GreekEnglish (United Kingdom)

δράσεις,φεστιβάλ,εκθέσεις

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Αγάπης στον Αρχάγγελο Λακωνίας

23.12.12

Αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη, χαμόγελο, συντροφικότητα, δημιουργία, ζεστασιά...

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων!

Την Κυριακή, 23.12.2012, προσκαλούνται παιδιά και ενήλικες σε:

- Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους
- Συλλογική ζωγραφική
- Ανάγνωση παραμυθιών, ιστοριών, αφηγήσεων με μηνύματα εποχής
- Παζάρι βιολογικών προϊόντων και μικρών έργων τέχνης
- Ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων
- Ομαδικά παιχνίδια
- Συλλογική κουζίνα
- Τραγούδι & χορό

     ♥

  ♥ ♥ ♥

 ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

     ♥

*

«Καλή Τροφή & Καλή Γεωργία»

Συμβολική ποδηλατοβόλτα στα Παπαδιάνικα και στην Πλύτρα Λακωνίας

19 Σεπτεμβρίου 2012

"η  σ π ε ί ρ α, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση", η "Ποδηλατοπαρέα" και οι "Αγροναύτες", σε συνέχεια της γόνιμης συνεργασίας τους προσκάλεσαν το τοπικό κοινό όλων των ηλικιών της περιοχής Παπαδιάνικα, Ασωπός, Πλύτρα στη Λακωνία, στη συμμετοχή τους στο διεθνές γεγονός "ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ & ΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ", με μια ποδηλατοβόλτα σε κεντρικά σημεία των χωριών και ενημέρωση πρόσωπο με πρόσωπο των κατοίκων, συμβάλλοντας ο καθένας από εμάς συμβολικά και ουσιαστικά στη διεθνή αυτή σημαντική ευρωπαϊκή πορεία.

Πρόκειται για την πορεία που ξεκίνησε τέλη Αυγούστου 2012 από αγρότες, πολίτες και νέους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, μία πορεία συνεργασίας ως τις Βρυξέλλες, με τα πόδια, με ποδήλατα ή με τρακτέρ, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις, δράσεις και διαμαρτυρίες κατά μήκος όλης της διαδρομής.

Τα τελευταία 50 χρόνια, οι φόροι μας έχουν χρησιμοποιηθεί για να στηρίξουν τη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων. Αυτό το γεωργικό μοντέλο απειλεί την ύπαρξη των αγροτών μας στο Βορά και στο Νότο. Από τη μια πλευρά δημιουργεί παγκόσμια διατροφική ανασφάλεια και από την άλλη βουνά από απόβλητα τροφίμων. Καταστρέφει το περιβάλλον, διότι βασίζεται στην υπερ-χρήση χημικών λιπασμάτων, επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και ορυκτών καυσίμων. Η βιομηχανική κτηνοτροφία εξαρτάται από εισαγόμενες ζωοτροφές σόγιας. Παραβλέπει την ευημερία των ζώων, επιβαρύνει τις κλιματικές αλλαγές και οδηγεί στην ερήμωση της υπαίθρου.

Στην εποχή μας είναι πλέον απαραίτητη η σοβαρή επανεξέταση του διατροφικού και αγροτικού συστήματος. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να αλλάξει!

Ήρθε η ώρα για δίκαιες τιμές για τους αγρότες και τους καταναλωτές
Ήρθε η ώρα να πάρουμε το περιβάλλον στα σοβαρά
Ήρθε η ώρα για διατροφική κυριαρχία
Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε καλή τροφή και καλή γεωργία παντού


*

"Το Ποδήλατο της Αγάπης" στην Πλύτρα Λακωνίας

Φωτοζωγραφίζω και Υποστηρίζω την Ποδηλατοπαρέα

18 Αυγούστου 2012

Η δανειστική ποδηλατολέσχη στην Πλύτρα του δήμου Μονεμβασίας έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας αυτόν τον Αύγουστο και γιόρτασε το γεγονός με ποδηλατοβόλτα και πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελήθηκε ο φορέας μας.

Η «ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΑΡΕΑ» και «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» προσκάλεσαν παιδιά όλων των ηλικιών στη βιωματική συνάντηση «Φωτοζωγραφίζω και υποστηρίζω την Ποδηλατοπαρέα», το Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 και ώρα 20:00.

Τα παιδιά αξιοποίησαν 2-3 φωτογραφίες δικές τους (εκτυπωμένες σε απλό ή φωτογραφικό χαρτί) στη βιωματική μας δράση, καθώς και ζωγραφικό υλικό, τα οποία στόχο είχαν την παραγωγή ενός ομαδικού εικαστικού έργου, αφιερωμένου στα οφέλη της χρήσης του ποδήλατου στην καθημερινότητά μας.

Στο έργο συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά, χρησιμοποιώντας μικτές εικαστικές τεχνικές και βάζοντας στα "ποδήλατα της αγάπης" που απεικόνισαν στο μεγάλο χαρτί, σύμβολα και δώρα που μπορεί να μας δώσει αυτό το μέσο στην καθημερινή μας ζωή.

Στη βιωματική συνάντηση προηγήθηκαν παιχνίδια δυναμικής ομάδας με όλη την ομάδα.

Από τους βασικούς στόχους του εργαστηρίου με τα παιδιά ήταν η ενίσχυση της κουλτούρας του ποδηλάτου, των αειφορικών επιλογών στην καθημερινότητά μας και της συνεργασίας, ως μιας από τις βασικές πανανθρώπινες αξίες.

Χρόνια Πολλά στην Ποδηλατοπαρέα της Πλύτρας!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IbmYG10GFAY

*

Συμμετοχή του φορέα μας στο Ecofestival 2011

Ο φορέας μας συμμετείχε στη μεγαλύτερη Πανελλήνια Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, το Ecofestival 2011, 25-28 Νοεμβρίου 2011, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC, στην Παιανία.

Την έκθεση πλαισίωσε και συμπλήρωσε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο ο φορέας μας συμμετείχε με συντονισμό και εμψύχωση εργαστηρίων και παιχνιδιών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς και δραστηριοτήτων σύνδεσης πανανθρώπινων αξιών με θέματα περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη στιγμή της συμμετοχής μας υπήρξε η συνεργασία μας με βιωματικά παιχνίδια και ασκήσεις με μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Κωφών και Βαρήκοων της Αγ.Παρασκευής.

Διοργάνωση: Οργανισμός ΔΗΩ και Vinetum

*

Συμμετοχή του φορέα μας στο Φεστιβάλ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ

«Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο»

Γνώση, Δημιουργία, Παιχνίδι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Τεχνόπολις μεταμορφώθηκε και πάλι σε… Μικρόπολις, 21-25 Σεπτεμβρίου 2011!

Η μοναδική στο είδος της εκπαιδευτική ενέργεια φιλοξενεί υπό την ομπρέλα της πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με απίθανες βιωματικές και καινοτόμες δράσεις.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις 2011 γίνεται η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων απ' όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος… παίζοντας!

Στο φεστιβάλ "η  σ π ε ί ρ α" διεξήγαγε απανωτά εργαστήρια με σχολικές ομάδες, ομάδες παιδιών, γονέων και οικογενειών στη γωνιά της, αφιερωμένη στη "σ π ε ί ρ α των αξιών": αγάπη, ειρήνη, συνεργασία, δημιουργικότητα, ενότητα, αβλάβεια...πανανθρώπινες αξίες που εγγράφονταν δυνατά στα παιδιά με την ολιστική προσέγγιση του φορέα μας.

Η Μικρόπολις στήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Πληροφορίες: www.mikropolisfestival.gr


*

η σ π ε ί ρ α συμμετείχε στην 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στο ΠΕΛΙΤΙ, 30.04.2011

Οργάνωση: Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου, με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου
Η 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες και τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα.

Οι στόχοι-όροι της γιορτής είναι
1.      Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
2.      Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
3.      Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
4.      Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.

Η σ π ε ί ρ α προσκάλεσε όλους τους επισκέπτες να έχουν μαζί τους υφάσματα χρωματιστά, ώστε να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στη γη του ΠΕΛΙΤΙ με εμπνεύσεις από εικαστικές εγκαταστάσεις και land art και έμφαση στη δύναμη του Σπόρου και της Ενότητας.
Ενδεικτικά επισυνάπτεται μία άποψη από τη μεγάλης κλίμακας διπλή σπείρα που δημιουργήσαμε μαζί με τους επισκέπτες της Γιορτής, πάνω και μέσα στη Γη του Πελίτι. Τίτλος της community art εικαστικής land art εγκατάστασης: "Η Διπλή Σπείρα της Ζωής", αφιερωμένη σε όλους τους σπόρους, τα χέρια και τις καρδιές της Γης.

*

Έκθεση Βιβλίων Ελλήνων Καλλιτεχνών στη διεθνή ετήσια συνάντηση της σύγχρονης τέχνης ART-ATHINA 2010

Σε συνέχεια της εργασίας του φορέα μας με φορείς πολιτισμού και της εμπειρίας του σε θέματα σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας,

η  σ π ε ί ρ α προσκλήθηκε για την επιμέλεια 120 περίπου βιβλίων από 60 Έλληνες καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού Έκθεση Βιβλίων Ελλήνων Καλλιτεχνών: Σύγχρονες Εικαστικές Δημιουργίες στο ετήσιο γεγονός της Τέχνης ART-ATHINA 2010.

Το κοινό υποδέχθηκε την πρωτοβουλία με μεγάλη θετικότητα, διατυπώνοντας την ανάγκη της σύγχρονης εποχής για εστίαση, έμπνευση και συντονισμένη εργασία, διαδικασία στην οποία τα artists' books προσκαλούν εγγενώς και κατά την παραγωγή-δημιουργία και κατά την ιδιότυπη 'ανάγνωσή' τους.

    

 

*

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300, +30 693 8141330

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-14  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας