GreekEnglish (United Kingdom)

κείμενα για το φορέα μας

Εντυπώσεις, σχόλια από συνεργάτες και ωφελούμενους προγραμμάτων του φορέα

Επιστολή από το διευθυντή της διοργανώτριας εταιρείας στο πολυ-θεματικό Φεστιβάλ για παιδιά ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ, Τεχνόπολη, Αθήνα: 

«Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως θερμά για την συμμετοχή σας στην θεσμική διοργάνωση Μικρόπολις 2011. Οφείλουμε να τονίσουμε πως η συνεργασία μας υπήρξε άρτια και αποτελεσματική, καθώς και να βεβαιώσουμε ότι τα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 5-12 ετών τα οποία σχεδιάζει και υλοποιεί ο φορέας σας κέρδισαν το ενδιαφέρον το παιδιών καθώς και την εκτίμηση των ενηλίκων επισκεπτών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Αξιολογούμε το έργο σας ως εξαιρετικό, καθώς προάγει αξίες μέσα από δημιουργικές και ευφάνταστες δραστηριότητες και βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την δημιουργικότητα, το πνεύμα και την προσωπικότητά τους.
Θα χαρούμε πολύ να εξετάσουμε την συνέχεια της συνεργασίας μας [...] και σε άλλες εκδηλώσεις που σχεδιάζουμε και αφορούν σε εφήβους και ενήλικες.»

*

Εντυπώσεις παιδαγωγών, εκπαιδευτικών, εμψυχωτών από συμμετοχή τους σε βιωματικά, ολιστικά προγράμματα του φορέα:

«Εξοικειώνοντας την τάξη στην ενότητα μπορείς να κάνεις τα πάντα!» (Βιωματικό Εργαστήριο στο Άργος)

«Ήταν απλά τέλειο και για μένα που μπαίνω μετά από καιρό σε ομάδα με παιδιά. Θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Ευχαριστώ!!!» (Βιωματικό Εργαστήριο στα Ιωάννινα)

«Νομίζω πως έμαθα, μάλλον κατανόησα ξαφνικά ότι μπορώ να διαχειριστώ τις καταστάσεις στο χώρο του σχολείου και σήμερα ένιωσα πιο σίγουρη και δυνατή σ’ αυτό. [...] Δεν έχω λόγια! Καταπληκτικό! Δημιουργικό. Ξύπνησε το μυαλό και το σώμα! Συνεχίστε!!!» (Βιωματικό Εργαστήριο στα Ιωάννινα)

«Μου έκανε εντύπωση όλο το σεμινάριο, γιατί ήταν όλο ενδιαφέρον, ξεχωριστό. Δεν υπήρχαν λόγια, θεωρίες αλλά πράξεις ... και είστε πολύ μεταδοτικοί.» (Βιωματικό Εργαστήριο στην Πάτρα)
«Απλές πρακτικές, εύκολα εφαρμόσιμες στην ομάδα, με μέγιστα οφέλη!!!» (Βιωματικό Εργαστήριο στο Άργος)

«Τουλάχιστον αυτό που θα εκμηδενίσω μέσα στο Σχολείο θα είναι οι συγκρούσεις. Θα υπάρχει Ανακωχή και περισσότερος διάλογος και συμφιλίωση και οι γονείς θα είναι μπροστάρηδες στην προσπάθειά μας.» (Βιωματικό Εργαστήριο στην Πάτρα)

«Νέες ιδέες και νέοι ορίζοντες και καλό είναι να διαχέονται.» (Βιωματικό Εργαστήριο στα Παπαδιάνικα Λακωνίας)

«Το πρόγραμμα από μόνο του μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η Ειρήνη είναι βίωμα, τρόπος ζωής, αγγίζει όλο μας το είναι, τόσο την εσωτερική μας ύπαρξη και τη σχέση μας με το εγώ, όσο και κάθε σχέση και συνύπαρξη με τους γύρω μας, αγγίζει το άτομο και την ομάδα, το παιχνίδι (ατομικό ή ομαδικό) και την εργασία. Δεν αρκεί να αγαπώ τους άλλους, χρειάζεται να τους καταλαβαίνω και να μπαίνω στη θέση τους, χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο ή κατώτερο και νομίζω ότι η βιωματική εκεχειρία στοχεύει σ’ αυτό και το επιτυγχάνει χάρη στη μέθοδο βιωματικής προσέγγισης των εννοιών.» (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο)

«Στοχοκεντρικό, βιωματικό, παιγνιώδες πρόγραμμα. Άριστη εκτέλεση από το φορέα σας, ο οποίος κέρδισε τους μαθητές. Συγχαρητήρια, Αλέξανδρε!!» (12ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης)

«Στοχευμένη βιωματική προσέγγιση, δίνει τροφή για σκέψη, δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαχείριση της τάξης.» (Βιωματικό Εργαστήριο στο Αγρίνιο)

*

Πόλεμος (των Αρχών) στη (βιωματική) Εκεχειρία, στο καινοτόμο πανελλήνιο Πρόγραμμα για ειρηνική διάδραση και διαχείριση κρίσεων

Χρονολόγιο γεγονότων μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2014 σχετικά με την περιπέτεια του Προγράμματος «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Εκεχειρίας» αναφορικά με το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) και το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), ύστερα από την παράνομη ανάκληση του Προγράμματος τον Ιανουάριο 2014.

Το Πρόγραμμα έχει εγκριθεί εκ νέου και υλοποιείται με επιτυχία από το φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, στοιχεία για την αυθαίρετη ακύρωση διάθεσης αίθουσας εκδηλώσεων από το Δήμο Μονεμβασίας για την υλοποίηση ενός από τα βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Για όλο το άρθρο παρακαλούμε πατείστε εδώ.

*

 

 

προσεχώς

  • προσκλήσεις Ευχαριστούμε εκ των προτέρων                            ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Αναζήτηση

 

η  σ π ε ί ρ α

σας προσκαλεί σε διαρκή ανέλιξη ...

W e l c o m e !

Επικοινωνία:  

+30 210 5616300

info@thespiral.gr

 

w w w . t h e s p i r a l . g r

 
Για όλο το υλικό της ιστοσελίδας υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα (copyrights),
τα οποία ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του φορέα η  σ π ε ί ρ α.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε υλικό (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.),
παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας για σχετική άδεια χρήσης.

© η  σ π ε ί ρ α, 2011-16  www.thespiral.gr

 
όροι χρήσης & λειτουργίας