίδρυση του κινήματος της Ειρηνικής Διατροφής!

Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δοκίμασε με την υποστήριξη έμπειρων φυτοφάγων μια εβδομάδα φυτικής διατροφής!

Το εργαστήριο απευθύνεται:
Σε όσους ακολουθούν συμβατική διατροφή με ζωικές τροφές και επιλέγουν πλέον την αλλαγή, καθώς και σε όσους είναι vegetarian και θα ήθελαν να γίνουν vegan.

Ημερομηνία & Χώρος Διεξαγωγής:
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος

(Εξυπηρετεί το ΜΕΤΡΟ Σεπόλια ή το Λεωφ.051 από το ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο ή Λεωφορεία και Τρόλλεϋ που διατρέχουν τη Λένορμαν)

Ώρες Διεξαγωγής:
10:00 - 16:30

(Προσέλευση 09:30 - 10:00)

Κόστος συμμετοχής:
Συμμετοχή 5€ για την συλλογική κουζίνα, η οποία θα λάβει χώρα στο τέλος του εργαστηρίου και θα περιλαμβάνει αρκετές φυτικές συνταγές για όλους τους συμμετέχοντες.

Συντονιστές:
Μαρία Α. Αγγελή & Χρήστος Γεωργιάδης, εκπρόσωποι των φορέων
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» & «veganism now» αντίστοιχα
 
Επικοινωνία:
κιν.: 6938141330 (Cosmote)
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Στοιχεία συμμετέχοντα: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος (25 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας, παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα, ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις από επιλαχόντες.
Οι συμμετέχοντες είναι άνω των 18 ετών.

Ελάτε στην παγκόσμια συντροφιά της Ειρηνικής Διατροφής,
γιορτάζοντας τα 70 έτη αυτής της ολιστικής προσέγγισης (1944-2014),
δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι 22 Οκτωβρίου 2014!
 
Όσοι είστε ήδη φυτοφάγοι (vegan), δηλώστε τη συμμετοχή σας ως vegan buddies!
Θα είστε αυτοί που με την εμπειρία σας θα υποστηρίξετε τις υπο-ομάδες των συμμετεχόντων στη διάρκεια των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου.
Καλέστε μας για περισσότερες λεπτομέρειες (6938141330)!

 

δ ι ο ρ γ ά ν ω σ η/σ υ ν τ ο ν ι σ μ ό ς/έ μ π ν ε υ σ η:
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» & «veganism now»

υ π ο σ τ ή ρ ι ξ η:

"Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος-Ευρωπαϊκό Χωριό"
"Εναλλακτική Δράση"

*

 

"Νέες Ματιές στον Κόσμο μας"

 

Τριήμερο φεστιβάλ για τη δημιουργία Ενός Κόσμου, Καλύτερου Κόσμου

 

19-21.09.2014, Αθήνα

 

Ο φορέας μας δίνει το παρόν στην πρωτοβουλία αυτή που ενώνει ανθρώπους από ποικίλα πεδία γνώσης, δράσης, εργασίας, φιλοσοφίας, εμπειρίας, εξειδίκευσης, κοινωνικής και γεωγραφικής θέσης, καθώς και πολύχρωμες απαντήσεις-ματιές στη Ζωή και στο όραμα για αυτήν.

 

Την Κυριακή το πρωί, 21.09.2014, 10:00-11:00, βιωματικό εργαστήρι εκπροσώπου του φορέα επικεντρώνεται στην ολιστική διά βίου μάθηση, στην έμπνευση, στο όραμα και στο ανοικτό πνεύμα, μαθαίνοντας πώς να μαθαίνουμε. Πανανθρώπινες αξίες, αμοιβαιότητα & αλληλεγγύη, συνεργασία και προσωπική πνευματική εξέλιξη έχουν την τιμητική τους. Το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη.

 


​​
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσωπικότητες από όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης και εσείς συναντιoύνται και συζητούν στο τριήμερο φεστιβάλ με κεντρικό θέμα – ερώτημα: «Πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος μας και τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ομορφότερου κόσμου;» στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Τρίτση – Αίθουσα Europe Direct, Ακαδημίας 50, Αθήνα).

 

Το πρώτο φεστιβάλ «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» πραγματοποιήθηκε πέρσι στην Αθήνα σε μια ιδιαίτερα «ζεστή» ατμόσφαιρα, με πολλή μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου, καθ’ όλη τη διάρκειά του, αφήνοντας συναισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

 

Φέτος η συζήτηση αφορά στους βασικούς τομείς της ανθρώπινης δράσης: τις ανθρώπινες σχέσεις, την παιδεία και την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την αειφορία, την υγεία και τη διατροφή, την πνευματική δράση και τον πνευματικό ακτιβισμό, τη δικαιοσύνη και τη διακυβέρνηση, την οικονομία, τα Μ.Μ.Ε., την επιστήμη, την τεχνολογία, την κοινωνική καινοτομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

 

Οι ομιλίες και οι συζητήσεις πλαισιώνονται από βιωματικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου.

 

Παράλληλα στον ίδιο χώρο, στην διπλανή αίθουσα του Europe Direct, ένας ξεχωριστός κόσμος περιμένει τους μικρούς μας φίλους με παράλληλα εργαστήρια, παραμύθια, θεατρικά και άλλα παιχνίδια και ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης.

 

Την τελευταία ημέρα το απόγευμα καλωσορίζουμε μικρούς και μεγάλους, στον Πολυχώρο Πολιτισμού – Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός), για να ολοκληρώσουμε το τριήμερο μαζί, με έναν ξεχωριστό τρόπο, συζητώντας και σχεδιάζοντας τον δικό μας ομορφότερο κόσμο!

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και του Σημείου Πολιτισμού “Χυτήριο”.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου στη σελίδα www.neesmaties.org

 

*

Ποδηλατογιορτή με νόημα

31.08.2014, Πλύτρα Λακωνίας

Τα τρία έτη της Ποδηλατοπαρέας στην Πλύτρα Λακωνίας γιορτάστηκαν μεταξύ άλλων με την παραδοσιακή ποδηλατοβόλτα για όλες τις ηλικίες και με βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Ο φορέας μας, σε συνέχεια της συνεργασίας του με συλλογικότητες, άτομα και φορείς για κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα αειφορίας και ανθρώπινων αξιών, προσκλήθηκε στην ετήσια γιορτή του Ποδηλάτου να συντονίσει και εμψυχώσει δύο βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Οι δραστηριότητες είχαν το χαρακτήρα παιχνιδιού και εστιάστηκαν στη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την υπομονή, την αλληλεγγύη, την καλή συγκέντρωση και την υπευθυνότητα στην καθημερινή ζωή και, ειδικά, στην ποδηλατική πρακτική.

 

*

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης στον Αρχάγγελο Λακωνίας

23.12.12

Αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη, χαμόγελο, συντροφικότητα, δημιουργία, ζεστασιά...

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων!

Την Κυριακή, 23.12.2012, προσκαλούνται παιδιά και ενήλικες σε:

- Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους
- Συλλογική ζωγραφική
- Ανάγνωση παραμυθιών, ιστοριών, αφηγήσεων με μηνύματα εποχής
- Παζάρι βιολογικών προϊόντων και μικρών έργων τέχνης
- Ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων
- Ομαδικά παιχνίδια
- Συλλογική κουζίνα
- Τραγούδι & χορό

     ♥

  ♥ ♥ ♥

 ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

     ♥

*

«Καλή Τροφή & Καλή Γεωργία»

Συμβολική ποδηλατοβόλτα στα Παπαδιάνικα και στην Πλύτρα Λακωνίας

19 Σεπτεμβρίου 2012

"η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση", η "Ποδηλατοπαρέα" και οι "Αγροναύτες", σε συνέχεια της γόνιμης συνεργασίας τους προσκάλεσαν το τοπικό κοινό όλων των ηλικιών της περιοχής Παπαδιάνικα, Ασωπός, Πλύτρα στη Λακωνία, στη συμμετοχή τους στο διεθνές γεγονός "ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ & ΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ", με μια ποδηλατοβόλτα σε κεντρικά σημεία των χωριών και ενημέρωση πρόσωπο με πρόσωπο των κατοίκων, συμβάλλοντας ο καθένας από εμάς συμβολικά και ουσιαστικά στη διεθνή αυτή σημαντική ευρωπαϊκή πορεία.

Πρόκειται για την πορεία που ξεκίνησε τέλη Αυγούστου 2012 από αγρότες, πολίτες και νέους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, μία πορεία συνεργασίας ως τις Βρυξέλλες, με τα πόδια, με ποδήλατα ή με τρακτέρ, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις, δράσεις και διαμαρτυρίες κατά μήκος όλης της διαδρομής.

Τα τελευταία 50 χρόνια, οι φόροι μας έχουν χρησιμοποιηθεί για να στηρίξουν τη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων. Αυτό το γεωργικό μοντέλο απειλεί την ύπαρξη των αγροτών μας στο Βορά και στο Νότο. Από τη μια πλευρά δημιουργεί παγκόσμια διατροφική ανασφάλεια και από την άλλη βουνά από απόβλητα τροφίμων. Καταστρέφει το περιβάλλον, διότι βασίζεται στην υπερ-χρήση χημικών λιπασμάτων, επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και ορυκτών καυσίμων. Η βιομηχανική κτηνοτροφία εξαρτάται από εισαγόμενες ζωοτροφές σόγιας. Παραβλέπει την ευημερία των ζώων, επιβαρύνει τις κλιματικές αλλαγές και οδηγεί στην ερήμωση της υπαίθρου.

Στην εποχή μας είναι πλέον απαραίτητη η σοβαρή επανεξέταση του διατροφικού και αγροτικού συστήματος. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να αλλάξει!

Ήρθε η ώρα για δίκαιες τιμές για τους αγρότες και τους καταναλωτές
Ήρθε η ώρα να πάρουμε το περιβάλλον στα σοβαρά
Ήρθε η ώρα για διατροφική κυριαρχία
Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε καλή τροφή και καλή γεωργία παντού


 

*

"Το Ποδήλατο της Αγάπης" στην Πλύτρα Λακωνίας

Φωτοζωγραφίζω και Υποστηρίζω την Ποδηλατοπαρέα

18 Αυγούστου 2012

Η δανειστική ποδηλατολέσχη στην Πλύτρα του δήμου Μονεμβασίας έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας αυτόν τον Αύγουστο και γιόρτασε το γεγονός με ποδηλατοβόλτα και πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελήθηκε ο φορέας μας.

Η «ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΑΡΕΑ» και «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» προσκάλεσαν παιδιά όλων των ηλικιών στη βιωματική συνάντηση «Φωτοζωγραφίζω και υποστηρίζω την Ποδηλατοπαρέα», το Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 και ώρα 20:00.

Τα παιδιά αξιοποίησαν 2-3 φωτογραφίες δικές τους (εκτυπωμένες σε απλό ή φωτογραφικό χαρτί) στη βιωματική μας δράση, καθώς και ζωγραφικό υλικό, τα οποία στόχο είχαν την παραγωγή ενός ομαδικού εικαστικού έργου, αφιερωμένου στα οφέλη της χρήσης του ποδήλατου στην καθημερινότητά μας.

Στο έργο συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά, χρησιμοποιώντας μικτές εικαστικές τεχνικές και βάζοντας στα "ποδήλατα της αγάπης" που απεικόνισαν στο μεγάλο χαρτί, σύμβολα και δώρα που μπορεί να μας δώσει αυτό το μέσο στην καθημερινή μας ζωή.

Στη βιωματική συνάντηση προηγήθηκαν παιχνίδια δυναμικής ομάδας με όλη την ομάδα.

Από τους βασικούς στόχους του εργαστηρίου με τα παιδιά ήταν η ενίσχυση της κουλτούρας του ποδηλάτου, των αειφορικών επιλογών στην καθημερινότητά μας και της συνεργασίας, ως μιας από τις βασικές πανανθρώπινες αξίες.

Χρόνια Πολλά στην Ποδηλατοπαρέα της Πλύτρας!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IbmYG10GFAY

*

Συμμετοχή του φορέα μας στο Ecofestival 2011

Ο φορέας μας συμμετείχε στη μεγαλύτερη Πανελλήνια Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, το Ecofestival 2011, 25-28 Νοεμβρίου 2011, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC, στην Παιανία.

Την έκθεση πλαισίωσε και συμπλήρωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο ο φορέας μας συμμετείχε με συντονισμό και εμψύχωση εργαστηρίων και παιχνιδιών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς και δραστηριοτήτων σύνδεσης πανανθρώπινων αξιών με θέματα περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη στιγμή της συμμετοχής μας υπήρξε η συνεργασία μας με βιωματικά παιχνίδια και ασκήσεις με μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Κωφών και Βαρήκοων της Αγ.Παρασκευής.

Διοργάνωση: Οργανισμός ΔΗΩ και Vinetum

*

Συμμετοχή του φορέα μας στο Φεστιβάλ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ

«Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο»

Γνώση, Δημιουργία, Παιχνίδι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Τεχνόπολις μεταμορφώθηκε και πάλι σε… Μικρόπολις, 21-25 Σεπτεμβρίου 2011!

Η μοναδική στο είδος της εκπαιδευτική ενέργεια φιλοξενεί υπό την ομπρέλα της πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με απίθανες βιωματικές και καινοτόμες δράσεις.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις 2011 γίνεται η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων απ' όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος… παίζοντας!

Στο φεστιβάλ "η  σ π ε ί ρ α" διεξήγαγε απανωτά εργαστήρια με σχολικές ομάδες, ομάδες παιδιών, γονέων και οικογενειών στη γωνιά της, αφιερωμένη στη "σ π ε ί ρ α των αξιών": αγάπη, ειρήνη, συνεργασία, δημιουργικότητα, ενότητα, αβλάβεια...πανανθρώπινες αξίες που εγγράφονταν δυνατά στα παιδιά με την ολιστική προσέγγιση του φορέα μας.

Η Μικρόπολις στήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Πληροφορίες: www.mikropolisfestival.gr


*

η σ π ε ί ρ α συμμετείχε στην 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στο ΠΕΛΙΤΙ, 30.04.2011

Οργάνωση: Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου
Η 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες και τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα.

Οι στόχοι-όροι της γιορτής είναι
1.      Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
2.      Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
3.      Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
4.      Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.

Η σ π ε ί ρ α προσκάλεσε όλους τους επισκέπτες να έχουν μαζί τους υφάσματα χρωματιστά, ώστε να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στη γη του ΠΕΛΙΤΙ με εμπνεύσεις από εικαστικές εγκαταστάσεις και land art και έμφαση στη δύναμη του Σπόρου και της Ενότητας.
Ενδεικτικά επισυνάπτεται μία άποψη από τη μεγάλης κλίμακας διπλή σπείρα που δημιουργήσαμε μαζί με τους επισκέπτες της Γιορτής, πάνω και μέσα στη Γη του Πελίτι. Τίτλος της community art εικαστικής land art εγκατάστασης: "Η Διπλή Σπείρα της Ζωής", αφιερωμένη σε όλους τους σπόρους, τα χέρια και τις καρδιές της Γης.

*

Έκθεση Βιβλίων Ελλήνων Καλλιτεχνών στη διεθνή ετήσια συνάντηση της σύγχρονης τέχνης ART-ATHINA 2010

Σε συνέχεια της εργασίας του φορέα μας με φορείς πολιτισμού και της εμπειρίας του σε θέματα σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας,

η  σ π ε ί ρ α προσκλήθηκε για την επιμέλεια 120 περίπου βιβλίων από 60 Έλληνες καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού Έκθεση Βιβλίων Ελλήνων Καλλιτεχνών: Σύγχρονες Εικαστικές Δημιουργίες στο ετήσιο γεγονός της Τέχνης ART-ATHINA 2010.

Το κοινό υποδέχθηκε την πρωτοβουλία με μεγάλη θετικότητα, διατυπώνοντας την ανάγκη της σύγχρονης εποχής για εστίαση, έμπνευση και συντονισμένη εργασία, διαδικασία στην οποία τα artists' books προσκαλούν εγγενώς και κατά την παραγωγή-δημιουργία και κατά την ιδιότυπη 'ανάγνωσή' τους.

    

 

*

προσεχώς

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-15  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας